szklane to niech ania ci odpowie bo chyba ona uzywala, zreszta wpisz sobie w google "szklane butelki dla niemowlat" i powinno ci sie wyswietlic gdzie i jak kupic. Nawet ja jak ogladalam jakiem polskie stronki sklepowe to sie pokazywaly w roznych miejscach. Tak, ten plastik uzywany byl nie tylko do butelek ale do naczyn, plastikowych sztuccow pojemnikow na zywnosc (np. popularny teraz w pl tupperware ktory ze wzgl. na BPA wlasnie zostal wypchany z naszego rynku spokojnie kroluje w pl). U nas sa strony gdzie sa listy producentow i produktow ktore sa BPA free, zreszta ciezko juz cokolwiek znalezc co ma to nieszczesne bpa...
sterylizator powienien bez problemow ci pasowac bo ja uzywalam do calkiem innych butelek i pasowal. Acha, sterylizator nie ma bpa (jakis tam jeden element tylko ma ktory nie jest istotny bo nie dotyka butelek) poobnie podgrzewacz.
moje dziecko pojechalo rano do szkoly, byl tak podekscytowany ze juz o 5 rano wstal, wykapal sie i czekal na autobus szkolny ktory po niego przyjechal dopiero o 7.10

pod dom ha ha