reklama
madziarena
Mamusia Amelki
Hej. Ja chodzę do lekarza na kasę chorych. Nic nie płacę, wizyty mam co 4 tygodnie i skierowania na badania - wszystko darmowe, nawet grupę krwi. Za każdym razem mam szczegółowe USG i lekarz mi wszystko tłumaczy - każda wizyta trwa ok. 40 minut. Lekarza można dorwać zawsze na telefon, jeśli cos jest nie tak to przyjmuje prywatnie codziennie u siebie w domu - mozna walić do niego o każdej porze - 50 zł. za wizytę. Jest super dzidzio - on przyjmował mojej mamy 2 porody ehhe 
kopciuszek2107
Fanka BB :)
wiecie co ... moj maz kazal mi podliczyc ile kasy poszlo nam na lekarzy, badania i takie tam ... z czystej ciekawosci !! na ta chwile prawie 600 zl ... malo czy duzo ??
U mnie od poczatku za wizyty i badania wychodzi 600 zł do tego dochodzi okolo 300 zł za Duphaston no i jeszcze trzeba by doliczyc witaminy.Takze nie wiem czy bym sie w 1000 zmiescila:-(kasy niezle ale ja nie zaluje:-)najwazniejsze ze pisze zwolnienie to kasy troche sie zwraca.
PAULUS ja kupuje gazete M jak mama

mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
PAULUS ja kupuje gazete M jak mamapowiem ci ze fajne i przydatne rzeczy mozna sie dowiedziec.
ja tez ja kupuje zwlaszcza ze miesiace opisywane sa dokladnie tak jak u mnie
madziarena
Mamusia Amelki
Ja też właśnie kupiłam M jak mama - ciekawa gazeta 
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
właśnie dostałam szału i chcę rozwodu![]()
czyli wszystko jest ok
G
Georgina
Gość
Właśnie dziś rano myślałam sobie o TobieWitam Was moje kochane laseczki !!!!!!!!!!Se Aśka już wróciła !!!!!!!!!!!!![]()
Se juz jestem z wamiSie steskniłam normalnie za Wami noooo !!!!!!
Nadrabiam Was od wczoraj ot co !!Mam jakies ze 100 stron do nadrobienia ale chlone kazdego niusa od was jak jakas "narkomanka uzalezniona od Babybooma " ahahahh. Jak nadrobie wsio zaczne sie udzielac i napisze co u mnie !! A i mam foty dla Was napewno cos tam wrzuce na zamkniety w chwili wolnego czasu.
BUZIAKI alez sie ciesze ze juz z Wami jestem !!

G
Georgina
Gość
Sama nie wiem. Na ostatnim usg z 12 sierpnia była ułożona normalnie. Leżała sobie zadowolona i ziewała:-) A na drugim i trzecim usg od końca to Mała była główką w dół. Pewnie dzieciaczki będą zmieniać często swoją pozę;-)Hej
Witam się z rańca.
Cześć Asia :-)
Zarzucam pytanko na dziś (kiedyś temat był już poruszony): Jak są Wasze dzieciątka ułożone??? Mój Mały leży poprzecznie (podobno to normalne przy mojej wadzie macicy). Jestem ciekawa jak tam Wasze dzieciaczki?
reklama
G
Georgina
Gość
Ja będę rodzić w Tychach a jestem z innej miejscowości i w tej mojej miejscowości jak już to bym chodziła do Szkoły Rodzenia gdybym się akurat na nią zdecydowała (co jest nikłe bo bez Mojego dziwnie chodzić a jemu ze względu na pracę nie pasuje). Więc nawet żadnej położnej bym nie poznała. Ale jak któraś wczoraj napisała, że można sobie ot tak iść pooglądać szpital w którym się rodzi i miejsce porodu to też bym się tak do Tychów chciała przejechać około listopada. Muszę to z ginką skonsultować. Też do Tychów do niej chodzę i ona też jest położną m.in.U mnie malutka ustawiona jest główką do dołu ale tak jak mówicie - w każdej chwili może się to zmienić.
Co do szkoły rodzenia ja też wybieram się do takiej przy szpitalu, w którym będę rodzić- problem tylko w tym że u nas sesje zaczynają się co 3 miesiące, znaczy się jedna się kończy to druga zaczyna. I pech chciał że pójdę dopiero pod koniec października, a termin mam na 16 grudnia to pewno ominą mnie końcowe zajęcia, ale uważam że warto chociażby dlatego, że można poznać położne, które potem mogę przy porodzie spotkać i zawsze to inaczej jak się zna kogoś z personelu.