reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WYPRAWKA :)

ja biore tylko te wklady a gdyby cos to meza wykorzystam zeby zalatwil co trzeba, poza tym jesli to ma trwac min. tydzien a w szpitalu trzymaja teraz, jak wszystko jest oki, od 3 do 4 dni to nie potrzeba brac chyba niczego innego

reklama
ja sie własnie zastanawiam nad tymi "pieluchami " dla pań po porodzie, u mnie krwawienie poporodowe trwało jakos ze dwa tygodnie...pamietam ze juz dosyc miałam..."najdłuższy okres w moim zyciu" ;)

no ale w szpitalu nie pozwalaja uzywac majtek tylko trzeba chodzic z luźną wkładka cały czas durnota jakas...ja tylko przed rannym obchodem bez majtek w łózku lezałam bo wtedy lekarz przychodził oglądac rane..a potem w gatki i chodziłam tak jak normalnie podczas okresu

U mnie w szpitalu dają takie gotowe podkłady, te wielkie belle też mam ale myśle że wystarczy jedna paczka później już używałam normalnych podpasek. Tylko przez kilka dni krwawienie było naprawde duże a później już spoko, przynajmniej u mnie

Moja kuzynka jakieś dwa tygodnie po porodzie miała nagły krwotok tak że jej sie strumieniem krew po nodze lała, pojechała do szpitala przerażona a tu sie okazało że jej się gdzieś nagromadziła większa ilość i po porodzie nie od razu "zeszła"

Ja kilka razy na dzień chodziłam pod przysznic i poza relaksem miałam wrażenie że szybciej się tej krwi i skrzepów z siebie pozbywam , wiec polecam

ja slyszalam ze u nas w szpitalu pozwalaja chodzic w tych majteczkach, ale pewnie co szpital to inny zwyczaj jednak na bank trzeba sie "odpowiednio" przygotowac na obchod :)

U nas w szpitalu podobno też nie wolno majtek używaći zamiast wkładów lignine. Ale tak większość robi do obchodu. Potem już normalka. Co do zwykłych podpasek - napewno trzeba używać podpasek przepuszczających powietrze a szczerze powiedziawszy alwaysy i libresse mają ceratke w środku więc z tego nici i ważne żeby miały bawełniane pokrycie nie siateczke. Jak któreś będą poszyte to może zachaczyć o nitke i ból niesamowity.Więc zxostają belli. Nie muszą być wkłady poporodowe są też normalne jakjuż najgorsze odpłynie. :)

No są jeszcze te Maxi z Belli. Moja mama ich używa (nie dała się nigdy pzrekonać na inne). Są też podobno ze skrzydełkami, bo ja szczerze przyznam, że nie jestem przyzwyczajona i jak nie mam podpasek ze skrzydełkami to co chwilę latam do ubikacji sprawdzać czy jest dobrze ułożona.. A właśnie - jak wyglądają takie obchody w szpitalu ?

dziewczyny zrezygnowałam z tego wczesniej podziwianego wozka
opinia ktora wkleila MONIKA nie jest jedyna

a właśnie chodzi o to ze serwis maja fatalny
dostłam meila od dziewczyny ktora oddala kolka do serwisu bo jakies sruby sie luzowały
nie doczekala sie na ich odeslanie a gdy zadzwonila dowiedziala sie ze w ich sklepie moze sobie dokupic kolka :o

jestem w wszoku postanoowiłam kupić wózek na żywe nie przez internet

i to kasiula jest chyba najrozsądniejsze rozwiązanie ;) jak kupisz w sklepie , to nawet jeśli sklep nie prowadzi serwisu, to zawsze wiesz do kogo mieć pretensje i komu głowę suszyc ;) ;D

Z tego co pamiętam to chodzi lekarz dyżurny, czasem kilku albo jacyś studenci i dopytuje sie o samopoczucie, pyta czy krocze się dobrze goi i decyduje kiedy ewentualny wypis

Jeśli chodzi o dziecko to już decyduje pediatra o tym czy może być wypisane, czy nie ma żółtaczki, czy dobrze przybiera na wadze i w ogóle

reklama
Do góry