reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Rudzia - ale masz ekstra "suwaczek" ciążowy - rewelacja !!! :tak:

Ps. Dziewczyny - podajecie niemowlaczkom witaminę D3? Bo ja zaraz powiem mamie żeby mi z PL przysłała, w związku z tym, że tutaj nie stosują tego!! Co o tym myślicie?

hihih dziekuje bardzo ;-)
ja podawalam mojemu Kacprowi wit. D3 uwazam ze tutaj w takim klimacie jest to jak najbardziej wskazane... ja podawalam mu 2 do 3 kropelek na dobe...

reklama
Witam wszystkie mamusie:-)Ja sie wlasnie wyprowadzam i mam juz po dziurki w nosie-za duzo tych rzeczy.Narazie wywozimy wszystko do Londynu do siostr mojego pana a gdzie bedziemy mieszkac po powrocie z Polski to sie zobaczy jak wrocimy.W srode o 6 rano lecimy i juz sie nie moge doczekac.Wlasnie przyjechali,zabierzemy reszte rzeczy i w koncu bede mogla chwile odpoczac.Bylam znow dzis w councilu ale te buraki wcale nie takie chetne do pomocy.Uciekam szybko:-)Pozdrawiam

Oj Kamilalopez życzę Ci aby te Twoje przeboje mieszkaniowe skończyły się jak najszybciej z pozytywnym skutkiem...odpoczywaj w Polsce i ładuj akumulatorki. Pozdrawiam ciepło i spadam do łóżka nogi na sufit zarzucić znowu takie piękne baloniki mam wieczorowa porą:szok::szok::szok:

witam was kobitki ;-);-) oj u nas dzis jakis ciezki dzien pogoda do niczego, maly mi marudzi chyba mu tylnie zabki ida...:-( no i ja nienajlepiej sie czuje a fuuuuuu:-:)-( co do wit. D3 to nawet bym sie nie przyznawala swojej poloznej czy HV ze podajecie maluszkowi.... oni uwazaja ze to jest nie potrzebne ze natura zrobi wsyztsko sama... a tu akurat tyle slonca co na hawajach kurna....

tak samo jesli chodzi o sprawe ze stulejka u chlopcow... niektore mamy sa za tym by naciagac niektore nie... sa rozne metody ja swojemu malemu naciagalam tak do 8 miesiaca co 2 dzien teraz tak kontrolnie sprawdzam raz na tydzien czy sie nic nie dzieje... ale jesli sie juz zdecydujecie to pod zadnym pozorem nie mowicie swojej HV ze to robicie to mozecie tutaj zostac posadzeni o molestowanie dziecka....
to samo tyczy sie wspolnych kapieli z dziecmi jesli ktos jest za tym....

heheh czasami smiac mi sie chce na to wszytsko... ale juz sie troche nauczylam przy pierwszym maluchu ;-);-)

Czesc mamuski:-D
I witam nowe forumowiczki. Melka nie martw sie, zdrowie maluszka najwazniejsza, zamierzam tylko troche wiecej ruchu zafundowac i mam taka nadzieje ze to go ruszy. No ale u mnie w rodzinie i w rodzinie meza wszyscy po terminie sie rodza wiec w sumie powinnam sie nastawiac na czekanie. Co do wit D3 to cos slyszalam ze tu nie podawaja maluszkom, ale skoro mowicie ze to lepiej dla dziecka, to tez powiem mamie zeby mi przywiozla. A powiedzcie z takich aptekowych rzeczy dla szkraba co jeszcze warto przywiezc z polski, bo przy okazji podam mamie cala liste :tak:

Czesc mamuski:-D
I witam nowe forumowiczki. Melka nie martw sie, zdrowie maluszka najwazniejsza, zamierzam tylko troche wiecej ruchu zafundowac i mam taka nadzieje ze to go ruszy. No ale u mnie w rodzinie i w rodzinie meza wszyscy po terminie sie rodza wiec w sumie powinnam sie nastawiac na czekanie. Co do wit D3 to cos slyszalam ze tu nie podawaja maluszkom, ale skoro mowicie ze to lepiej dla dziecka, to tez powiem mamie zeby mi przywiozla. A powiedzcie z takich aptekowych rzeczy dla szkraba co jeszcze warto przywiezc z polski, bo przy okazji podam mamie cala liste :tak:

ja polecam masc majerankowa kosztuje grosze a jest bardzo gobra gdy maluszek ma katarek lub ciezko oddych przez zatkany nosek wystarczy posmarowac pod noskiem i maluszek od razu lepiej sie czuje... polecam czopki efferalgan na goraczke... tutaj czopikow nie dostaniecie a z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie kazdy maluszek lubi syropki... a czopek jest bezpieczny.... oraz za potem kiedy zaczynaja wychodzic zabki... czopki Viburcol N 1,1g naprawde super sprawa kiedy maluch meczy sie w nocy z powodu wychodzacych zabkow... mozecie to dostac bez problemu bez recepty....

reklama
oczywiscie tez nie polecam przyznawac sie ze podajecie czopki - oni uwazaja ze to wzbudza traumatyczne doznania.... no matko kochana... troche tutaj przeszlam ze sluzba zdrowia kiedy sie maluch moj urodzil...czasami naprawde smiech na sali :-):-)

Do góry