reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam
Mialam jechac nad wode ale nie jade :no::no::no:bo Wikusia jest goraca jak ogien:szok::szok:Myslalam ze Jej przejdzie a ma jeszczec wyzsza goraczke:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wlasnie wstala i ma 39,5 i daje Jej nurofen
o kurcze to nie fajnie:no::no::no:słońca usisz unikać co przy:no: dziesiejszej pogodzie oznacza niestety siedzenie w domku:-:)-:)-(zdrówka dla Wikusi i moc buziaków:tak::tak::tak::tak:
a ja pokonałam kosz prasowania co prawda Toni spał tylko 20 minut więc po wyprasowaniu kilku rzeczy już nie spał ale się ładnie bawił w łóżeczku więc dałam radę:tak::tak::tak:i dobrze a już kolejne się kręci ale same białe rzeczy nastawiłam na 90 stopni z odplamiaczem wizirem do białego i mam nadzieję że odzyskają swoją biel bo mam wrażenie że są jakeieś zszarzałe:dry::dry::dry:
musze zaraz zabrać się za obiad ale chyba najpierw Toni zje serek i zaliczymy spacer bo potem to już nie da rady w taki upał:dry:
Pietruszka dzisiaj się zamienił i poszedł do pracy na 7 do 15.15 żebyśmy mogli razem zjeść obiad i wypić kawulca bo jak ma na 9 do 17.15 to w domku jest o 17.30-40 więc dajemy sobie buziaka na schodach i ja lecę do pracy a tak to zdążymy chociarz chwilkę pogadać:tak::tak::tak:
mam zdaniem Pietruchy nic dzisiaj nie robić tzn porządków bo on juto ma zamiar wszystko zrobić:confused::shocked2:

reklama
MALINUS
Ja tez mam troszke prasowania;-)Ale to nie dzisiaj :no:
Byłam na balkonie i na termometrze ktory jest jzu w cieniu mam 32 stopnie,tak wiec siedzimy w domu cały dzien:no:Moze wieczorkiem jak juz nei bedzie slonca wyjde z NImi na troszke:tak::tak::tak:
Dałam Wikusi ten nurofen a pozniej wapno z cebionem i na razie ma 37,2:tak::tak::tak:
Jak Jej nie przejdzie to bede musiała jechac do lekarza:no:Najgorsze jest to ze moja pediatra nie zgodzila sie na prywatne wizyty domowe bo juz Jej sie nie chce tak jezdzic:no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Bede musiala na ten temat pogadac z moja gastrolog i mam nadzieje ze sie zgodzi:-)
Bo jechac z trojka do lekarza jak jedno jest chore to jakas masakra

No my już z parku jesteśmy :tak: Dziewczyny w wyrkach :-p

Dowikla, mi też by sie nie chciało gnać z cała ferajną :no:

Wczoraj miałam dobrze jak jechaliśmy do kardiologa, teściowa została z Helen, a my z M pojechaliśmy razem z Niki :tak:

Witam
rano pocytałam i mialam juz odpisywac ale komp mi sie wylaczyl:baffled::baffled::baffled:

od kiedy mjest w domu to jakos nie mam czasu na bb heh

bylismy dzisiaj ogladacokna-no niestetykolo 2 tys musimy wydac:sorry2:
bylismy tez na porodówce- znaczy chcielismy alepowiedzieli e tak do poooglądania nie wpuszczają prywatnie tylko zeszkoły rodzenia wiec niech sie fakają- dosłownie:no:
znieczulenia nie ma- nawet jakby sie chcialo miliony zaplacic:-D:-D:-D:-(

jedyny plus- dl adziecka tylko pampersy treba wziac bo reszte zapewnia szpital- ubranka oliwki mydla itd:tak::tak:

wiecej nic sie nie dowiedzialam:baffled::baffled::-(

zaraz sie biore za obiad.... troche mis ie nie chce ale cóż..:-p obiore ieniaki wstawie mieso i sie klade:-D

na 16 idiemy na kawke do Anki:tak::tak::tak:

buziaki dziewczynki:-)

dowikla Tobie ta lekarka tak prosto z mostu powiedziała ze nie będzie do Was przyjeżdżać bo jej się nie hce tak jeżdzić???? :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

ale bezczelna :tak::tak::tak::tak::tak:
Tak prawie:szok:Spytałam sei Je czy obowiazuja mnie wizyty domowe skoro mieszkam tak daleko od poradni to mi powiedziala ze nie:no:A pozniej sie Jej zapytałam czy istnialaby mozliwosc zeby w razie czego przyjezdzala na prywatne wizyty do mnei to powiedziala ze juz Jej sie nie chce tak jezdzic a poza tym musialaby byc dyspozycyjna 7 dni w tyg przez cala dobe.
Jak nie Ona to znajde sobie inna-oby rownie dobra jako lekarke

