reklama
elisabeth
Październik '06 i '09
Dziewczynki tu jest link z wiadomościami o cukrzycy ciążowej, może kogoś to zainteresuje:
Cukrzyca ciężarnych | Porady Położnej
Cukrzyca ciężarnych | Porady Położnej
mayo
Fanka BB :)
Dziewczyny czy zdazaja wam sie czasami silne skorcze w dole brzucha? Mowie o takich ze nie mozna sie ruszyc tak z 2-3 minuty. Kolejna rzecz,wiem ze podczas ciazy niektore mamusie za przeproszeniem popuszczaja mocz,ale jesli wiesz ze to nie to,czy ktoras z was slyszla o saczeniu wod plodowych?
Wiem ze sa testy w aptekach ktore wykrywaja takie zagrozenie ale moze macie jakies wskazowki od waszych ginow jak to rozpoznac?
Tu w UK jestem zdana na polozna,ktora diagnozy stawia na podstawie opisu..a to nie wystarczajaco dla mnie

catedra
Dziewczyny czy zdazaja wam sie czasami silne skorcze w dole brzucha? Mowie o takich ze nie mozna sie ruszyc tak z 2-3 minuty. Kolejna rzecz,wiem ze podczas ciazy niektore mamusie za przeproszeniem popuszczaja mocz,ale jesli wiesz ze to nie to,czy ktoras z was slyszla o saczeniu wod plodowych?Wiem ze sa testy w aptekach ktore wykrywaja takie zagrozenie ale moze macie jakies wskazowki od waszych ginow jak to rozpoznac?
Tu w UK jestem zdana na polozna,ktora diagnozy stawia na podstawie opisu..a to nie wystarczajaco dla mnie
![]()
podobno są bardziej przeźroczyste i bardziej wodniste niż upławy... ale ja tez miałam czasami wrażenie, że mam za mokro tam... ale to chyba tylko popuszcznie było

mi się tak silne bóle nie zdarzają w dole brzucha....
Lajla83
ja miałam skurcze i dzwoniłam do ginekologa to pierwsze jego pytanie było czy często oddaje mocz
więc chyba chodziło o to czy przypadkiem nie sączą mi się wody
wody płodowe to ewidentnie woda żadne śluzy itp
ja odczuwam takie dziwne uczucie w kroczu szczególnie przy kucaniu pewnie związane jest to z rozchodzącymi się kośćmi miednicy

ja odczuwam takie dziwne uczucie w kroczu szczególnie przy kucaniu pewnie związane jest to z rozchodzącymi się kośćmi miednicy

mayo
No wlasnie ja czesto oddaje mocz..
a poza tym troche rozni sie on od tego co zaobserwowalam:-(. Poczatkowo myslalam ze moze sie tam tak poce (bo tu bardzo cieplo ostanio,a do kruszynek nie naleze),ale to chyba zabawna teoria..

L
LuizaPatrycja
Gość
Mayo niewiem co Ci napisać dziwna sytuacja.....
Może warto iść do lekarza z tym.
Ja mam skurczyki przy pochylaniu się ale takie nie na macicy tylko jakby na szyjce. Może mi szew puszcza.
Ja dziś po wyniki z glukozy 75g i do lekarza.....Ciekawe co wyjdzie....
Może warto iść do lekarza z tym.
Ja mam skurczyki przy pochylaniu się ale takie nie na macicy tylko jakby na szyjce. Może mi szew puszcza.
Ja dziś po wyniki z glukozy 75g i do lekarza.....Ciekawe co wyjdzie....
Lajla83
mayo a nie możesz zrobić usgNo wlasnie ja czesto oddaje mocz..a poza tym troche rozni sie on od tego co zaobserwowalam:-(. Poczatkowo myslalam ze moze sie tam tak poce (bo tu bardzo cieplo ostanio,a do kruszynek nie naleze),ale to chyba zabawna teoria..

reklama
medeuska
październikowa mama'09
co do skurczybyków to ja mam z rana zazwyczaj jak mi sie chce kupe
tzn wogóle jak mi sie chce kupe to aż mnie w pól zgina i prądy mi przechoza rpzez pol brzucha- ale ju zaczynam sie przyzwyczajac

zawsze wiem od czego i czasem to jest goedzine przed to wiem ze bede musala isc na królewski tron

Ale ja jestem obrzydliwa

Ale ja jestem obrzydliwa