badaicka
Paulusia i Filipek
DziekujeBadnicka sikaj no juz nie moge sie doczekac twojej fasolci napewno bedzie trzymam za to kciuki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
DziekujeBadnicka sikaj no juz nie moge sie doczekac twojej fasolci napewno bedzie trzymam za to kciuki
Jeszcze tylko tydzień :-)
Ja też od wczoraj nie czułam dziecka w dodatku jak wrocilam od kolezanki wieczorem to mialam okropny bol podbrzusza promieniujący na krzyż-źle spalam i umieralam z nerwów-nospa tylko trochę pomogla, a jak wstalam rano to ból na nowo.....
Na dodatek nakręciłam się , że nie czuję od wczoraj popołudnia ruchów Malej i , że może owinęła się pępowiną, albo co….
Jezuuuuuu takie głupie myśli mnie naszły no !!!!
Potem rano byłam w pracy na naradzie i dalej musimy zwalniać ludzi-troche się zdenerwowalam bo atmosfera jest okropna, firma chyba padnie i wiecie co ?
Odrazu Malwina zaczela mnie nogami napierniczać :-)
Więc UFFFF -poczulam ruchy dziecka :-)
Pojechalam jednak do szpitala, bo znów mnie brzuch rozbolal-gin na mnie nie krzyczał, że panikuję :-)
Szyjka długa, zamknięta, wg niego macica miękka i nic się złego nie dzieje, a to, że mnie tak boli to normalne bo dziecko rośnie-tam się wszsystko rozciąga, ale nienormalne jest to, że pracuje po 8 h pięc dni w tygodniu i SIEDZĘ.
Mam spacerowac po zakładzie, chodzić do sklepu, po pracy też spacerować :-)
Na L4 powiedział, że jak chcę to mogę iść, ale konieczności takiej on nie widzi.
Powiedziałam, że na wizycie 13.08 mu powiem jak się czuję i wtedy zadecydujemy czy iść na L4 czy nie.
Za 2 tygodnie najwyżej powiem dyrowi ,że bedę sobie czasami wczesniej wychodzić z pracy np po 4 godzinach :-)
Dzidzia strasznie się ruszała na badaniu :-)))))
Dobrze, że jesteś !!!
Ciekawe jak wynik bety.....
Dobrze, ze wreszcie idziecie na te badania.....
Śliczności !!!
Oby moja była równie ładniutka i grzeczniutka :-)
Kropeczko dzidzia sama wybierze odpowiedni moment.
Zobaczysz
Nawet mi nie mów o księżach.... Wg mnie nie ma czegos takiego jak powołanie do tego, żeby być księdzem albo zakonnicą :-)
Wg mnie jak ktos poszedl na księdza to znaczy, że:
- albo jest nierobem, bo nie ukrywajmy-czym oni się zajmują? Niczym własciwie-kasę mają, mącą staruchom w głowach, jedzenie za darmo, sprzątanie za darmo, super auta za pieniądze wiernych a niby miały iśc na remonty.... ehhh szkoda gadać
- albo jest zbokiem -nawet któras z was opowiadala jak na wiosce proboszcz czy ksiadz zostal przylapany jak mu pijak nie powiem co robil w parku w krzakach :-)
- albo ma coś z głową skoro chciał być księdzem i zrezygnował żony i dzieci :-)
Przeciez oni wszyscy są gorzej zakłamani niz my wszyscy razem wzięci.
Gadają jak to trzeba zyc w zgodzie z przykazaniami, a sami sa kłamcami, złodziejami, kurwiarzami itd itd.
Mają się za niewiadomo kogo, pouczają, prawią morały, robią ludziom problemy ze slubem, z chrztem i innymi uroczystosciami.
Włażą z butami do czyjegos domu, do łozka.
Chodza po kolędzie żeby wyciągac kasę i ekscytowac się czyims zyciem.
Bleeeehhhh, ale się nakręciłam :-)
w kazdym projekcie powinno pisac np cos takiego:Mam pytanie do budujących dom ( chyba Nektarynka?)
Pytanie głupie, ale historia długa, więc rozwijać póki co nie będę.
Jak dom ma powiedzmy 6 m szerokości z zewnątrz to ile ma w środku?
Jak grube teraz robi się ściany? Tak mniej więcej....
Loree to jest kwestia ze tak powiem izolacji ogolnie to ok 42 cm ale wiadomo czym grubsze tym lepsza izolacyjnosc
te 42 cm wynikaja z punktu przemarzania sciany nie bede tlumaczyc ale jakby cos to moge wyliczyc ile czego trzeba dac zeby sciana zewnetrzna byla dobrze izolowana
u mnie np jest wodmu tak: tynk, pustak (dziurakwa), 2x4cm sytopian, pustak (dziurawka), tynk
Olica z malwinka napewno wszystko okej wienc sie nie ma co naiepotrzebniedenerwowac
A tak apropo kochana ktory ty masz juz tydzien coiazy i zastanawiam sie czy czasem nie chcialabys isc na l4 tylko poto zeby troszke przed porodem odpoczacbo po urodzeniu malwinci to przez jakies 4 miesiace raczej bedziesz miala co do roboty nie mowiac juz ze sie chyba nie wyspisz takze kochana zastanow sie nad tym
A i jeszcze dzis dopiero zauwazylam twoja date porodu i wiesz co ja tez urodzilam sie 19 listopada![]()
NEKTARYNKA!!!!!!!!nie zgodze sie tak jak pisalam wyzej wszystko zalezy od regionu od mrozów itd.. mieszkam w opolskim a chce sie budowac w Jarnołtówku.. blisko granicy czeskiej (pagórki, górki i takie sprawy) a musze miec grubosc sciany 34cm.. a nie 42.. wszystko zalezy od regionu ale architekt to wyliczy
mamy piekna dzialke za Potokiem (hotel/motel/pensjonat - niepotrzebne skreslic) z widokiem na kope biskupią jak jest pogodny dzien to jest tam przecudnieNEKTARYNKA!!!!!!!!
Ja uwielbiam Jarnołtówek,kocham góry
nawet po ślubie tam pojechalismy na cały tydzień
to ja poprosze o namiary ja się wybudujesz to z pewnościa Cie odwiedzę![]()