reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

napisalam wlasnie do tych szmatlawcow aventow mejla ciekawe co odpisza??jestem pewna w 90%ze napisza ze nie ma mozliwosci za darmo w polsce wymiany tych butelek:crazy::crazy::crazy::crazy:

dziewczyny gdzie mozna szklane butelki kupic w polsce??Bo patrzylam na allegro i nie ma??i czy mozna je w sterylizatorze myc??

Ostatnia edycja:
reklama
gie-oska ja mam butelki TT i smoczki NUK , kiedys uzywalam nuka butlelki 07 i one byly zle a moja sofijka z nich pila :baffled: szklane hmmm u nas nie ma ale sluszalam ze najlepsze...

Ja uzywam TT butelki, smoczki z TT Filip nie chce mam ich chyba z 5 i do wywalenia aventu nigdy nieuzywalam :baffled:

szklane to niech ania ci odpowie bo chyba ona uzywala, zreszta wpisz sobie w google "szklane butelki dla niemowlat" i powinno ci sie wyswietlic gdzie i jak kupic. Nawet ja jak ogladalam jakiem polskie stronki sklepowe to sie pokazywaly w roznych miejscach. Tak, ten plastik uzywany byl nie tylko do butelek ale do naczyn, plastikowych sztuccow pojemnikow na zywnosc (np. popularny teraz w pl tupperware ktory ze wzgl. na BPA wlasnie zostal wypchany z naszego rynku spokojnie kroluje w pl). U nas sa strony gdzie sa listy producentow i produktow ktore sa BPA free, zreszta ciezko juz cokolwiek znalezc co ma to nieszczesne bpa...
sterylizator powienien bez problemow ci pasowac bo ja uzywalam do calkiem innych butelek i pasowal. Acha, sterylizator nie ma bpa (jakis tam jeden element tylko ma ktory nie jest istotny bo nie dotyka butelek) poobnie podgrzewacz.
moje dziecko pojechalo rano do szkoly, byl tak podekscytowany ze juz o 5 rano wstal, wykapal sie i czekal na autobus szkolny ktory po niego przyjechal dopiero o 7.10 :) pod dom ha ha

szklane to niech ania ci odpowie bo chyba ona uzywala, zreszta wpisz sobie w google "szklane butelki dla niemowlat" i powinno ci sie wyswietlic gdzie i jak kupic. Nawet ja jak ogladalam jakiem polskie stronki sklepowe to sie pokazywaly w roznych miejscach. Tak, ten plastik uzywany byl nie tylko do butelek ale do naczyn, plastikowych sztuccow pojemnikow na zywnosc (np. popularny teraz w pl tupperware ktory ze wzgl. na BPA wlasnie zostal wypchany z naszego rynku spokojnie kroluje w pl). U nas sa strony gdzie sa listy producentow i produktow ktore sa BPA free, zreszta ciezko juz cokolwiek znalezc co ma to nieszczesne bpa...
sterylizator powienien bez problemow ci pasowac bo ja uzywalam do calkiem innych butelek i pasowal. Acha, sterylizator nie ma bpa (jakis tam jeden element tylko ma ktory nie jest istotny bo nie dotyka butelek) poobnie podgrzewacz.
moje dziecko pojechalo rano do szkoly, byl tak podekscytowany ze juz o 5 rano wstal, wykapal sie i czekal na autobus szkolny ktory po niego przyjechal dopiero o 7.10 :) pod dom ha ha

aha czyli pewnie w tych pojemnikach aventowych na zywonosc tez jest tak??a mozesz podeslac te strony gdzie jest spis artykulow wolnych od bpa??dobrze ze chocicaz sterylizator uratowalam hehe:-)a smoczki uspakajajace tez mialy bph??
Pawimi Twoj syn chyba mocno zestresowany skoro tak wczenise do szkoly wstal:-)

tak, smoczki tez mialy, teraz juz sa wycofane :) a pojemniki na zywnosc aventu i VIA nie mialy nigdy. (przynajmniej te tutaj - nie wiem jakie macie w polsce). Pierwszy dzien w nowej szkole to ma stres chlopak a co :) Najbardziej podoba mi sie to ze dupy ruszyc nie musialam bo autobus po niego przyjechal, przylazl tylko rano odmeldowac sie do mojej sypialni i dac mi buzi :))))

