reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja za kazdym razem płacę inaczej, na pierwszej wizycie miałam cytologię to 80zl potem kilka razy po 60zeta i za tydzien USG połówkowe-100zl, w sumie wychodzi mi ze kolo 500zl z witaminami i labo

reklama
Hej. Ja chodzę do lekarza na kasę chorych. Nic nie płacę, wizyty mam co 4 tygodnie i skierowania na badania - wszystko darmowe, nawet grupę krwi. Za każdym razem mam szczegółowe USG i lekarz mi wszystko tłumaczy - każda wizyta trwa ok. 40 minut. Lekarza można dorwać zawsze na telefon, jeśli cos jest nie tak to przyjmuje prywatnie codziennie u siebie w domu - mozna walić do niego o każdej porze - 50 zł. za wizytę. Jest super dzidzio - on przyjmował mojej mamy 2 porody ehhe :p

wiecie co ... moj maz kazal mi podliczyc ile kasy poszlo nam na lekarzy, badania i takie tam ... z czystej ciekawosci !! na ta chwile prawie 600 zl ... malo czy duzo ??

U mnie od poczatku za wizyty i badania wychodzi 600 zł do tego dochodzi okolo 300 zł za Duphaston no i jeszcze trzeba by doliczyc witaminy.Takze nie wiem czy bym sie w 1000 zmiescila:-(kasy niezle ale ja nie zaluje:-)najwazniejsze ze pisze zwolnienie to kasy troche sie zwraca.

PAULUS ja kupuje gazete M jak mama:tak:powiem ci ze fajne i przydatne rzeczy mozna sie dowiedziec.

Witam Was moje kochane laseczki !!!!!!!!!!Se Aśka już wróciła !!!!!!!!!!!!:-D:-D:rofl2::rofl2:

Se juz jestem z wami :) Sie steskniłam normalnie za Wami noooo !!!!!!
Nadrabiam Was od wczoraj ot co !!:cool: Mam jakies ze 100 stron do nadrobienia ale chlone kazdego niusa od was jak jakas "narkomanka uzalezniona od Babybooma " ahahahh. Jak nadrobie wsio zaczne sie udzielac i napisze co u mnie !! A i mam foty dla Was napewno cos tam wrzuce na zamkniety w chwili wolnego czasu.
BUZIAKI alez sie ciesze ze juz z Wami jestem !!

Właśnie dziś rano myślałam sobie o Tobie:tak:;-)

Hej

Witam się z rańca.

Cześć Asia :-)

Zarzucam pytanko na dziś (kiedyś temat był już poruszony): Jak są Wasze dzieciątka ułożone??? Mój Mały leży poprzecznie (podobno to normalne przy mojej wadzie macicy). Jestem ciekawa jak tam Wasze dzieciaczki?
Sama nie wiem. Na ostatnim usg z 12 sierpnia była ułożona normalnie. Leżała sobie zadowolona i ziewała:-) A na drugim i trzecim usg od końca to Mała była główką w dół. Pewnie dzieciaczki będą zmieniać często swoją pozę;-)

reklama
U mnie malutka ustawiona jest główką do dołu ale tak jak mówicie - w każdej chwili może się to zmienić.
Co do szkoły rodzenia ja też wybieram się do takiej przy szpitalu, w którym będę rodzić- problem tylko w tym że u nas sesje zaczynają się co 3 miesiące, znaczy się jedna się kończy to druga zaczyna. I pech chciał że pójdę dopiero pod koniec października, a termin mam na 16 grudnia to pewno ominą mnie końcowe zajęcia, ale uważam że warto chociażby dlatego, że można poznać położne, które potem mogę przy porodzie spotkać i zawsze to inaczej jak się zna kogoś z personelu.
Ja będę rodzić w Tychach a jestem z innej miejscowości i w tej mojej miejscowości jak już to bym chodziła do Szkoły Rodzenia gdybym się akurat na nią zdecydowała (co jest nikłe bo bez Mojego dziwnie chodzić a jemu ze względu na pracę nie pasuje). Więc nawet żadnej położnej bym nie poznała. Ale jak któraś wczoraj napisała, że można sobie ot tak iść pooglądać szpital w którym się rodzi i miejsce porodu to też bym się tak do Tychów chciała przejechać około listopada. Muszę to z ginką skonsultować. Też do Tychów do niej chodzę i ona też jest położną m.in.

Do góry