reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Witam

Gabi9 fajny okres rozpoczęła Twoja mała:tak::tak::tak: dzieci są wtedy takie rozkoszne i nawet jak nam coś zepsuja to i tak nie można się złościc chyba że na samego siebie!!! Uwielbiam dzieci w tym wieku:tak::tak::tak:

kurde wszystko mnie dziś boli i nic mi się nie chce miałam iśc do biblioteki i do sklepu i jakoś mam lenia no ale pewnie sie w końcu zbiorę bo inaczej w domu normalnie pierd... można dostać a już przeczytałam wszystkie książki jakie miałam...
uwielbiam czytać i to praktycznie moje oderwanie się od życia z teściową pod jednym dachem hihi... dobra kończę bo nadrabiam zaległości na innych wątkach a jest tego sporo...
dziewczyny piszcie co u Was .... to wątek będzie żył nadal:tak::tak::tak:

reklama
Gabi synek jak zaczął raczkować to szybko zgubi zbędne kg. Mój Wojtek też za dużo waży i wygląda prawie jak mały budda, ale wierzę że jak zacznie się ruszać to zmieni się jego sylwetka:tak::-) Co do pracy to ja bym chciała już pracować, pół roku siedzę już w domu i pomału kota tu dostaję:tak::eek:
eedytka ja też lubię czytać , ale ostatnio jakoś na wszystko brak mi czasu, przy dwójce dzieci to człowiek czasami zapomina jak się nazywa;-):-D

a co do ilości osób na forum to ja biorę też poprawkę na to że jest sezon urlopowy i pewnie wiele osób wyjechało i się byczy gdzieś nad wodą, a nam pozostaje czekać aż wrócą i cichutko zazdrościć ;-):-p:laugh2:

No to i ja się pojawiam :) Wróciliśmy z urlopu i jestem wykończona. Młody zasuwa wszędzie gdzie mu tylko przyjdzie do głowy a ja zanim. Znęca się nad naszym kotem i oczywiście robi wszystko to czego mu niewolno a ja ledwo nadążam za nim. Jak już zacznie normalnie chodzić to bo chyba będe do stołu przywiązywać bo on w jednym miejscu nawet minuty nie usiedzi. Wygląda jak dziecko wojny a w sobotę ślub mojej siostry i ogólne zamieszanie. Tak więc zupełnie na nic nie mam już czasu. Może jak się uda to napiszę coś jeszcze w przyszłym tygodniu bo teraz padam i idę spać.

Czesc dziewczyny :) wpadam sie przywitac :) Jestem mama 8 letniego Patryka i jestem w drygiej upragnionej ciazy w 20 tyg .Termin mam na 10 grudnia :) Mam 27 lat i mieszkam w okolicach Wrocławi :) pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :)

Witam!
Mała normalnie tak pomyka, że trudno za nią nadążyć:szok:. Dzisiaj była jakś tragiczna noc, wierciła się i przekręcała w łóżku, co się przekręciła, to dostawałam nogami w żebra i przekręcanie do pionu, a ta znowu z boku na bok i w poziomie:baffled:. Tatuś oczywiście spał jak zabity i nic go nie ruszało:confused2:
W pracy młyn, jeszcze sama sobie podkręciłam tempo, bo wymysliłam, że za nim koleżanka z pokoju pójdzie na urlop, to zrobię z nią wszystkie wnioski, które mamy razem i narzuciłam takie tempo, ze myslałam wczoraj, że zajadę siebie i ją również, a do urlopu ma jeszcze cały następny tydzień:rofl2:. Dzisiaj wysiadam, jeszcze muszę szybciej wyjść, bo idę z małą na basen, a tak mi się nie chce, najchętniej po tej nie przespanej nocy zwinęłabym się w kłębuszk i usnęła:-(
Dobrze, że jutro juz piatek, babcia pojedzie na weekend i nie będę słuchać jej trajkotania, które doprowadza mnie do szewskiej pasji:szok:
joanna82 witaj wśród nas i wspieraj nas swoją osobą, bo faktycznie w ten urlopowy okres i ciepłe dni krucho z nami:-(. Brzusio masz ładniutki, a co w nim się kryje, wiesz, czy nie chcesz wiedzieć?:-)
Marma to fajny urlop jak ty padnięta, młody nie żle daje w kość, a ile ma twoj Kacperek, bo moja ma 9 miesiąc i też juz dwa ząbki, pomyka i z dnia na dzień też co raz bardziej się za nią biega:-)
irma miejmy nadzieję, że masz rację z tym sezonem urlopowym, mi zostaje tylko wziąść zwolnienie lekarskie na jakieś 2 tyg., bo cały urlop poświęciłam na przedłuzenie macierzyńskiego:-(. Młoda faktycznie z dnia na dzień co raz bardziej zasówa i pewnie zgubi to i owo, ale też wprowadziłam zmiany w jedzeniu, chociaż nie wiem na ile prawdy mówi bacia, jak ja karmi do mojego powrotu:confused:
eedytka zazdroszczę ci tego czasu przed rozwiązaniem, ja głupia prawie do końca biegałam do pracy, zamiast leżeć do góry brzuchem, a teraz nawet jak bym zaszła w ciążę, to nie da mi wypocząć pierworodne:-). A, książki też wręcz pochłaniałam, a teraz jedynie mogę sobie poczytać jak jadę autobusem do pracy:-). Trzymaj się na tym finiszu i oszczędzaj, a przede wszystkim wyśpij na zapas:-)

