reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Po wczorajszej wizycie (32tc+2dni)zostało stwierdzone, że chłopcy się znowu przekręcili i znowu są poprzecznie ułożeni. Mają już bardzo mało miejsca, więc ja mam wszystko w środku poobijane. Ważą 1 - 2030 g, 2 - 2040g - w końcu się wyrównali i już zaczyna być po wadze widać, że to bliźniaki, aczkolwiek długaśne nogi nadal po mamie mają :tak:. Szyjka mi się już trochę skróciła (0,5cm). Teraz oby te niecałe 3 tygodnie dotrzymać i będzie dobrze.Kolejna wizyta dopiero 02.09

reklama
Po wczorajszej wizycie (32tc+2dni)zostało stwierdzone, że chłopcy się znowu przekręcili i znowu są poprzecznie ułożeni. Mają już bardzo mało miejsca, więc ja mam wszystko w środku poobijane. Ważą 1 - 2030 g, 2 - 2040g - w końcu się wyrównali i już zaczyna być po wadze widać, że to bliźniaki, aczkolwiek długaśne nogi nadal po mamie mają :tak:. Szyjka mi się już trochę skróciła (0,5cm). Teraz oby te niecałe 3 tygodnie dotrzymać i będzie dobrze.Kolejna wizyta dopiero 02.09

Gemelo super :tak: Duże chłopaki!!! Dasz radę..trzy tygodnie miną jak z bicza strzelił :-D

My też wczoraj na wizycie byliśmy i wszystko jest o.k.Serduszko ładnie bije,mała akurat na usg,odwróciła sie główką do dołu,tak jak trzeba:tak::tak::tak:
Wyniki też mam dobre,mocz w porządku,hemoglobina 12,4,także lekarz mówił,że o.k.

Boozqowa,postaraj sie nie przejmować,wszystko będzie o.k
Abejko,a mi lekarz mówił,że jeszcze dzidzie mogą się obracać,jak chcą,bo mają sporo czasu,także bądź dobrej myśli:tak::tak::tak:
Z tego co kojarzę,to przy pierwszej Córci miałaś cesarkę i teraz chciałabyś sn,jeśli będzie możliwość,czego Ci życzę,żeby się Dzidzia ułożyła dobrze:tak::tak::tak:
Gemelo,duze te Twoje chłopaki,super,gratuluję i życzę dotrwania w trzypaku jeszcze trzy tygodnie:tak::tak::tak:

My dzisiaj byliśmy u naszej pani doktor, ją akurat dzidziuś lubi, bo jak dotyka brzucha przy badaniu, to grzeczny jak aniołek:-D. Wszystko dobrze, lekarka aż jest zdziwiona, że tak dobrze się czuję i że dobrze wyglądam:-D. Wcale nie najlepiej, szczególnie na tyłku i nogach, ale niech jej będzie:szok:. Mówiła, że dzidziuś już jest bardzo nisko, więc chyba troszkę wcześniej będzie:-), no ale przynajmniej nie przenoszę;-), na czym nam bardzo zależy ze względu na wizytę w konsulacie:-) i wyjazd do Polski.

Trzecią noc nie śpię... Lewa nerka dogorywa... aż mnie połowa pleców boli. Dodatkowo Dzidziuch się przekręcił i mi co jakiś czas w okolice tej nerki kopniaka sprzedaje. Matko, dawno mnie tak nic nie bolało. Wnioskuję, że jutrzejsze wyniki z moczu będą marne... Ledwo po domu chodzę. I mam wrażenie dziwne, że wysikuję znacznie mniej, niż piję. Wczoraj zmusiłam się do wypicia 3l wody mineralnej i byłam na siusiu może z 5 razy... I to nie był bynajmniej obfity sik... Martwi mnie to...

Widzę, że wszystko z dzidziusiami w porzasiu :tak:

kms - Śliczna maleńka :-) A jaki nieśmiały uśmieszek... hohohoh :tak:

Gemelo - Widzę, ze bardzo ladnie z waga Twoje chlopaczki sie ustatkowaly :tak: Oby tak dalej!

A ja mam takie pytanie odnosnie tego badania moczu z posiewu... mocz z posiewu to co innego jak zwykle badanie moczu, prawda? Wykonuje sie je rutynowo u kazdej ciezarnej, czy tylko na ''specjalnie zlecenie'' [:-p] ??

My dzisiaj byliśmy u naszej pani doktor, ją akurat dzidziuś lubi, bo jak dotyka brzucha przy badaniu, to grzeczny jak aniołek:-D. Wszystko dobrze, lekarka aż jest zdziwiona, że tak dobrze się czuję i że dobrze wyglądam:-D. Wcale nie najlepiej, szczególnie na tyłku i nogach, ale niech jej będzie:szok:. Mówiła, że dzidziuś już jest bardzo nisko, więc chyba troszkę wcześniej będzie:-), no ale przynajmniej nie przenoszę;-), na czym nam bardzo zależy ze względu na wizytę w konsulacie:-) i wyjazd do Polski.

Dobrze,że wszystko dobrze:tak::tak::tak:

Trzecią noc nie śpię... Lewa nerka dogorywa... aż mnie połowa pleców boli. Dodatkowo Dzidziuch się przekręcił i mi co jakiś czas w okolice tej nerki kopniaka sprzedaje. Matko, dawno mnie tak nic nie bolało. Wnioskuję, że jutrzejsze wyniki z moczu będą marne... Ledwo po domu chodzę. I mam wrażenie dziwne, że wysikuję znacznie mniej, niż piję. Wczoraj zmusiłam się do wypicia 3l wody mineralnej i byłam na siusiu może z 5 razy... I to nie był bynajmniej obfity sik... Martwi mnie to...
Już pisałam,ale napiszę raz jeszcze Bidulka.Trzymaj sie cieplutko:-:)-:)-(

A ja mam takie pytanie odnosnie tego badania moczu z posiewu... mocz z posiewu to co innego jak zwykle badanie moczu, prawda? Wykonuje sie je rutynowo u kazdej ciezarnej, czy tylko na ''specjalnie zlecenie'' [:-p] ??

No cóż nie jestem ekspertem,ale z tego co wiem,to chyba nie jest rutynowe badanie.Badanie moczu z posiewu wykonuje się wtedy,gdy badanie ogólne moczu jest nie w porządku.Tak myślę,chyba,że się mylę

reklama

Współczuje bardzo :-) ból nerki rzecz straszna - a jeszcze jak Maleństwo dodatkowo o tym przypomina .....aj. Dobrze, że już dziś te wyniki - poprawy życzę :tak:

Widzę, że wszystko z dzidziusiami w porzasiu :tak:

kms - Śliczna maleńka :-) A jaki nieśmiały uśmieszek... hohohoh :tak:

Dziekuję, dziekuję :happy: fotki robiłam z filmiku na nim lepiej widać jak mała się uśmiecha przez sen - coś niesamowitego taki widok :tak:

A o posiewie z moczu już dokładnie pisałyśmy. str. np 123
https://www.babyboom.pl/forum/pazdz...i-zdjecia-usg-23106/index123.html#post4018895

Do góry