reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Zaniepokojona

Nie powiem zebym byla ekspertem, ale duzo czytam od dziecka o odzywianiu i sama sie zdrowo odzywiam, wiec moze bede w stanie troche Ci pomoc ? Dawaj pytania

reklama
Witam w to niemalże jesienne popołudnie...

Kochanie- betka powyzej 5 zaliczana jest juz do ciazy...
Kropeczko, sprawdziłam ten wynik, jednak było < 2.
Lekarka wtedy stwierdziła, że to musiało być zwykłe plamienie jakich wiele się zdarza przy braniu tabletek. Tylko u mnie to był jeden jedyny raz, i to dopiero po kilku latach! no ale wszystkie badania wyszły ok, ciąża też wykluczona, więc...
Co do tego, że nie od razu wychodzi, to już się naczytałam ;-) i nasłuchałam też, wiele osób w otoczeniu ma problemy z zajściem albo poronienia... już wiele historii słyszałam... ostatnio dziewczyna z pracy mojej koleżanki, zaszła ponownie w ciążę po jakichś poronieniach, lekarz nie wykrył że ma przodujące łożysko, i w szóstym miesiącu zaczął się poród (dziewczyna normalne aktywne życie prowadziła), urodziła żywe dziecko, a po pół godzinie zmarło :baffled:
Jak słucham takich rzeczy to aż się boję starać... :szok: ale trzeba być dobrej myśli...

Co do mojego cyklu to dziś mi lekko skoczyła tempka, no i kilka razy mnie napier... lewy jajnik, więc obstawiam, że jutro będzie większy skok i za 13 dni przyjdzie @ :-p zobaczymy. Jak nie, to ja już nic nie wiem :laugh2:

I chciałam się dołączyć do pozdrowień i kciuków za Zajączka...

Eve84, jeśli chcesz delikatny kolorek do mebli to polecam Duluxa - Pastelową Orchideę (Dulux Polska - Emailia do drewna i metalu) - baaardzo rozbielony krem, do decoupage'owych mebli jak znalazł :tak:

Stawiam się po spacerze! Melduję, że tutaj brzydko, mokro i pada. I w ogóle jestem w trakcie robienia pulpetów:tak:

Eve84 pamiętaj, żeby najpierw zedrzeć wierzchnią warstwę lakieru, nawet jeśli mebel jest matowy. Najlepiej nałożyć warstwę płynu do usuwania farby, a potem przejechać szpachlą, albo papierem ściernym. Jak się tego nie zrobi, to farba do drewna nie ma się na czym trzymać i schodzi warstwami. Ja zrobiłam ten błąd i farbę ściągałam płatami jak klej w kulce z palców.

Mam pytanko - wiem, że nie można się w ciąży opalać a wiecie może czemu? Samego brzucha czy ogólnie nie można się na słońce wystawiać?

z tego co mnie douczali na zajeciach to mozna,ale nie lezec plackiem jak to zwykle bywa i bez zadnych kremow,najlepiej jest czynnie,mozna tez na lezaczku....nalezy pamietac o kremach z filtrami,baaardzo duzo pic,bo w calym tym sloncu w ciazy chodzi najbardziej o to,aby NIE PRZEGRZAC ORGANIZMU!!!bo wlasnie to jest szkodliwe!samo opalanie nie jezeli czujesz sie dobrze na sloncu.nawet jest wskazane!
pamietac nalezy tylko o umiarze!

Ale potwierdzam: dostalam smsa, że mamy sie nie martwić o Zajaczka, ze dzis wychodzi ze szpitala i ze nie ma i nie bedzie i nie bylo zabiegu i ze opisze nam wszystko jak wroci.:-)..

no i cale szczescie!

Dzień dobry Lachony,
już mnie dzisiaj wszystko tak denerwuje, że nie mogę. Pozycja w jakiej leżę, siedzę, stoję. Najchętniej to bym zataczała kółka wokół mieszkania. :angry:
@ wciąż brak i nie zanosi się póki co (normalnie to mi falstartuje na 5 dni przed swoim prawdziwym startem), wiec kciuki trzymamy:sorry:

no niele! kciuki zacisniete,jutro przed praca jak odpale kompa chce zobaczyc Twoj pozytywny tescik!

A w ogóle to się pochwalę, a co tam :-D Nasze dzieło, jeszcze nie dokończone, w nowym przedszkolu :-)

suuuuuper! to drzewo szczegolnie mi sie podoba!

hej hej ;-)
Ja juz pow izycie u weterynarza, moja sunia jest przebiałkowana, dostala zastrzyki , narobiła mi wstydu w przychodni swoim piskiem:confused2:
gorąco u nas dzis strasznie , nic mi sie nie chce , jeszcze mi połowa płytek została do zlutowania....:confused2:
robilam dzis pulpety, ale cos mi nie wyszly, ostatnio wogóle mi cos nie wychodzi jedzonko...:confused2:

a co tu tak pusto???

reklama
robilam dzis pulpety, ale cos mi nie wyszly, ostatnio wogóle mi cos nie wychodzi jedzonko...:confused2:

a co tu tak pusto???

No ja dzisiaj właśnie wypróbowuję moją nową kompozycję, mianowicie pulpety z miętą. Zobaczymy jak to wyjdzie. Póki co pachnie ładnie.

Pusto... może mężowie powracali z prac?:-D

Do góry