reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Piszac dokladniej....chodzi o skok o min 0,2 i pozniej tempka powinna utrzymywac sie na tym lub podwyzszonym poziomie (i tak zwykle jest ze masz skok a pozniej tempka juz wolniej ale nadal wzrasta do okolo 8dpo kiedy masz pik progesteronu, po czym powoli zaczyna opadac do malpy).

Czasem nie ma skoku o 0.2 ale mniej....wtedy patrzysz na trend wzrostowy sam w sobie (tempka musi isc w gore przez min 4 dni) niezaleznie od tego, o ile ona skacze

Salfazin nie bralam - ja kupialm osobno witaminy i mineraly ktore daje mojemu i sobie. Ale slyszalam ze dziala

Ja mam śluz już od razu po @ taki mega owulacyjny, a bóli praktycznie nie mam jedyne co to troche "opuchnięte" piersi i wrażliwe ( i z tego co obserwuje to zaczynają się takie robić) a jeżeli chodzi o bóle owulacyjne to ja mam tylko rwanie nogi, tej po której stronie jest pęcherzyk - nawet nie czuje samego pęknięcia;-)
W poprzednim cyklu chodzić nie umiałam bo tak bolała lewa noga :szok:

musze na Ciebie nakrzyczec.. piszesz ze wczoraj o 5.30 mialas 36,6 a dzis 37 o 8.30 wynika ze masz 3h spoznienia co daje 3 kreski roznicy od 37 odejmij 3 kreski wyjdzie 36,7 czyli zwykla tempka.. jesli chodzi o sluz plodny ja mialam taki cykl ze przez 12 dni mialam mega płodny zaraz po @ przyszedl sluz i byl az do owulki czyli od 7dc do 18dc włacznie jak widac mnie to zmylilo.. i nie mysl ze dzi masz owulacje temperatura zakłócona i na nic ona dzis sie zda..

no to sobie popisalam..

Salfazin nie bralam - ja kupialm osobno witaminy i mineraly ktore daje mojemu i sobie. Ale slyszalam ze dziala[/QUOTE]

to fajnie bo mój M własnie bierze Salfazin więc mam nadzieje, ze zadziała.
musze na Ciebie nakrzyczec.. piszesz ze wczoraj o 5.30 mialas 36,6 a dzis 37 o 8.30 wynika ze masz 3h spoznienia co daje 3 kreski roznicy od 37 odejmij 3 kreski wyjdzie 36,7 czyli zwykla tempka.. jesli chodzi o sluz plodny ja mialam taki cykl ze przez 12 dni mialam mega płodny zaraz po @ przyszedl sluz i byl az do owulki czyli od 7dc do 18dc włacznie jak widac mnie to zmylilo.. i nie mysl ze dzi masz owulacje temperatura zakłócona i na nic ona dzis sie zda..

Nektarynka wiem, ze dzisiaj nie mam owulacji a u mnie zawsze tak jest, że śluz mam bardzo długo - napisałam tylko, że zdarzyło mi się mieć owulkę 7 dc potwierdzoną monitoringiem.Zresztą pisałam, ze nie mam zbytnio innych objawów takich jak dotychczas mam przy owulce oprócz śluzu.

Witam się sobotnie, ja juz po sniadanku i po kawce:-)
Ja zaraz kawkę sobie zrobię:tak:
Marzenko - jaką masz ładną nazwę cyklu;-)
Piszac dokladniej....chodzi o skok o min 0,2 i pozniej tempka powinna utrzymywac sie na tym lub podwyzszonym poziomie (i tak zwykle jest ze masz skok a pozniej tempka juz wolniej ale nadal wzrasta do okolo 8dpo kiedy masz pik progesteronu, po czym powoli zaczyna opadac do malpy).

Czasem nie ma skoku o 0.2 ale mniej....wtedy patrzysz na trend wzrostowy sam w sobie (tempka musi isc w gore przez min 4 dni) niezaleznie od tego, o ile ona skacze
Jest tak jak pisze Lolitka - z reguły w 3 dniu skoku temperatura powinna być wyższa o 0,2 stopnia;-)

Witaj Lolitko:-)

no to sobie popisalam..
cześć Nektarynko - wiedziałam, że nie pozostaniesz obojętna na ten post;-)

Dziewczyny - nie pamiętam która z Was pisała, że mierzenie temperatury dodatkowo nakręca??????????
ja uważam coś wręcz odwrotnego - w tym cyklu stwierdziłam, że robimy wakacje, nie mierzę tempki, nie robiłam testów owu, nic nie obserwowałam - nie wiem kiedy miałam owulację
efekt jest taki, że dziś 31 dc, nie czuję nic, @ "ni widu, ni słychu" a ja jestem nakręcona na maksa:szok:
żeby uprzedzić Wasze pytania - jak nie przyjdzie @ to jutro testuję:tak:

reklama
Do góry