tak, smoczki tez mialy, teraz juz sa wycofane :) a pojemniki na zywnosc aventu i VIA nie mialy nigdy. (przynajmniej te tutaj - nie wiem jakie macie w polsce). Pierwszy dzien w nowej szkole to ma stres chlopak a co :) Najbardziej podoba mi sie to ze dupy ruszyc nie musialam bo autobus po niego przyjechal, przylazl tylko rano odmeldowac sie do mojej sypialni i dac mi buzi :))))

:szok::szok::szok::szok: buzi dal..hehe...to faktycznie musial byc stres:-)bo pamietam jak pisalas ze zrobil Ci afere o jednego spryta...z ciekawosci musze zobaczyc czy na smokach jest jakas info ze sa bpa free...poz tym ciekawi mnie co te dupy z aventu odpisza..pewnie ze nie wymienia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ANIA daj znac gdzie kupilas swoje szklane butelki:-)

I uwazacie ze te butelki TT sa tak samo dobre jak aventy??i skoro zdecyduje sie na butelki TT to czy smoczki uspakajajace tez mam kupic z tt zeby byla ta sama seria czy moge z aventu??

Jak dla mnie TT jest lepsze niż avent , ale wiadomo każde dziecko woli co innego , smoczki ja miałam rózne niezaleznie od butelek . NUka , TT , canpolu

napisalam wlasnie do tych szmatlawcow aventow mejla ciekawe co odpisza??jestem pewna w 90%ze napisza ze nie ma mozliwosci za darmo w polsce wymiany tych butelek:crazy::crazy::crazy::crazy:

dziewczyny gdzie mozna szklane butelki kupic w polsce??Bo patrzylam na allegro i nie ma??i czy mozna je w sterylizatorze myc??

Szklane butelki ma nasz Polski canpol można je nabyć w marketach i w smyku tez widziałam:tak: sa taniutkie , koło 10zł sztuka

Gie-oska, odpisali ci coś??
Smoczki zamówiłam te
TOMMEE TIPPEE SMOCZKI DO BUTELKI 3+ 2szt ŚREDNI (707903755) - Aukcje internetowe Allegro

Nie zadręczaj sie ze karmiłas córkę, ja tez karmiłam Eryka i juz czasu nie cofnę
Podobno BPA jest tez w smoczkach uspokajających z aventu a Emka tylko te uzywa i bez niego nie zaśnie :baffled:
to tupperware też szkodliwy!
ok ide połozyc duzego wrzaskuna spac
napisalam dzis dopiero tego mejla a oni maja 4dni robocze na odpisanie wiec jak dobrze pojdzie odpisza w poniedzialek...ja pojechalam specjalnie do sklepu zeby zobaczyc czy aventy maja ta info ze sa free bpa i dupa nie maja czyli dalej ten syf sprzedaja w polsce...masakra..pewnie afera z tymi butelkami dojdzie do nas za rok..ja licze ze jednak avent okaze sie uczciwy i wymieni mi te butelki!!

Ania dzieki za namiary...musze podejsc do jakiejs typowo dzieciecej hurtowni i zobaczyc czy maja szklane butelki na stanie...

reklama
napisalam dzis dopiero tego mejla a oni maja 4dni robocze na odpisanie wiec jak dobrze pojdzie odpisza w poniedzialek...ja pojechalam specjalnie do sklepu zeby zobaczyc czy aventy maja ta info ze sa free bpa i dupa nie maja czyli dalej ten syf sprzedaja w polsce...masakra..pewnie afera z tymi butelkami dojdzie do nas za rok..ja licze ze jednak avent okaze sie uczciwy i wymieni mi te butelki!!

Ania dzieki za namiary...musze podejsc do jakiejs typowo dzieciecej hurtowni i zobaczyc czy maja szklane butelki na stanie...

pewnie ch....... wycofali gdzie indziej i pozbywają się u nas :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i ufaj tu znanej firmie :angry:

Do góry