reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Wody płodowe można sprawdzić papierkiem lakmusowym, bo mają inny odczyn niż siku, chyba na niebiesko się papierek zabarwia jak są wody.
Jak jest sączenie to nie jest problem, nawet długo można z sączącymi się chodzić, bo to nie jest tak, że mamy wody raz na zawsze dane tylko one się co 2-3 godziny wymieniają, cały czas produkujemy i wydalamy je. Dlatego małe sączenie nie jest groźne.

A jak chlusną to wierzcie mi będziecie wiedziały, że to to. Mój pierwszy poród zaczął się odpłynięciem wód i to potężnym a mimo to rodziłam kilkanaście godzin i tych wód nie zabrakło dla synka.

A ja mam cały czas mokro od dłuższego czasu też zastanawiałam się czy to wody, ale lekarz powiedział, że to pęcherz. Wcale nie musi być czuć, że leci z niego, szczególnie jak macica naciska cały czas a mięśnie są osłabione. Ja robię te ćwiczenia Kegla ale słabo mi pomaga, za mocno jestem rozciągnięta po I ciąży i porodzie.
Gin mi powiedział, że to się zdarza niekiedy, dlatego też mam niżej brzuszek bo mięśnie gorzej trzymają niż za pierwszym razem. Gin mi powiedział, że niekiedy i w I ciąży tak jest, ale częściej w następnych.

reklama
kinguś tylko ja już w poprzedniej ciąży miałam słabe wyniki ale tak po 8 miesiącu dostałam również biofer a później coś mocniejszego (nie pamiętam) doktor powiedział że jak nie pomoże to żelazo w zastrzykach:szok: ale udał się:tak: teraz problemy zaczęły się od 5 miseciąca:baffled: porównując wyniki z poprzedniej ciąży to teraz jest kipściutko:baffled:
A kiedy masz wizytę?
Ja biorę tardyferon i troszkę hemoglobina podskoczyła.

Gin mi powiedział, że to się zdarza niekiedy, dlatego też mam niżej brzuszek bo mięśnie gorzej trzymają niż za pierwszym razem. Gin mi powiedział, że niekiedy i w I ciąży tak jest, ale częściej w następnych.
Ja nawet nie wiedziałam, że one się wymieniają tzn. wody :zawstydzona/y:

Mnie za to od kilku dni pobolewają pachwiny i mam wrażenie, że szersza w biodrach jeszcze bardziej jestem :shocked2:

przygotowujemy się do porodu... a on tuż tuż.....

Catedro- tylko bez straszenia, proszę!
ja w ciąży chodzić mogę, bo się czuję bez zarzutu, ale zaczynam zbierać kandydatury osób chętnych urodzić za mnie ;-) tylko Dziewczyny- same poważne oferty przyjmuję ;-) :-D:-D:-D i tak rozsądnie się zgłaszajcie, coby mi się skrzynka mailowa nie zapchała :-D

martikka ale pomyśl to w najgorszym wypadku kilkanaście godzin tylko, szybko się zapomina ból ;-).

Mnie też krocze zaczyna boleć, coś czuję, że znowu się kości rozchodzą. Rozluźnienie nadchodzi.
Wolałabym się trzymać w całości jak najdłużej.

kinguś ja taka mądra teraz jestem, bo panikowałam za pierwszym razem, że wód zabraknie i mi się dziecko udusi i mi lekarz łapotologicznie tłumaczył w szpitalu jak to jest z tymi wodami i że naprawdę nie muszą mnie natychmiast kroić, że dziecko ma się dobrze :-).
Tylko jak poród zaczyna się odejściem wód, to dają na wejściu antybiotyk mamusi, bo zwiększa się ryzyko zakażenia no i naogół jak nie udaje się urodzić naturalnie w ciągu 14-16 godzin to robią cesarkę, właśnie ze względu na ryzyko zakażenia wewnętrznego.

Tylko jak poród zaczyna się odejściem wód, to dają na wejściu antybiotyk mamusi, bo zwiększa się ryzyko zakażenia no i naogół jak nie udaje się urodzić naturalnie w ciągu 14-16 godzin to robią cesarkę, właśnie ze względu na ryzyko zakażenia wewnętrznego.
ale jak najpierw wypyłyna wody, a dopiero potem zacznął się skurcze, to daja ten antybiotyk?
bo ja jak jechałam do szpitala to też juz po odejściu wód, ale wczesniej miałam skurcze...a antybiotyku nie dostałam...

Martikka to jedna kandydatura Ci odpada, czyli ja...

elisabeth hmm. nie wiem czy to zależy od skurczy, ja nie miałam rozwarcia (tzn. rozwarcie na 1 cm) jak mi wody odeszły. Skurcze dostałam dopiero po kilku godzinach.
Ale nie dostałaś żadnej kroplówki w czasie porodu? Bo ten antybiotyk z kroplówką dostałam, nie dodatkowo.

Jestem :-D
Wszystko w porządeczku. Mój Wstydzioch dostał agresora i skopał najpierw gin (za mocno uciskała pewnie), potem ten detektor tętna (czy jak sie to nazywa), a na koniec głowicę usg :-D:-D:-D I nic dzidziuch nie pokazał. Nadal nie wiemy, czy to dziewczynka, czy chłopiec. Trudno. Wiedza ta nie jest mi do życia koniecznie potrzebna ;-):-D

reklama
Jestem :-D
Wszystko w porządeczku. Mój Wstydzioch dostał agresora i skopał najpierw gin (za mocno uciskała pewnie), potem ten detektor tętna (czy jak sie to nazywa), a na koniec głowicę usg :-D:-D:-D I nic dzidziuch nie pokazał. Nadal nie wiemy, czy to dziewczynka, czy chłopiec. Trudno. Wiedza ta nie jest mi do życia koniecznie potrzebna ;-):-D

cyniczna w końcu się okaże ;-):tak:, Krystian się nam pokazał dopiero 10 dni przed porodem jak go postraszyłam, że jak nie pokaże na USG kim jest to mu śpiochy w kwiaty do szpitala kupię :-D. Podziałało :cool2:, pierwsze co gin zobaczył na USG to wystawione narządy :-D:-D:-D, aż nam zdjęcie zrobił, mamy je do dziś.
Ale my jakoś czuliśmy, że będzie chłopak, mąż pod koniec zaczął tracić pewność, bo mówił, że jak takie wstydliwe to może jednak dziewczynka.

Do góry