reklama
mayo
Fanka BB :)
To moja polozna powiedziala cos zupelnie odwrotnego;-) Ja na 100% bede miec synka i jego tetno wacha sie pomiedzy 120 - 135/mina położna mówi, że dziewczynki mają zazwyczaj niższe, że u chłopców jest tendencja do wyższego tętna...

monisia1979
Elisabeth,nie przejmuj się tym,skoro lekarz widział dziewczynkę,to będzie dziewczynka,chyba usg jest bardziej wiarygodne,niż tętno

Cyniczna trzymaj się dzielnie... jutro bedziesz wiedziałą na czym stoisz...
Dziś miałam wizytę, położna bada tętno płodu i mówi, że wskazuje ono na chłopca... ja nie chce
;-)
no i odnośnie tego mam pytanko do mam, które wiedzą na 100% ,że nosza pod serduszkiem dziewczynkę... jakie tetno mają Wasze małe? moja między 140-150... a położna mówi, że dziewczynki mają zazwyczaj niższe, że u chłopców jest tendencja do wyższego tętna...
Moi chłopcy mają od 130 do 160 nawet, ale ostatnio lekarz mi powiedział, że jeżeli leżymy na plecach w trakcie pomiarów, to dzieci mają szybsze tętno niż normalnie.
Karolinusia
Cyniczna trzymaj się dzielnie... jutro bedziesz wiedziałą na czym stoisz...
Dziś miałam wizytę, położna bada tętno płodu i mówi, że wskazuje ono na chłopca... ja nie chce
;-)
no i odnośnie tego mam pytanko do mam, które wiedzą na 100% ,że nosza pod serduszkiem dziewczynkę... jakie tetno mają Wasze małe? moja między 140-150... a położna mówi, że dziewczynki mają zazwyczaj niższe, że u chłopców jest tendencja do wyższego tętna...
moja Bianka miała dziś 132
A ja wróciłam do domu strasznie zdenerwowana
ach spóźniłam się na wizytę usg i mnie nie przyjął - rozumiem musi mieć czas na dokładne przebadanie a nie tak na szybcika - no, ale jestem i tak zła - wszystko przez te warszawskie korki
a tak mi zależało, żeby obejrzał moje żebro i jego okolice czy coś tam się nie dzieje tak strasznie mnie boli :-(udało sie zapisać na piątek ... no nic muszę czekać

elisabeth
Październik '06 i '09
kms do piątku szybko zleci... 
Dzieki za odpowiedzi... ja się tym nie przejmuję, bo po tych słowach poszłam na lumpa i kupiłam wszystko w różu... he he he, tak tylko pytałam czy o tym słyszałyście... sprawdziłam też kartę mojego synka i w sumie potwierdza się to o czym pisałyście, że to chłopcy mają niższe tętno... więc nie wiem po co ona mi to mówiłą...

Dzieki za odpowiedzi... ja się tym nie przejmuję, bo po tych słowach poszłam na lumpa i kupiłam wszystko w różu... he he he, tak tylko pytałam czy o tym słyszałyście... sprawdziłam też kartę mojego synka i w sumie potwierdza się to o czym pisałyście, że to chłopcy mają niższe tętno... więc nie wiem po co ona mi to mówiłą...
Guziczek87
Pracująca mamuśka
pytałam czy o tym słyszałyście... sprawdziłam też kartę mojego synka i w sumie potwierdza się to o czym pisałyście, że to chłopcy mają niższe tętno...
kamień z serca mi spadł

smerfi1986
Gemelo, monisia1979, bardzo się cieszę że wasze dzieciaczki zdrowe
biedactwo, trzymaj się jakośTrzecią noc nie śpię... Lewa nerka dogorywa... aż mnie połowa pleców boli. Dodatkowo Dzidziuch się przekręcił i mi co jakiś czas w okolice tej nerki kopniaka sprzedaje. Matko, dawno mnie tak nic nie bolało.
z tym bólem pod żebrem to chyba normalne jest- tak gdzieś czytałam. Mnie też często boli pod żebrem z jednej albo drugiej strony. Wtedy staram się poprzekręcać powyginać i powoli przechodzi.A ja wróciłam do domu strasznie zdenerwowanaach spóźniłam się na wizytę usg i mnie nie przyjął - rozumiem musi mieć czas na dokładne przebadanie a nie tak na szybcika - no, ale jestem i tak zła - wszystko przez te warszawskie korki
a tak mi zależało, żeby obejrzał moje żebro i jego okolice czy coś tam się nie dzieje tak strasznie mnie boli :-(udało sie zapisać na piątek ... no nic muszę czekać
reklama
J@god@
IV-V 2005, X 2009
Ja po wizycie, wszystko ok, maluch sobie powoli rośnie, nie zapowiada się na olbrzyma i teraz w 32tc ma 1882g. Po za tym wszystkie pomiary są zgodne z wiekiem ciąży i średnia wyszła dokładnie 32tc (czyli dokładnie z terminem z OM).
Lekarz poraz chyba 4 potwierdził chłopca a tętno było 140.
Trochę nie wyraźne nie wiem czy coś zobaczycie, przedstawiam naszego szkraba (pierwszy raz pokazał buźkę na USG, jak to ujął lekarz, jakby spał na podusi):
Lekarz poraz chyba 4 potwierdził chłopca a tętno było 140.
Trochę nie wyraźne nie wiem czy coś zobaczycie, przedstawiam naszego szkraba (pierwszy raz pokazał buźkę na USG, jak to ujął lekarz, jakby spał na podusi):