reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

No widzę, że ktoś tutaj miał bardzo podobny cykl do moich, ale u mnie niestety mimo, ze temp. stawiała na owulkę monitoring ją wykluczał. Czy Ty zawsze masz takie długie cykle??
Długawe - po 30-parę dni, ok. 35 na ogół, ale ten aktualny to szczyt szczytów :wściekła/y:

Elfiku, Wolfheart - powodzenia w starankach:-)
Ehh doczekać się nie mogę... :tak:

reklama
Ja miałam problemy z żołądkiem tzn. bolał itp. i okazało się, że mam zespół jelita drażliwego. Chodziłam na terapię i teraz jest już dobrze. Jak będziesz chciała to na priv napiszę więcej szczegółów.
Jest też ziołowy lek Iberogast - bóle brzucha, wzdęcia, zespół jelita drażliwego, zgaga
Wiem, że żartowałaś:-D:-D:-D. Dzięki za życzenia ;-);-)

Ja byłam dziś u ginki na wizycie. Wszystko dobrze pozamykane :-D:-D:-D
Wyniki w miarę jeszcze poniżej normy ale się zbliżamy do normy;-)
No i 6 kg na plusie;-)
Kingus jesli Ci to nie sprawi kłopotu i znajdziesz chwilke to poproszę o wiecej informacji.
Nazwę leku sobie zapisałam i poczytałam o nim-dziękuje
Super,ze zblizacie sie do normy :-)

Witam
Badaicka mam nadzieję,że szybko się okaże że z Twoją mamuśką wszystko jest ok. Dawaj znać jak tylko coś będziesz wiedziała.

Mój teść kiedyś zrobił fajne placki. Dodał do ziemniaków uduszone pieczarki i dopiero takie wrzucał na patelnię. Nie wiem czy tak jadłaś. Dla mnie super.

Aneks do umowy 500 zł!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Loree'czku mój maleńki skrzaciku ;-) jasne że dam znac jak cos bedzie wiadomo,póki co do poniedziałku żadnych badań nie robia a w poniedziałek z rana bedzie ta kolanoskpia:confused:

Nigdy nie próbowałam placków ziemniaczanych z pieczarkami ale nieomieszkam spróbowac :-D następnym razem z pewnoscia takie zrobie :tak:

Że ile ten aneks? :szok::szok::szok:

Witajcie Kochane;-)Ja dzisiaj od rana byłam w miescie na zakupach i u kumpeli na herbatce.Zrobiłam pranko troche posprzątałam i sie drzemnełam dlatego dopiero teraz jestem tutaj:tak:Troszkie mnie teraz mdli i głowa pobolewała.Ja chyba bede kuleczką,bo juz teraz mam brzuszek w 9tyg a co dopiero w 9 miesiącu bede sie turlała:-)Mój M jak zobaczył zdj usg to powiedział ze maluszek mu puscił oczko :-)
Hej,hej Madzia dobrze że póki co wsio dobrze oby tak dalej

Wróciłam z zakupów, ale sobie piękne ciuszki kupiłam, na poprawiny (bo za tydzień jedziemy na ślub do mojej kumpeli). Piękną ołowkową (chodzi mi o to, że prosta, dopasowana) koloru czernego, do tego taka przeźroczystą (taka jakby firanka), fioletową w czarne grochy bluzeczkę i jeszcze czarne, z połyskiem czółenka. A powiem wam, że to moja teściowa miała sobie kupować rzeczy, ja to tylko ewentualnie o butach myślałam....
Ty nam tu nie opisuj,bo ja np wzrokowiec jestem i jak nie zobacze to se nie wyobraze-wiec fotki proszę.
Jeszcze raz powiem,ze zazdrosze Ci takiej teściowej ;-)

Pustki tu dzisiaj :-(
Chata juz wolna,ale jakos tak cicho i pusto.
Ja zabieram sie za sernik i sałatkę-wiem,wiem późno juz ale zasiedziałam się u mamy a to musze zrobic koniecznie dzisiaj

