reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Wlasnie moja kochana coreczka poszla do tatusia po kase bo jutro jedziemy do sklepu zabawkowego Wiec tatus dal jej 50euro
A na to moja cudna corenka wyciagnela druga reke i mowi dla mamy tez :-D:-D:-D:-DNo i tatus musial drugie 50e wyciagnac:-D:-D:-D:-D

kurcze, ja ta twoją córusię muszę chyba wypożyczyć kiedyś :-D:-D:-D:-D:-D

Hej dziewczyny
Nie czytam, nie nadrabiam, melduję się tylko na chwilkę.
Raport:
Wszyscy chorzy, ledwo żywi. Koniec raportu.

Jak tylko dam rade na dłużej zasiąść do kompa najpierw wpadnę do Was.
wracajcie do zdrowia, z raportu wnioskuje że jelitówka i was nie oszczędziła :no::no::no::no::no:

reklama
hej kobitki;)
sorki za nieobecnosc-wczoraj wieczorem juz padlam wiec nie odpalalam kompa,dzis rano nie mialam pradu-cos ciale ptsrykali a pozniej nie mialam czasu-dzis dzien w ruchu.jak sie rano troche ogarnelysmy to o 11 pojechalysmy rowerami do bratwoej-orzy okazji zahaczylam o ciucholand i kupilam Weronice fajnakurtke ne jesien,taka leko ocieplana za 10zl:-) a Paulinie kreacje na wesele za 15zl(wyglada jak nowa).do tego wyprzedaz-podkoszulki i nne rzeczy male i wkesze po 1-2zł:-)wiec pare koszulek i spodni wpadlo w moje rece:-)
potem u bratwoej kawka-bidula strasznie ja mecza wymioty i mdlosci-jakies sprawdzone metody ma ktoras?bo ja nie mialam problemu i juz nic mi do glowy nie przychodzi.
pozniej do domu wpadlysmy po 14-szybki obiad,mala spanie,ja zmywanie itd.
pozniej wzielysmy malego sasiada i urzadzilsmy kolejna ale dluga wuyceiczke rowerowa okreznymi drogami najpierw do jednej babci -maly przystaek,pozniej do drugiej babci na kolacje i do domu:-)
towarzystwo dopiero zasnelo:-)
mnie strasznie nogi bola.jestem przyzwyczajona do chodzenia i pedalowania ale mam strasznie ciezkie nogi i wiidac ze saopuchniete.cos mi sie pusja zyly.wylaza na wierzch ze czuc pod palcami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:musze koniecznie recepte wykupic.
no i tak to dzis bylo
jutro w planie koszenie trway-ma byc pogoda-a prasownaie poczeka:-)

hej kobitki;)
sorki za nieobecnosc-wczoraj wieczorem juz padlam wiec nie odpalalam kompa,dzis rano nie mialam pradu-cos ciale ptsrykali a pozniej nie mialam czasu-dzis dzien w ruchu.jak sie rano troche ogarnelysmy to o 11 pojechalysmy rowerami do bratwoej-orzy okazji zahaczylam o ciucholand i kupilam Weronice fajnakurtke ne jesien,taka leko ocieplana za 10zl:-) a Paulinie kreacje na wesele za 15zl(wyglada jak nowa).do tego wyprzedaz-podkoszulki i nne rzeczy male i wkesze po 1-2zł:-)wiec pare koszulek i spodni wpadlo w moje rece:-)
potem u bratwoej kawka-bidula strasznie ja mecza wymioty i mdlosci-jakies sprawdzone metody ma ktoras?bo ja nie mialam problemu i juz nic mi do glowy nie przychodzi.
pozniej wzielysmy malego sasiada i urzadzilsmy kolejna ale dluga wuyceiczke rowerowa okreznymi drogami najpierw do jednej babci -maly przystaek,pozniej do drugiej babci na kolacje i do domu:-)
mnie strasznie nogi bola.jestem przyzwyczajona do chodzenia i pedalowania ale mam strasznie ciezkie nogi i wiidac ze saopuchniete.cos mi sie pusja zyly.wylaza na wierzch ze czuc pod palcami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:musze koniecznie recepte wykupic.
no i tak to dzis bylo
aktywny dzień widzę dziś miałaś :-D:-D:-D:-D:-D:-D
ruch to zdrowie :tak::tak::tak::tak::tak:

nie szkodzi ;-);-);-);-);-)
a propo ile czasu musze zachować wstrzemięźliwość???
lekarz nie udzielił mi żadnych informacji, podkreślam żadnych :no::no::no::no:
u mnie mówił ,że zależy od organizmu ,ale absolutne minimum to 3-4 tyg.

