reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

cześć Mamy...

a my dziś mamy wizytę u lekarza :-) zobaczymy co tam nasza NIUNIA robi sobie w brzuchu :-) ciekawe mnie ile Mała waży mierzy itp itd... no i jak slicznie wygląda, a poza tym muszę z wynikami krewki jechać.

reklama
A mnie od dwóch dni z kolei kłuje w brzuchu, tak w dole, jak mi się chce siusiu... wyprostować się wtedy nie mogę i taka w pół zgięta lece do łazienki...;/

ja właśnie odebrałam wyniki badań i kicha:baffled: erytrocyty, hemoglobina i hematokryt poniżej normy:angry: jedyna pocieszenie że glukoza na czczo 72,8 po godzinie 70,33:tak:

Dziekuje za wasze odpowiedzi. Nie mam mozliwosci zrobienia Usg,wogole w tym smiesznym kraju jest inny system opieki nad przyszlymi mamusiami..czasami gorszy:dry:W rezultacie ide za pol godziny do lekarza i on zadecyduje co dalej. Wogole mialam bardzo ciezka noc i czuje ze cos jest nie tak. Jakby mnie chorobsko lapalo_Obudzilam sie cala mokra (w nocy bylo 10 stopni,wiec nie taki upal,balkon byl otwarty na osciez),mialam stan podgoraczkowy,napuchniete i swedzace dziasla oraz kompletnie wyschniete sluzowki nosa ( do bolu). Staralam sobie pomoc domowymi sposobami i po 1,5 h udalo mi sie zasnac:confused:Wogole to mam tym wiekszego stracha o maluszka bo juz mam jednego Anioleczka..:-(

Staraj sie nie denerwować mayo,zobaczysz wszystko będzie dobrze.Zobaczysz,pójdziesz do lekarza i on rozgoni wszystkie te nerwy:tak::tak::tak:.Wszystko będzie o.k
Przykro mi z powodu Twego Aniołka[*]

Mayo, będzie wszystko dobrze. Podstawa to spokój. Daj nam znać jak po wizycie u lekarze, bo my tu wszystkie czekamy.
AsieńkaR jak wrócisz od lekarza to też daj znać co tam słychać.

Ja jutro też wybieram się zarejestrować do lekarza, a w środę wizyta.

Mayo skurczybyków takich bolących nie mam, czasami brzuch twardnieje, ale to raczej nie boli, jak lezę chwilkę to porzechodzi. A co do sączenia się wód, to niedawno o tym czytałam, bo sama bałam się, że coś takiego mi się dzieje, ale u mnie to jakaś infekcja chyba była bo wzięłam kilka globulek i jest ok, ale wyczytałam, że można jakimiś papierkami z apteki sprawdzić lub domowym sposobem, że niby jak to sa wody to nie leci Ci nic jak stoisz bo główka dziecka zatyka ujście (tylko nie wiem jak to się ma do naszego wieku ciąży), ale jak się leży i zmienia pozycję to wtedy tez leci to to niby są wody. Nie wiem na ile w tym prawdy, to są rzeczy które przeczytałam. No i niby jak siuśki lecą to wtedy jest bardziej żółtawy kolor na wkładce.

Luiza jak Twoje wyniki z glukozy?

Bylam u lekarza i skierowal mnie do szpitala. Tam kazano mi lezec 2 godziny a po tym czasie mialam badanie ginekologiczne. Pobrali probke,kazali kaszlec i okazalo sie ze to jednak mocz. Mnie zaskoczylo ze jest przezroczysty i ..jakby to napisac..bezwonny,ale ponoc im wiecej siusiasz tym jest bardziej wyjalowiony i to dlatego.
Co do papierkow lakmusowych i testu - poszlam dzisiaj przed wizyta zapytac o to do apteki (wyposarzona w kartke z nazwa UK w razie jakby akcentu nie zrozumieli;-)),to popatrzyli na mnie jakbym z ksiezyca spadla. Moj lekarz az sie zdziwil ze w aptece nie wiedzieli o co chodzi..oni po prostu czasami nie lubia nas zrozumiec i pomoc..ale w kazdym kraju sa jak to sie mowi "ludzie i ludziska":tak:Wypytalam od razu o wszystko co mnie niepokoilo i wyglada na to ze mam normalne objawy (lacznie za skurczami,ktore moga byc czestsze i dluzsze w III trymestrze). Jestem spokojna:-)dzieki dziewczynki.

reklama
Do góry