Witak Kobietki

Oficjalnie otwieram u mnie nowy sezon staranek :)
cykl nr 1 własnie się rozpoczoł

z doświadczenia wiem , ze najlepiej odciaąc sie , wyluzowac od mysli o starankach, ale.. co mi tam dam sie poniesc na całego :)

mąz juz witaminiki łyka, ja też zobaczymy kiedy sie uda

Czekamy na efekty :tak:Kciuki zacisniete!!!
:-D

Witam wszystkich!
Może któraś z was zna jakiś sposób by przestać ciągle myśleć o jednym (o tym czego wszystkie pragniemy najbardziej) ja już nie mogę z sobą wytrzymać. Wszystko się kreci wokół jednego- albo czy już się przytulać, jak często, a może już jest fasolka tylko o tym nie wiem, czy to albo tamto nie zakłóci cyklu itd. Można zwariować, ale nie mogę inaczej.
Znowu to czekanie kiedy się uda, to samo było z naszą pierwszą gwiazdeczką, też długo czekaliśmy.

MAM DOŚĆ- najbardziej siebie bo wiem że sama to sobie robię!!!

Powiem Ci, ze ja przestalam myslec kiedy zaczelam miec mnostwo nauki na uczelni. No i szczerze mowiac zmeczylo mnie juz ciagle myslenie o dziecku i ciagly smutek gdy widzialam ciezarne albo bobasy... Zajelam sie nauka, obrona, odstawilam forum... Nie wiem czy to pomoglo zaciazyc, raczej nie sadze, bo w glebi serca jestem przekonana, ze pomoglo CLO i ziolka, ale przynajmniej nie zadreczalam sie myslami...
:sorry2:

no czas bardzo szybko przeleciał...

ciesze sie ze znow wracam do staranek, na dobry poczatek czytam ksiazke : "W oczekiwaniu na dziecko " to poradnik dla przyszłych matek i ojców, ma 500 stron, kolezanka która nie dawno urodziła córeczke mi pozyczyła...

Mozesz cos wiecej napisac o tej ksiazce?

Olapola - ja bym chyba udusiła M na twoim miejscu, sama przez 1szą ciążę mówiłam, że ciąża nie choroba i robiłam wszystko w takim samym tempie i tak samo dużo jak przed ciążą, ALE teraz w 2giej czuję się tak ch.....o że stwierdzam: ciąża owszem nie choroba, ale stan odmienny!!! i trzeba sobie pewne rzeczy odpuszczać bo się nie da....
M się musi przyzwyczaić, że nie jest najważniejszy w związku bo przecież jak się dziecko urodzi to na pewno będziesz liczyć na jego pomoc, uświadmiaj go ile wlezie
sorry, że się tak Ci w związek wpycham:zawstydzona/y:

Ja sie zbyt kiepsko czuje (ciagle mnie boli podbrzusze, slabo mi i jestem spiaca) zeby dac sobie wmowic, ze wszystko jest identycznie jak przed zaciazeniem... Widze, ze powoli do M to dociera, bo jak mu wczoraj powiedzialam, ze nie bede nic dzwigac i wytlumaczylam dlaczego, to dzisiaj juz mi nic nie kazal nosic :-D Wrecz byla taka sytuacja, ze niosl leciutka mate i powiedzial zebym wziela dla nas lezaki, a po 2 sekundach podszedl do mnie, oddal mi mate i powiedzial, ze jednak on wezmie te lezaki
:szok::-D Masz racje, ze M sie musi nauczyc, ze nie jest najwazniejszy w zwiazku, juz teraz staram sie go angazowac w rozne rzeczy zeby pozniej nie bylo wielkiego zdziwienia z jego strony:-p

Witajcie - zeby naprawione - wieczor z kolezanka przy dwoch butelkach winka czerwonego na endo wczoraj zaliczony - teraz musze sie czegos napic i cos zjesc bo kac meczy;-);-):-):-)

reklama
Do góry