Wlasnie moja kochana coreczka poszla do tatusia po kase bo jutro jedziemy do sklepu zabawkowego Wiec tatus dal jej 50euro
A na to moja cudna corenka wyciagnela druga reke i mowi dla mamy tez :-D:-D:-D:-DNo i tatus musial drugie 50e wyciagnac:-D:-D:-D:-D
genialna jest :-D:-D:-D:-D

Hej dziewczyny
Raport:

zdrowiejcie szybciej
dużo zdrówka życzę:tak::tak:

hej kobitki;)
no i tak to dzis bylo
no dzień super miałaś
Na wymioty polecam migdały do chrupania prosto z torebki takie nie moczone i nie łuskane,imbir i wszystko co z imbirem .W aptece jest dostępny środek Lokomotiv dla dzieci na chorobę lokomocyjną ,ale się świetnie sprawdza w tym przypadku :-D:-D.Do tego z rana przed podniesieniem głowy z poduszki herbatniki lub sucharek.
To tak na szybko co mi się przypomniało.:tak::-D:-D:-D

ja już uciekam.Małego kładę spać
Dobranoc.

u mnie mówił ,że zależy od organizmu ,ale absolutne minimum to 3-4 tyg.

genialna jest :-D:-D:-D:-D

zdrowiejcie szybciej
dużo zdrówka życzę:tak::tak:

no dzień super miałaś
Na wymioty polecam migdały do chrupania prosto z torebki takie nie moczone i nie łuskane,imbir i wszystko co z imbirem .W aptece jest dostępny środek Lokomotiv dla dzieci na chorobę lokomocyjną ,ale się świetnie sprawdza w tym przypadku :-D:-D.Do tego z rana przed podniesieniem głowy z poduszki herbatniki lub sucharek.

Dobranoc.

dobrej nocki :-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak:

migdały mi na zgage działał, a na mdłości guma do żucia :tak::tak::tak::tak:
do tej pory mi zostało, jak tylko mnie zaczne w brzuchu wiercic to guma mietowa :tak::tak::tak::tak:
zreszta u mnie wogole guma to mus bez niej ani rusz, czasem jak nie mam (bardzo rzadko) to musze kawałek papieru żuć, albo coś co sie pozuje, mi to uspokaja żoladek :tak::tak::tak::tak:
szybsze trawienie i wogole praca zoladka :tak::tak::tak::tak:

nie bylo mnie tu dobe a tylko 1 stroine do nadrabiabnia:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:widac ze pogoda za oknem:-)

Dziś byliśmy na tym teście.
Całość zajeła Kubusiowi niespełna 40 minut.
Psycholog się śmiała,że robił wszystko jak błyskawica i miała problem z szybkością zapisywania wyników .
icon_lol.gif
icon_lol.gif

To co się małemu podobał zrobił bardzo szybko,ale to co było dla niego nudne to już wymagało naszej interwencji.
Pani psycholog wyszła do nas i poprosiła,żeby z nim coś zrobić bo się z Nią bawi zamiast pracować
icon_eek.gif
icon_eek.gif

Śmiała się,że bawi się z Nią w kotka i myszkę i w tym momencie ona niestety jest myszką.
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif

Po skończonym teście pani psycholog zawołała mnie na rozmowę i:
Matematycznie Kubuś jest na poziomie mocnej 2 klasy
icon_lol.gif

polonistycznie klasa 1 ,
znaczenie słów klasa 2 a nawet wyżej,
bardzo bogaty słownik i zasób słownictwa,
trafne dobieranie słów do sytuacji na obrazkach.

To jej ocena ogólna
icon_lol.gif

"Ogólnie środowiskowo znacznie przewyższa rówieśników a intelekt to Kubusiowi uszami wychodzi "
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif

Konieczna klasa integracyjna i indywidualny pedagog wspomagający,by mały się rozwijał na swoim poziomie, a nie był blokowany ogólnym poziomem klasy.
Pani psycholog powiedziała,że młody pracuje 3 razy szybciej niż średni 8 latek
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif

Na zadanie ,które robi się ok.25 minut Kubuś potrzebował 8 minut
icon_eek.gif
icon_eek.gif
icon_eek.gif

Pani powiedziała,że będą mieli z nim urwanie głowy ,ale będzie się uczył doskonale ,o ile sprostają jego wymaganiom i szybkości uczenia.
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif

25 sierpnia mamy jeszcze logopedę i badanie lekarskie
Orzeczenie przeniesione na początek września.

