reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Rudzia ja widze, ze ty jestes milosniczka pchania wszelkiego farmaceutycznego badziewia w dzieci:)) Wybacz, ale to, ze masz ciotki pracujace w szpitalu, to wcale nie oznacza, ze znasz sie na medycynie:-)

reklama
Rudzia ja widze, ze ty jestes milosniczka pchania wszelkiego farmaceutycznego badziewia w dzieci:)) Wybacz, ale to, ze masz ciotki pracujace w szpitalu, to wcale nie oznacza, ze znasz sie na medycynie:-)

moje ciotki to moje wsparcie... a daje swojemu dziecku to co uwazam ze jest dla niego dobre... padlo pytanie o rzeczach z PL i napisalam swoje zdanie do ktorego mam prawo a co kto z tym zrobi to jego sprawa... i nie w pycham w moje dziecko niczego czego on by nie potrzebowal.... i prosze nie czepiac sie moich ciotek bo zapewne gdyby nie one to pewnie dzis bylabym sama i moj maz....!!!

Lucin co do napletka to ja nic nie robię i robic w tym kierunku sama nie będę, jakoś nie potrafię, nie popieram tej metody. Mam dwóch chłopców, ale Krzysiowi kiedyś lekarka powidziała,jak miał z rok że moge tak robic jak chcę, ale nie mam mowy. Pod tym akurat względem zgadzam się z angolami, choć wiem,ze przesadzają w wielu kwestiach

Mylenee a ja uważam takie rady za jak najbardziej na miejscu.
Padło konkretne pytanie o rzeczy które mozna przywieźć z Polski a z którymi na naszej wspaniałej wyspie moga byc problemy i dostałysmy odpowiedź...
dla mnie takie wskazówki sa jak najbardziej cenne tym bardziej, że bede mama debiutantka i jestem na wyspie dość krótko.
Więc proszę dajmy sobie spokój z kąsliwymi uwagami bo nie nam oceniac kto i jak postępuje ze swoimi dziećmi...

Matisek polecam równiez maśc majerankową, ma naturalne działanie antybakteryjne, no a czopki , wiem,że Olinda stosowała u Olivki i była zadowolona te homeopatyczne na stany niepokoju u niemowląt, ząbkowanie - Viburcol.
A na gorączkę osobiście polecam czopki bo mój mały jak miał trzydniówkę to nie chciał jeść paracetamolem pluł i płakał więc czopek był bardzo pomocny.

Ostatnia edycja:
dziekuje dziewczyny...
pisze tylko wlasne doswiadczenia i staram sie odpowiadac na pytania na tyle ile umiem... tak wiec Mylenee to co napisalas mile nie bylo a wychodzi na to ze nie tylko ja jestem za tym BADZIEWIEM ktore aplikuje swojemu dziecku...

Rudzia a masz jakieś przeczucia co do płci dziecka, preferencje?
czuje sie podobnie jak w poprzedniej ciazy wiec wydaje mi sie ze to bedzie chlopiec ;-);-);-) moj Tom tez uwaza ze to chlopczyk ;-);-) ale co bedzie to tak naprawde nie wazne oby bylo zdrowe;-) moze gdzies tam jakas czesc mnie chciala by teraz dziewczynke dla odmiany hihih

No to już w 18-20 tyg. ciązy się pewnie dowiesz czy kupować na niebiesko czy różowo hehe
Ja chciał druga córkę i ma synka i jestem szczęścliwa chośc na początku, po usg ryczałam hehe, teraz... och Karolek to mój skarb największy, tak jak i Krzyś.

reklama
No to już w 18-20 tyg. ciązy się pewnie dowiesz czy kupować na niebiesko czy różowo hehe
Ja chciał druga córkę i ma synka i jestem szczęścliwa chośc na początku, po usg ryczałam hehe, teraz... och Karolek to mój skarb największy, tak jak i Krzyś.

no nie wydaje mi sie zebym sie dowiedziala bo w tutejszym szpitalu nie mowia plci dziecka... napewt jak sie poprosi... napewno bedziemy chcieli isc na USG prywatnie na 3D ale powiem szczeze ze nawet jak beda chcieli mi powiedziec to ja wole niespodzianke ;-);-)

Do góry