reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zachcianki w czasie ciaży

bardziej zaskakujące dla mnie jest to że ulepiłaś 160 PIEROGÓW!!!!!!:szok:
Matko kochana ile ty to czasu musiałaś robić...
A że tyle zjedli to wiadomo było że będą smakować ;-)

reklama
ja chyba raz miałam zachcianke w nocy i wystarczył jogurt ale nie rozumiem dlaczego mój mąż wstaje o 1 w nocy :szok: i kieruje się do lodówki:-D

Nie znoszę soków przecierowych, marchwiowych, czyli żadnych Kubusiów ani innych tego typu rzeczy. Jedyny sok marchwiowy jaki mi podchodzi to z pomarańczą Dr Witta. A soku pomidorowego używam do spaghetti :-)
U mnie z tym słodkim to troszkę inaczej jest. Ja po prostu mam cholernie niski cukier i jeśli nie zjem czegokolwiek co 2 godziny, to później mam napad na słodkie.

mam tak samo:-D:-D:-D

Ulepiłam 160 pierogów... zostało 10... nieźle hahahahahahaha

cyniczna adoptujesz mnie????:happy2::happy2::happy2::happy2:

a ja kocham sok pomidorowy, soki warzywne moge pić hektolitrami, marchwiowy ubóstwiam....

Dziewczyny moze to nadaje sie pod ten watek ...Co sadzicie o soku z swiezo wycisnietej marchewki? czytalam na innym forum ze nie pwoinno sie i sa podzielone opinie co o tym sadzicie? Bo ja ostatnio to non stop sok marchwiowy szkalanka na dzien
nie wiem czy nie wolno, ale kobieto tak mi smaka narobiłaś, że obdzwoniłam wszystkich znajomych w celu pożyczenia sokowirówki i .... mam przed sobą świeżo wyciśnięty sok z marchwi i jabłek... takie swojskie z działeczki... mniam mniam mniam:-)

Gemelo a Ty na pewno masz niski cukier nie naczczo? W tej glukozowej krzywej wyszły Ci wszystkie wyniki nisko?
Bo ja tak miałam, że miałam napady jak nie zjadłam i okazało się, że jak nie jadłam to po pewnym czasie robiło mi się słabo i ratowało mnie coś słodkiego a potem na krzywej glukozowej okazało się, że właśnie po 2 godzinach podnosi mi się mocno cukier (wynik na czczo i po godzinie był w normie).
A odkąd odstawiłam bardzo mocno cukier to przestało robić mi się słabo choć pierwszy dzień był ekstremalny ale po kilku dniach zaczęłam się czuć super, dużo więcej energii, zero zasłabnięć i ochota na słodkie też mi przeszła.

Hehe to jak pochodzę w ciąży jak najbliżej terminu to mogę się odzwyczaić od słodkiego, nie wierzę, bo ogólnie uwielbiam :-). Ale zobaczymy.

Ulepiłam 160 pierogów... zostało 10... nieźle hahahahahahaha

Podziwiam :tak: takie robótki ręczne to chyba niezłe ćwiczenia cierpliwości :-D i czas na małą refleksję ;-)

ja chyba raz miałam zachcianke w nocy i wystarczył jogurt ale nie rozumiem dlaczego mój mąż wstaje o 1 w nocy :szok: i kieruje się do lodówki:-D

dokładnie tak :tak:, niektórzy Panowie są w permamentynym stanie objawów ciążowych

.... mam przed sobą świeżo wyciśnięty sok z marchwi i jabłek... takie swojskie z działeczki... mniam mniam mniam:-)

Na zdrowie :-D

nie wiem czy nie wolno, ale kobieto tak mi smaka narobiłaś, że obdzwoniłam wszystkich znajomych w celu pożyczenia sokowirówki i .... mam przed sobą świeżo wyciśnięty sok z marchwi i jabłek... takie swojskie z działeczki... mniam mniam mniam:-)
Tutaj ciezko o swiezy sok z marchwi,najlepiej jednodniowy,mniam..Jak bylam w PL na urlopie to codziennie takie 2 buteleczki wypijalam:tak:ale juz znalazlam rozwiazanie problemu podobne do Elisabeth - za kilka dni mam urodzinki i poprosilam znajomych zeby zlozyli sie na sokowirowke;-):-)Zawsze wydzwaniaja do meza z pytaniem "co mi kupic?" wiec maja pierwszy raz ulatwiona sprawe a ja klopot z "zapychaczami" (tzn czyms zeby tylko bylo..) z glowy,hihi.

Gemelo a Ty na pewno masz niski cukier nie naczczo? W tej glukozowej krzywej wyszły Ci wszystkie wyniki nisko?
Bo ja tak miałam, że miałam napady jak nie zjadłam i okazało się, że jak nie jadłam to po pewnym czasie robiło mi się słabo i ratowało mnie coś słodkiego a potem na krzywej glukozowej okazało się, że właśnie po 2 godzinach podnosi mi się mocno cukier (wynik na czczo i po godzinie był w normie).
A odkąd odstawiłam bardzo mocno cukier to przestało robić mi się słabo choć pierwszy dzień był ekstremalny ale po kilku dniach zaczęłam się czuć super, dużo więcej energii, zero zasłabnięć i ochota na słodkie też mi przeszła.

J@god@, u mnie to rodzinne. Mam cholernie niski cukier od zawsze. Zawsze był w dolnej granicy, niezależnie od czasu od posiłku. Moja siostra miała swojego czasu stwierdzoną hipoglikemię. U mnie tego nie stwierdzili, bo właśnie cukier był zawsze na pograniczu normy. Dopiero ostatnio coś zaczęli przebąkiwać, że ja też mam to cholerstwo.

reklama
Do góry