reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Ja też czytałam że to dziewczynki mają większe tętno , ale nie wiem czy to ma jakiś związek z płcią , moja zawsze ma wysokie min 145 nawet do 168:-)

reklama
a położna mówi, że dziewczynki mają zazwyczaj niższe, że u chłopców jest tendencja do wyższego tętna...
To moja polozna powiedziala cos zupelnie odwrotnego;-) Ja na 100% bede miec synka i jego tetno wacha sie pomiedzy 120 - 135/min:tak:Wiec sie nie martw! Nawet jak poszperasz w necie to pisza ze wolniej serduszko bije chlopcom:-)

Cyniczna trzymaj się dzielnie... jutro bedziesz wiedziałą na czym stoisz...

Dziś miałam wizytę, położna bada tętno płodu i mówi, że wskazuje ono na chłopca:szok:... ja nie chce:no:;-)
no i odnośnie tego mam pytanko do mam, które wiedzą na 100% ,że nosza pod serduszkiem dziewczynkę... jakie tetno mają Wasze małe? moja między 140-150... a położna mówi, że dziewczynki mają zazwyczaj niższe, że u chłopców jest tendencja do wyższego tętna...

Moi chłopcy mają od 130 do 160 nawet, ale ostatnio lekarz mi powiedział, że jeżeli leżymy na plecach w trakcie pomiarów, to dzieci mają szybsze tętno niż normalnie.

Cyniczna trzymaj się dzielnie... jutro bedziesz wiedziałą na czym stoisz...

Dziś miałam wizytę, położna bada tętno płodu i mówi, że wskazuje ono na chłopca:szok:... ja nie chce:no:;-)
no i odnośnie tego mam pytanko do mam, które wiedzą na 100% ,że nosza pod serduszkiem dziewczynkę... jakie tetno mają Wasze małe? moja między 140-150... a położna mówi, że dziewczynki mają zazwyczaj niższe, że u chłopców jest tendencja do wyższego tętna...

moja Bianka miała dziś 132

A ja wróciłam do domu strasznie zdenerwowana :wściekła/y:ach spóźniłam się na wizytę usg i mnie nie przyjął - rozumiem musi mieć czas na dokładne przebadanie a nie tak na szybcika - no, ale jestem i tak zła - wszystko przez te warszawskie korki :baffled: a tak mi zależało, żeby obejrzał moje żebro i jego okolice czy coś tam się nie dzieje tak strasznie mnie boli :-(udało sie zapisać na piątek ... no nic muszę czekać

kms do piątku szybko zleci... :tak:

Dzieki za odpowiedzi... ja się tym nie przejmuję, bo po tych słowach poszłam na lumpa i kupiłam wszystko w różu... he he he, tak tylko pytałam czy o tym słyszałyście... sprawdziłam też kartę mojego synka i w sumie potwierdza się to o czym pisałyście, że to chłopcy mają niższe tętno... więc nie wiem po co ona mi to mówiłą...

Gemelo, monisia1979, bardzo się cieszę że wasze dzieciaczki zdrowe

Trzecią noc nie śpię... Lewa nerka dogorywa... aż mnie połowa pleców boli. Dodatkowo Dzidziuch się przekręcił i mi co jakiś czas w okolice tej nerki kopniaka sprzedaje. Matko, dawno mnie tak nic nie bolało.
biedactwo, trzymaj się jakoś
A ja wróciłam do domu strasznie zdenerwowana :wściekła/y:ach spóźniłam się na wizytę usg i mnie nie przyjął - rozumiem musi mieć czas na dokładne przebadanie a nie tak na szybcika - no, ale jestem i tak zła - wszystko przez te warszawskie korki :baffled: a tak mi zależało, żeby obejrzał moje żebro i jego okolice czy coś tam się nie dzieje tak strasznie mnie boli :-(udało sie zapisać na piątek ... no nic muszę czekać
z tym bólem pod żebrem to chyba normalne jest- tak gdzieś czytałam. Mnie też często boli pod żebrem z jednej albo drugiej strony. Wtedy staram się poprzekręcać powyginać i powoli przechodzi.

reklama
Ja po wizycie, wszystko ok, maluch sobie powoli rośnie, nie zapowiada się na olbrzyma i teraz w 32tc ma 1882g. Po za tym wszystkie pomiary są zgodne z wiekiem ciąży i średnia wyszła dokładnie 32tc (czyli dokładnie z terminem z OM).
Lekarz poraz chyba 4 potwierdził chłopca a tętno było 140.
Trochę nie wyraźne nie wiem czy coś zobaczycie, przedstawiam naszego szkraba (pierwszy raz pokazał buźkę na USG, jak to ujął lekarz, jakby spał na podusi):
dsc01486zav.jpg

Do góry