Moje mlode juz leza wiec mam cisze:tak::tak::tak:Posprzatałam sobie odkurzaczem i pomyłam wszystkie podlogi:-):tak:

agnes no właśnie wrocław ma ten klimt którego szczecin na przykład nie ma wcale:no::no::no::no::no:
M do 15 no dobrze poczekamy tu na ciebie.......:-D:-D:-D
agnes oliwka coraz bardziej robi sie do taty podobna:tak::tak::tak::tak:
a muszę sie wam pochwalić antoś mówi ma-ma :happy2::happy2::happy2:jaka jestem dumna siedzi na dywanie i mama mama mama mama no super:happy2::happy2::happy2:a poza tym to mały fan teletubisiów i dobranocnego ogrodu oj biada temu kto wyłączy tv jak on to ogląda:-D:-D

No to gratulacje dla małego gaduły i dla dumnej mamy! :-D:-D:-D:-D

...
wiesz co ja tez chcialam Sewkowi kupic cos podobnego ale rozgladalm sie za taka kanapa dla dzieci rozkladana :baffled:...

My też nie mamy za dużo miejsca i patrzyliśmy w sklepach na takie rozkładane kanapy dla dzieci, ale jak taką kanapę nam rozłożyli, to się okazało, że w zasadzie to dziecko śpi na prawie miękkich poduszkach, które w dodatku mogą się rozjechać, więc postanowiliśmy kupić takie łóżeczko dla dobra Piotrusiowego kręgosłupka. Nie wiem jak nam się dwa łóżeczka i nasze łóżko zmieszczą razem, no ale jakoś chyba się przemęczymy. :sorry2:;-)

Witam
Mialam jechac nad wode ale nie jade :no::no::no:bo Wikusia jest goraca jak ogien:szok::szok:Myslalam ze Jej przejdzie a ma jeszczec wyzsza goraczke:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wlasnie wstala i ma 39,5 i daje Jej nurofen

Biedna Wikusia! Oby szybciutko przeszło. :tak:

...
Pietruszka dzisiaj się zamienił i poszedł do pracy na 7 do 15.15 żebyśmy mogli razem zjeść obiad i wypić kawulca bo jak ma na 9 do 17.15 to w domku jest o 17.30-40 więc dajemy sobie buziaka na schodach i ja lecę do pracy a tak to zdążymy chociarz chwilkę pogadać:tak::tak::tak:
mam zdaniem Pietruchy nic dzisiaj nie robić tzn porządków bo on juto ma zamiar wszystko zrobić:confused::shocked2:

Ten twój Pietruszka to normalnie książę z bajki! :-D Gdzie ty takiego chłopa znalazłaś? :szok: :-D:-D:-D

Witam
rano pocytałam i mialam juz odpisywac ale komp mi sie wylaczyl:baffled::baffled::baffled:

od kiedy mjest w domu to jakos nie mam czasu na bb heh

bylismy dzisiaj ogladacokna-no niestetykolo 2 tys musimy wydac:sorry2:
bylismy tez na porodówce- znaczy chcielismy alepowiedzieli e tak do poooglądania nie wpuszczają prywatnie tylko zeszkoły rodzenia wiec niech sie fakają- dosłownie:no:
znieczulenia nie ma- nawet jakby sie chcialo miliony zaplacic:-D:-D:-D:-(

jedyny plus- dl adziecka tylko pampersy treba wziac bo reszte zapewnia szpital- ubranka oliwki mydla itd:tak::tak:

wiecej nic sie nie dowiedzialam:baffled::baffled::-(

zaraz sie biore za obiad.... troche mis ie nie chce ale cóż..:-p obiore ieniaki wstawie mieso i sie klade:-D

na 16 idiemy na kawke do Anki:tak::tak::tak:

buziaki dziewczynki:-)

Rzeczywiście jakoś tak jest, że jak facet jest w domu to zawsze brakuje czasu na BB :-D
Z tą polityką, że tyko ze szkoły rodzenia wpuszczają to sprytnie, a pewnie jeszcze za szkołę trzeba zapłacić :angry: Eeeech... Służba zdrowia :wściekła/y:
A co do znieczulenia to podobno jak kobieta naprawdę nie daje sobie rady z bólem to powinni bez łaski dawać, bo się należy, tyko że wiadomo jak to w tych naszych szpitalach jest.:wściekła/y:

Ja wlasnei robie sobie kawe bo przez to siedzenie w domu w taka pogode złapalam jakiegos lenia:szok::no::no::no:Kompletnie nic mi sie juz nie chce:no:
Nie wiem jak ja to zrobilam ze tyle posprzatałam:szok::szok::szok:

U nas pokazuja porodowki po uprzednim umowieniu sie z lekarzem prowadzacym ciaze:tak::tak::tak:
Nie wiem jak to jest ze znieczuleniem bo aj nie potrzebowałam:no:ale wiem ze napewno sami od siebie lekarze daja Dolargan

reklama
Do góry