hej dziewczyny ale dziś duchota można się udusić dziś czułam ze mam dość tej ciąży ani w domu nie można wysiedzieć a na dworze jeszcze gorzej tragedia moja mała padła i włśnie śpi a ja siedze przy wiatraku :-D

hej kobietki
ja też dziś cały dzień zdychałam od upału...
byłam u lekarza i zła jestem ale opisałam to na forum pażdziernikowym:) więc nie będę powtarzać........
Kręgosłup mi siada dzidzia kopie tak fajnie że wszystko boli:-p:-p:-p
muszę iśc trochę poleżec bo cały dzionek na nogach a chce jeszcze poprasować trochę jak M pójdzie spać....

Trzymajcie się dziewczyny napiszę coś jutro papa

witam.. mam na imie Karolina i jestem mama 13 miesiecznego Wiktorka, od pazdziernika wracam do Wrocławia na 3. rok studiow medycznych, a od wrzesnia moj szkrab idzie do złobka (o boziu.. :szok:) dlatego wlasnie wyszukałam Was ;-) Teraz od roku mieszkam w moim rodzinnym miescie Rzeszowie (tutaj tez urodzilam synka tuz po egzaminach hehe..) i znam to miasto na wylot.. a Wroclaw.. no hmm.. wiem gdzie mozna isc na impreze po udanej sesji, ale nie znam dobrego pediatry, fajnych miejsc dla dzieci i mamusiek itd. takze pewnie bede poki co miec wiecej pytan niz odpowiadac na wasze pytania, ale mam nadzieje ze mnie przyjmiecie :rofl2: pozdrawiam i zycze milej nocki!!

P.S jestem uzalezniona od forum wiec nie zdziwicie sie jak bede miec tysiac pytan na sekunde.. od razu przepraszam za przydlugi post :zawstydzona/y:

Witam!
My wczoraj byliśmy na baseniku i było super, bo przy tej duchocie wczorajszej, to niesamowita sprawa, młoda odetchnęła, a później spałysmy do wieczora:-):szok:
kazeno witaj:-), jaki przydługi, im więcej tym lepiej:-). Czyli, jak zrozumiałam przenosisz się do Wrocławia, ale tylko na czas zakończenia studiowania, czy na stałe?W miarę możliwości bedziemy się starały odpowiedzieć na Twoje pytania i pomóc, bo po to jesteśmy też na tym forum:-). Podziwiam za wytrwałość, bo mi było bardzo trudno wrócić na studia po dłuzszej przerwie i jeszcze nie było dzidzi na świecie:tak:. Wojtuś już duży, fajnie, pewnie wszędzie go pełno, bo mój pędrak jak zaczął raczkować, to juz wszędzie się wypuszcza:szok:
arlena faktycznie wczoraj nie wiadomo było co robić, mała miala iść na spacer po basenie, ale nie było czym oddychać i uciekłysmy do mieszkania:szok:
eedytka widzę, że szalej, prasowanie pewnie ciuszkow dla przyszłego członka rodzinki:-). Kręgosłup faktycznie siada, a i stawy obciążone, ale, cóż zrobić, taki urok:-(

reklama
Karolina witam serdecznie:)

Gabi niestety jeszcze nie dla maluszka te ciuszki ale nasze niestety przez te remonty w naszym domu nazbierało się tego sporo a te duchoty nie dają mi natchnienia do prasowania a ja naprawdę lubię prasować.... no ale ciąża jakoś mnie rozprogramowała. Pozdrawiam WAs wszystkie

Do góry