reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

a i przy okazji sad powinien nakazac kastracje tatuska! :wściekła/y:

Popieram - gdyby to tylko od nas zależało...:szok:

Dziewczynki - zmykam do bankomatu - dziś nam węgiel przywożą i trzeba zapłacić:no:
Hanka - się kiedyś śmiałą, że latem węgiel do wsi zwożą - no niestety trzeba pomyśleć wcześniej jak chce sie doooopę grzać zimą;-)

reklama
Najgorsze ze wszystko takie drogie, M zasugerował zebym kupowala tanie ubranka w supermarkecie... ale tak naprawdę w porządnych sklepach nie jest drożej a jakość o niebo lepsza. Sam też nie ubiera sie w supermarketach... Wczoraj poprałam ubranka i na przyklad niektóre ciuszki z H&M rozciągnęły się po pierwszym praniu choć nie były z supermarketu....

a co on sobie wyobraza :wściekła/y:on se ciuszeczki orginałki moze będzie kupować do tego sobie brzucholowi dobrze dogadzać a dzieciątko chodzić w byle czym:wściekła/y:co za dupek z niego niech się teraz weźmie na duże alimenty a dziecko powinno mieć porządne rzeczy tak samo smoczki butelki i wiele wiele innych a niewiadomo czy będziesz karmić piersią bo tego nikt nie wie(nie dziwie się jak pokarm zaniknie przy takim stresie jakim przez niego przeżywasz)a mleko nie takie tanie i do tego niewiqadomo jakie dziecku będzie służyć :no:pampersy oj dziecko bardzo dużo zużywa a te tanie niestety dupcie odparzają co powinnaś te lepsze i wogóle co tu wiele gadać wiadomo od zawsze że dziecko kosztuje i normalne że ty także musisz za coś żyć itp.co powinien dawać nie mniej niż 1000 zł.i wogóle nie marudzić:wściekła/y:i jeszcze do tego niech nie gada co masz dziecku i gdzie kupować :dry:ja z doświadczenia wiem jak to jest i nie jest łatwo co trzeba miec to na uwadze:sorry2:

Dziewczynki, Orientujecie się może ile wynosi kwota alimentów na dziecko?
Teraz wszystko jest strasznie drogie, ciężko też przewidzieć leczenie itp.

Wydaje mi się, że tak jak dziewczyny pisały.
Po pierwsze pewnie dużo zarabia , więc może mieć przerąbane :-)
Ale ma to na własne życzenie.
Po drugie Ty musisz się dzieckiem opiekować , więc tez plus dla Ciebie przy walce o alimenty.
Po trzecie możesz poprosić o alimenty na siebie :-)

Ale już większych szczegółów nie znam-nigdy z tym nie miałam do czynienia.

Najgorsze ze wszystko takie drogie, M zasugerował zebym kupowala tanie ubranka w supermarkecie... ale tak naprawdę w porządnych sklepach nie jest drożej a jakość o niebo lepsza. Sam też nie ubiera sie w supermarketach... Wczoraj poprałam ubranka i na przyklad niektóre ciuszki z H&M rozciągnęły się po pierwszym praniu choć nie były z supermarketu....

Sam niech się ubiera w supermarkecie.
Nie mówię, że powinnaś kupować śpiochy za 50 zł /szt, ale niech on też nie przegina w drugą stronę...

Witam sie i ja:-)Na samym początku chce pogratulowac olapolap fasolinki dbaj o siebie:tak:Patrysia słodziutkie i śliczne szczeniaczki nie widac ze sa mieszane muszą miec przystojnego tatusia:-DA jakoś dzisiaj wstałam z bólem karku musiałam zle spac,ale wyspana jestem do 11tej spałam;-)U mnie jest dzisiaj piekna pogoda,ale pewnie bede siedziała w domu,bo M pózno wraca do domku z pracy,wczoraj był o 21szej 12 godz.Buziolki:-p

Kasiu tak jak Olica napisała - walcz również o alimenty dla siebie!! Chętnie pomogę napisać uzasadnienie do Sądu...A i pamiętaj że im dziecko starsze tym zwiekszają się na nie wydatki co wiąże się z podwyższeniem alimentów - bezapelacyjnie.
Niech ten "królewicz" zacznie poczuwać się do obowiązku i mam nadzieję że ta jego lafirynda go zostawi jak uświadomi sobie że on ( specjalnie z małej litery ) ma zobowiazania finansowe wobec Ciebie.

reklama
No tak się wściekłam że aż brzuch przestał mnie boleć..

p.s. już teraz możesz walczyć o pieniądze ze względu na to iż się wyprowadził przez co pogorszyła się Twoja sytuacja materialna..

Do góry