To tyle od nas na dzisiaj

no widzisz jakiego masz zdolnego chlopaka:-)a czy u niego nie swtoierdzono moze ADHD jako dodatkowe zaburzenie?

i dobrze mu tak z kobieta sie nie dyskutuje, kobieta ma zawsze racje nawet jak jej nie ma :-D:-D:-D:-D:-D
jeszcze sie tego nie nauczył :-D:-D:-D:-D

nam ciocia w prezencie kupiła taki mikser a z drugiej strony jest dziura na końcówkę blendera zelmer firma, solidny jest bo moja mama miała taki robot firmy krzak i sie rozleciał, a pozniej tez miala zwykly blender i tez sie rozlecial :tak::tak::tak::tak:

no jak widac moj p se nie nauczyl....ale ja z reuly mam racje:-D:rofl2:
ja mam mikser Zelmera z blenderem wlasnie i jestem bardzo zadowolona.taki zelmera z miskla obrotowa kupowalam na allegro za 150zl-tylko!
bo taki tylko z blenderem jets tanszy.Zelmer dobra polska firma,ja mam swoj mikser juz 7-8lat i dziala bez zarzutu:-)latwo o serwis itd.odkurzacz tez mam zelmera

Moja Lali jest bezbledna
Nie dosc ze wstaje o 9 i nie spi popoludniu to zasypia o 22:szok::szok:

moja wstaje ok 9 a wieczorem o 22 ale w dzen spi do 2 godzin

Jeszcze na chwilkę wpadam.
Byłam dziś spisać ksiazki dla Kuby i okazało się,że będzie je można kupić w szkole 1 września ,ale ceny są powalające :szok::szok::szok::szok:
To Kubusiowy zestaw:
1.Odkrywam siebie sem 1. 76.00 zł
2.Odkrywam siebie sem 2 . 72.20 zł
3.Ćwiczenia w rysowaniu 11.40zł.
4.Przygoda z komputerem 18.00 zł
5.New Sparks cz.I 23.70 zł
6.New Sparks cz.II 25.60 zł.

skad oni wzieli takie ksaizki?musza byc u was bogaci ludzie:-)
chociaz ja zaplacilam 200zl w ncie za ksiazki a za angileksi dodatkowo 50 placilam wiec na jedno wychodzi:eek:

n

a ja juz jestem w domku zabieg miałam o wpół do 9 trwał jakies 10 min o nic z niego nie pamietam, tyle pamietam że przed zabiegiem jak mnie układali i podawali cos w kroplówce jakaś babka mnie uspokajała bo ryczałam jak bóbr, i mówiła mi że urodziłysmy sie tego samego dnia, ostatnie co pamietam to to że lekarz powiedzial że puści mnie po 6 godz do domu no i później na sali :tak::tak::tak::tak:
a wypuścili mnie juz o 14

teraz taka pusta sie czuje :no::no::no::no::no:

przytulam Cie mocno:tak::tak::tak::tak:
moze to Ci humor troszke poprawi

<i> pilem z kumplem piwko pod sklepem i podjechaly paly i zaprosili nas do radiowozu i mandat chca wypisywac, i oto taka rozmowa mojego kumpla z nimi
<kumpel> panie wladzo co mam zrobic zeby obylo sie bez mandatu
<policjant> poliz sie w lokiec
<kumpel> ale to niemozliwe, nikt nie potrafi sie polizac we wlasny lokiec
<policjant> jest pan pewien?? bo ja potrafie
<kumpel> pies to nawet po jajach sie polize...

<Ola> Kochanie, czego brakuje Ci w naszym seksie?
<Bucek> Chociażby Karoliny

<komentarz na allegro> 'Wibrator który zakupiłam na pańskiej aukcji jest do dupy'...

jaka madra dziewczynka:-D:-D:-D:-D:-D

Hej dziewczyny
Raport:

a juz mialam list gonczy za Toba wysylac.kurujcie sie i wracaj szybko do nas

u

no dzień super miałaś

Dobranoc.

sucharki itd je ale o lokomotiv nie pomyslalam.powiem jej i tym.a imbir w jakiej postaci?

reklama
a od kiedy tak?moze po zabiegu sie organizm oczyszcza?
tez tak myslę, właśnie od zabiegu mnie tak goni :tak::tak::tak::tak::tak:
no jakby to bylo inaczej...........
pusto :-:)-:)-:)-:)-:)-(
dobranoc
ja jestem tylko chwilowo nieobecna bo nikogo nie było :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

ja tez bardzo jestem zadowolona z zelmera, wczesniej jak babke robilam to dwa miksery wykończyłam a teraz babke do woli moge robic i rece w dodatku wolne mam bo miska sie sama kreci, kreciola jedna :cool::cool::laugh2::laugh2::-D:-D:-D:-D

Do góry