reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Larkaa najlepiej zaczerpnąć opinii doswiadczonych mam, my (jak już pisałam) tego nie mieliśmy, ale właśnie pamiętam, że koleżanki chwaliły i nawet widzę, że w róznych placówkach publicznych te zabawki ciesza się ogromnym zainteresowaniem. Tutaj najczęściej sa pchacze V-tech, grają i mają kolorowe światełka.

A u nas komarów praktycznie nie ma. ;-)

reklama
Ja sie radziłam fizjoterapeuty w kwestii tych skoczków i na pewno nie kupię Zosi czegoś takiego. To szkodzi tak samo jak chodziki, wymusza na dziecku nienaturalną pozycję... zdaniem tej pani, producent tych skoczków slono zapłacił za atest.
kiedyś nikt nie miał nic przeciwko temu że dzieci były w chodaczkach i się dzieciaki chowały ,rosły i były zdrowe to nie wiem czym się różnią teraz dzieci że im się nie poleca chodaczków itp

mamaflavii czekam w takim razie na więcej opinii doświadczonych mam w tej kwestii :p

ardzesh my sobie siatki zamontowaliśmy w oknach i wieczorem zapalamy światło, otwieramy okno na oścież i pokazujemy komarom.... :D żartuje :)

uważaj żeby któryś nie skożystał z twojej d... bo masz ją ponętną:-D:-D:-D:cool2:

hmmm w zeszłym roku kupiłam siatkę na jedno okno (w sypialni) ale będąc w sklepie i mając do wyboru wiele rozmiarów to ja oczywiście musiałam kupić.. za małą! :zawstydzona/y:

oglądałam dziś te pchacze w sklepie Fishera, LT i Chicco, bo chciałam kupić i powiem Wam, ze sa beznadziejne i napewno tego nie kupie! :)

Ja Zuzce kupię fajny wózek dla lalek - taki podobny do tego pchacza i też z jakimiś gadżetami. Jak przypomnę sobie nazwę to wam wkleję foto.

hmmm w zeszłym roku kupiłam siatkę na jedno okno (w sypialni) ale będąc w sklepie i mając do wyboru wiele rozmiarów to ja oczywiście musiałam kupić.. za małą! :zawstydzona/y:
a nie mozesz wymienic na wieksza????

pbg wozki sa jak dla mnie najlepsze z pchaczy. przy nim moja Zuzia stawiala pierwsze kroczki a potem to nie bylo mowy o wyjezdzaniu gdziekolwiek i nie zabraniu go ze soba :-p. miala pchacza samochod ale on byl za szybki i ciagle sie przewracala. dopiero pozniej okazal sie super zabawka jak mozna bylo na nim pojezdzic

Dziewczyny, ja wiem że fizjoterapeuci, rechabilitanci, dentyści, dietetycy i kosmetyczki, fryzjerki i długo by jeszcze wymieniać profesje, w których dbałość o zdrowie czy urodę skreśla multum rzeczy jakich nam robić nie wolno, by nasze ciało było idealnie proste, zdrowe itd. Moim zdaniem wszystko jest dla ludzi - w tym dla dzieci też - tylko z umiarem ;-)

:tak: tez tak mysle ze wszytsko jest dla ludzi... zawsze sie znajda przeciwnicy i osoby ktore cos popra... dotyczy to chodzikow, a takze sposobu odzywiania dziecka, ubierania dziecka, kupowania mu zabawek, organizowania mu spedzania czasu, oddawania dziecka do zlobka badz pod opieke opiekunki... Ciezko jest oceniac co jest zle a co dobre :-p najlepiej umiec z wszytskiego pokorzystac w rozsadntym stopniu :-)

oglądałam dziś te pchacze w sklepie Fishera, LT i Chicco, bo chciałam kupić i powiem Wam, ze sa beznadziejne i napewno tego nie kupie! :)

dostalam pchacz Chocco i na poczatku tez mi sie nie podobal :no: choc na razie stoi zapakowany to mysle ze Mackowi on sie spodoba :tak: bo uwielbia grajace zabawki oraz opieranie sie o przedmioty :tak: a najwazniejsze aby dziecku sie to przydalo :tak:

ja kupiłam niedawno chicco na baterie (żeby móc korzystać poza domem). W dniu zakupu poszłam z niuńką do parku, włączyłam sprzęt i widzę jak komar leci do niuni i siada obok niej na pieluszce! :szok: Zabiłam dziada!
Pojechałam do wujka do domu, spałam przy otwartym oknie i nie mogłam się odpędzić od komarów!!! Straszny szajs! A kosztował mnie 60 zł :-p:-(
no to nie wiem czy dobrze zrobiłam ale zamówiłam na próbe w razie jakby nie działał to strace 30zł a siatki nam niewiele dadza bo my mamy drzwi na zewnatrz wieczorem otwarte i łazimy tam i spowrotem

to fajne! może takie coś kupię :>
14690eb137407415.jpg

reklama
Do góry