reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

Witam Was babeczki po dlugiej nieobecnosci:-)
My juz wrocilismy odemnie no i niestety szara rzeczywistoac mnie zastala czyli siedzenie samej w domu:baffled::confused:
U mnie bylo super!!!!!!Nigdy mi sie z tamtad nie chce jechac no ale niestety trzeba.Juz chcialabym tam wrocic.Odpoczelam troche.Dominik zachwycal kazdego kto Go widzial.Oczywisie nie obylo sie bez komentarzy,ze jest tlusciutki,ubity,pulpecik itd:-Dno ale tez mowili,ze jest sliczny,madry(patrzy oczkami jakby wszystko rozumial)slodki itd...Sluchajcie wczoraj bylam u lekarza,bo Domis mi cos kasla i ma katarek a dzisiaj mielismy isc na szczepienie no i babka Go zwazyla i wazy 8 kg!!Przytyl w 3 tyg 0,5kg i lekarka powiedziala ze to jest tragedia:baffled:

Niestety nie dam rady Was nadrobic bo tyyyle roboty w domu mam ze szok!!Chociaz moj mezus sie spisal i w jednym pokoju posprzatal tak,ze az oniemialam jak weszlam tam!!Poukladal wszystkie dokumenty,poskladal do teczek,posegregowal uprzatnal szafke itd...jestem z niego dumna:tak:

Jezeli ktos by chcial mi strescic co sie dzialo jak mnie nie bylo to BARDZO PROSZE!!!!

Co do gotowania...ja bardzo lubie i gotowac i piec i robic wszystko co z tym zwiazane.Niestety nie mam dla kogo,bo M nie jada nic slodkiego a na obiad tylko cycki pieczone w piekarniku,bo jest na diecie:sorry2:

Nie wiem co jeszcze mialam napisac...wiec spadam,bo dokoncze jesc zupe i ide cos w garderobie ogarnac bo wyglada jakby tajfun przelecial:dry::sorry2::baffled::confused:

Aha zapomnialam Wam napisac,ze u mnie moj misiek taki byl spokojny,ze szok!!Caly czas spal i byl jak aniolek...
Oho moj mezczyzna sie zbudzil...lece

reklama
witam sie!
stracilam glos...kompletnie...mam zapalenie wszystkiego w srodku i dzis umre
Od tego sie nie umiera:-D:-D a przynajmniej nie tak szybko;-);-).No i jeszce musi sie twoja druga połówka z tobą trochę pomęczyć.Pomyśl odziecku!!!! Komu będzie dokuczało w kolejnych okresach buntu:tak::-):tak::-),kuracje jakieś zastosuj i zdrowiej szybciutko.A swoją drogą jak miałam zapalenie krtani i stun głosowych to nawet nie wiecie jak szczęśliwy był mąż a dzieci!?!?!

Bluebell za dobrze by Ci było:-p jeszcze musisz dojrzewanie Alexa przeżyć:-p
Sluchajcie wczoraj bylam u lekarza,bo Domis mi cos kasla i ma katarek a dzisiaj mielismy isc na szczepienie no i babka Go zwazyla i wazy 8 kg!!Przytyl w 3 tyg 0,5kg i lekarka powiedziala ze to jest tragedia:baffled:
Ty co Ty masz za lekarkę?????:baffled: Wojtas jest w podobnym wieku, waży 8200 i nikt z tego powodu tragedii nie robi...:dry: mieści się przecież w siatce centylowej...

Ja się dzisiaj udaje do teściowej, zaraz se strzelę meliskę profilaktycznie:-p

madzia to zeczywiscie malutki pulpecik ci rosnie
skunkanka to pij ta meliske i nie denerwuj sie bo Wojtus bedzie tezwsciekly
bluebell nie ma szans za dobrze by ci bylo

marys a zamowiłam własnie ten kubek z nuka z ustnikiem ale to na pózniej,mozan do niego przeciez dać smoczek szeroki z Nuka i masz kubeczek do herbatek i soków:tak: dużą butle 300 ml mam tez i pewnie przyda sie do mleka:tak: a smoczków do nich używasz 0-6 m czy juz 6-18?
Masz całkowitą racje. Kubie kubeczek i wstawię smoczek i będę miał na zmianę. Ja używam smoczków 0-6m.

cześć Dziewczynki!

od soboty zalatana jestem, mnóstwo spraw musiałam pozałatwiać, w tym dziś byłam u lekarza z tym żeberkiem i paszkami. jak znajdę chwilę, to wrzucę zdjecia z niedzielnego rejsu i przepis na bananowe pierogi (dzis będę go wypróbowywać ;-)), no i ogólnie napiszę, co u nas.
Tymczasem lecę ogarnąć chałupkę i jakieś ciasto zrobić, bo wieczorem goście

marys a do mleka masz 150 czy 300 ml? i powiedz mi czy do mleczka z kleikiem/kaszka masz smok do papek czy przez ten 0-6 do mleka przeleci?
Ja na razie mam tylko 150ml. Bo ja dokarmiam małego sztucznym tylko na noc i najpierw daje pierś. Wiec zjadał nie całe 100ml sztucznego.
I robię wtedy mleko z kaszką i mam ten normalny smoczek M. I Marcel jakoś daje rade wypić. Tylko ze ja tak na ok 120ml mleka daje łyczecke czubata kaszki. Czyli robie żadką.

Cześć!!!
A mi się dzisiaj NIC nie chce:sorry2: Normalnie czuję się jakbym się nie czuła :baffled: a dokładniej jakbym wczoraj popiła (tylko dzisiaj nic takiego nie pamiętam :sorry2:).
Na obiad wymyśliłam szybkie danie - lane kluski :-D i moze uda mi się jeszcze z kwadransik drzemki strzelić zanim moja druga połowa wróci z pracy, a dziecię ze spaceru z dziadkiem. Wkurza mnie ten mój ojciec niemiłosiernie, ale czasem to fajna instytucja żeby mieć chwilę odsapki (niestety w genach chyba odziedziczyłam tę głupotę, że zamiast się kimnąć od razu to obiad robiłam:tak: )

reklama
Do góry