reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Moja tamp na ok godzinę 6 rano:
7dc - 36.8
8dc - 36.6
9dc - 36.6
10dc - 36.8
11dc - 36.5
12dc - 36.5
13dc - 36.3
14dc - 36.5
15dc - 36.3
16dc - 36.7
17dc - 36.7
18dc - 36.7
19dc - 36.7
20dc - 36.9
21dc - 37.2
22dc - 36.9
23dc - 37.15

.....

Co o tym sądzicie?

pieknie rosnie :-) cos tak noskiem czuje ze

mierz nadal temp... ja trzymam kciuki za ciebie...

reklama
witam sie :)
wszystko nadrobilam.zaraz odpisze,ale najpierw mam pytanko:jak obstawiacie kiedy byla owu?
17-18dc
babeczki! help!
jak to jest z tym skokiem tempki... oznacza, że jajeczkowanie się zaczęło, czy skończyło? im więcej szukam w necie, tym bardziej głupieję... to mój pierwszy "mierzony" cykl starankowy... (szósty w ogóle) zielona jestem... :baffled:
ma moje po skoku to juz po owulce ale tak jak eve pisala ze progesteron moze takze przed owulka sie wydzielic

:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ta by go pasowało przywitać jak wróci z pracy
tak tak najlepiej go powitac tak jak badaicka w tych ikonkach:)
Moja tamp na ok godzinę 6 rano:
7dc - 36.8
8dc - 36.6
9dc - 36.6
10dc - 36.8
11dc - 36.5
12dc - 36.5
13dc - 36.3
14dc - 36.5
15dc - 36.3
16dc - 36.7
17dc - 36.7
18dc - 36.7
19dc - 36.7
20dc - 36.9
21dc - 37.2
22dc - 36.9
23dc - 37.15

.....

Co o tym sądzicie?
obstawiam 15dc ale nie wykluczam takze 19dc.. chociaz na twoje krotkie cykle to moze jednak 15dc..

Pozdrawiam kobitki..

jesli cos ominelam to przepraszam.. dzis w nocy wujek mi zmarl.. nie chcialam pisac o tym wczesniej ale dopadl go rak i nie bylo szans na wyleczenie.. biedny wujek.. no coz tak bywa..

Gosi ciąża obumarła...:-:)-(

:-:)-:)-(

pieknie rosnie :-) cos tak noskiem czuje ze

mierz nadal temp... ja trzymam kciuki za ciebie...

Oj kochanie jakby tak było to bym się zdziwiła i była by to po prostu wpadka, bo mnie się chyba coś owu przestawiła bo temp długo była niska, no i przed 14 dc za dużo się nie przytulaliśmy a później to tak przez przypadek wyszło, M miał imieniny, zrobiłam mu małą imprezkę, wipiłam drinka, szampana i odrobine piwa i faziorek był gotowy, M też był delikatnie wcięty. Wiem, że procentami dzidzi sie nie robi, ale to nie moja wina, że cosik sie poprzestawiało, jak zaczeliśmy szaleństwo w weieczór imieninowy, to myślałam, żejuż ze dwa dni po owu, bo na jedeń dzień temp skoczyła minimum o dwie kreski a to była zwykła zmyła.

nooo ladnie rosnie o tym akurat czytalam i wiem...oby tak dalej!!! a w jakich dniach serduszkowaliscie?

:-D mieliśmy uważać bo niedawno nową pracą zaczęłam ale jak posta wcześniej pisałam coś się pomieszało mi w cyklu a jeszcze ten duphaston :-D
A więc serduszkowanie: 9 dc, 14, 15, 16, 18, 19 dalej nie pisze bo nieważne...:-D

:-D mieliśmy uważać bo niedawno nową pracą zaczęłam ale jak posta wcześniej pisałam coś się pomieszało mi w cyklu a jeszcze ten duphaston :-D
A więc serduszkowanie: 9 dc, 14, 15, 16, 18, 19 dalej nie pisze bo nieważne...:-D

WOW!
Ciotka to wyglada obiecajaco!!!!BAAAARDZO obiecujaco! a co tam Ci sie pomieszalo?:confused:

Jeśli chodzi o owulację i skok tempki to z tego co ja wiem, najpierw jest owu a potem skok. Niektórzy przyjmują, że owu jest w ostatni dzień niższej temperatury ale to zmyła, bo tak naprawdę nie wiadomo kiedy jest owu :-p
chyba, że ktoś chodzi na monitoring to wtedy wie dokładnie ;-)
A ja czytałam w książeczce nt. NMPR, że:
1. owulacja jest w granicach trzech dni przed i trzech dni po dniu szczytu objawu śluzu (a więc dnia kiedy ostatni raz w danym cyklu wystąpił najbardziej płodny śluz)
2. wstecznie określa się kiedy mogła być owulacja, jak skończy się cykl, dostajemy @ i liczymy od końca do 16 dni. Dni od 12 do 16 to te w których wystąpiła owu.

WOW!
Ciotka to wyglada obiecajaco!!!!BAAAARDZO obiecujaco! a co tam Ci sie pomieszalo?:confused:

No przez to że miałam bardzo krótkie cykle, to brałam duphaston od 16 dc. Owu wypadała około 12 dc i wcześniejsze obserwacje temp, szyjki, śluzu, i raz monitoringu na to wskazywały, no i w 13 dc (jak widac niżej) temp była niska a następnego dnia wzrosła o min 2 kreski, więc myślałam, że już po owu ale następnego dnia znów niższa temp i dopiero w 16 dc widac znaczy skok (jeszcze przed wzięciem duphast.) później utrzymała się temp na wyższym poziomie więc owu raczej była w 15dc a nie w 12dc jak to było by średnio a nawet czasami wcześniej:
11dc - 36.5
12dc - 36.5
13dc - 36.3
14dc - 36.5
15dc - 36.3
16dc - 36.7
17dc - 36.7
18dc - 36.7

A co najlepsze od dawna nie miałam takiego smaka na seksiorka jak w tym cyklu no a dzisiaj mam smaka na piwo z sokiem i machnęłam sobie łyczka i od razu inaczej, ni i nie mam wielkiego smaka przedokresowego@

reklama
niunia to super :-D z pracą na pewno się wszystko ułoży a jakie ona ma teraz znaczenie, jeśli byłaby fasolinka ?? :-)
Życzę powodzenia i tak sobie myślę, że takie pomyłki są najbardziej owocne :tak: Może i mnie się coś pomyli :-p

Do góry