reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

AsiaM- GRATULKI WIELKIE:-):-):-) oj mi sie marzy coreczka ale na marzeniach zakoncze
Za tydz Arus idzie do przedszkola to juz bede miala troszke wiecej czasu zeby z Wami popisac:-p

reklama
tez mam wrażenie że to pechowy rok dla związków... oby nie zaszkodził ten pech żadnej z nas:-(
my dziś bedziemy konczyc skadanie komody do pokoju Oliwii:tak:na razie mamy "obudowę" i zostały tylko szyflady:sorry2:już wygląda całkiem fajnie i nie moge sie doczekać koncowego efektu:rofl2:
wytrwałosci dla wszytskich walczących bez wzgledu na cel:tak::sorry2:

O kurcze ale się dzieje :szok: nie było mnie kilka no kilkanaście ;-) dni a tu połapać się nie mogę.
Asia - GRATULUJĘ!!!!! No proszę jak koleżanka się ukryła :rofl2: . Chociaż jak nadrabiałam zaległości i wiedziałam już o twojej ciąży to widać było naprowadzałaś nas :-D np. pisałaś, że tyjesz tylko w ciąży i przytyłaś 1,5 kg:-D spryciula :-).
Ninja- Walcz, walcz bo na pewno warto chociażby dla małego cudownego człowieczka. Jestem pewna, że Wam się uda! Na pewno nie jedno razem przeszliście i taki kryzys też uda Wam się przezwyciężyć. Nawet jak jest troszkę na razie pod górę to później będzie z górki. Powodzenia!!!
Kasik- Wam też życzę powodzonka. Mam nadzieję, że już jest lepiej.
Giza jak tak czytam o twojej Milence jak tęskni za braciszkiem to aż mi się chce drugiego dzieciaczka:rofl2:...ale z tym na razie poczekamy:sorry2:. Ja Milcia jak się rozgadała:szok::-):-).
Weronikaa- widzę, że już się odnalazłaś w roli mamusi 2 maluszków :tak: I fajnie Nelcia reaguje na Filipka:-).

My już po urlopiku, szkoda tylko że tak szybko minął. Byliśmy na Mazurach. Tosia nawet dała nura do wody:szok: oczywiście jak zwykle ona za rączkę nie będzie chodzić, więc wyrwała mi się a stałyśmy w wodzie po kolana (moje) i Tosia hop do wody głową. Nura dała na całego. Nie wiedziałam czy płakać czy się śmiać ona z resztą też. Ale szybko się otrząsnęła i znów do wody chciała lecieć. A przestraszyłam się, że będzie mieć uraz przez to do wody. A gdzie tam:-D. Woda to jej żywioł.
Dziś byliśmy na szczepieniu Infanrixem i prevenarem szczepiliśmy i moja panienka zniosła to pięknie. Troszkę popłakała. Ale jak na 2 wkłócia to malusio.
No i gada coraz więcej i powtarza po nas :-D. Ale to napisze na odpowiednim wątku;-).

Skaba - super, że budowa tak idzie do przodu.
Asia - no to trochę jesteś usprawiedliwiona :) Co do babci, to niestety, jakoś trzeba znieść, a długo u Was będzie?
Weronika - Nela jest teraz starszą siostrą i troszczy się o braciszka.
Beti - a dlaczego nie dali Wam po równo dzieci do grup? I dlaczego masz 5-cio latków???
Befatka - udanego pobytu w ojczyźnie!
PM - Emilka też dzięki temu, że chodziła na basen, to w wodzie miała super zabawę, czy to było morze, czy basen. A Tosia nie nurkowała na basenie, że była taka tym oszołomiona? My już zapisaliśmy Emilkę na kurs jesienny, a Wy będziecie kontynuować?

Dziewczyny, czy któreś z Waszych dzieci ma lub miało szpotawe kolana? Emilka ma takie skrzywienie i martwię się tym, choć wszędzie czytam, że to normalne w tym wieku. Po długim oczekiwaniu we wtorek idziemy do ortopedy, więc zobaczę co powie lekarz, ale może któraś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie?

Doris- mieliśmy nurkowanie na basenie i myślę, że dzięki temu Tosia tak to zniosła nie inaczej ;-). Ale moment był niespodziewany także myślę że sytuacja ją zaskoczyła:sorry2:. A my też już się zapisałyśmy na II klasę na basen :tak: czyli kurs jesienny :tak:. Miałam się nie zapisywać ale Tosia tak lubi wodę a to mnie mobilizuje aby regularnie chodzić z Tosią na basen :-p. Zajęcia zaczynamy od 31 sierpnia. A co do kolanek to nie zauważyłam u Tosi nic niepokojącego.

PM1 tez teraz szczepiłam prevenarem ( dostałam gratis od kumpeli która szczepi:tak:), powiedziała mi że jedna dawka wystarczy, a ja wyczytałam, ze powinny byc dwie - co Tobie powiedziano na ten temat??
Doris Milo ma do dzisiaj szpotawe kolana i tak mu już pewnie zostanie ale patrzyłam dzisiaj na Zu jak chodziła i wydaje mi się że delikatnie też ma szpotawe - może rzeczywiście na razie to nic niepokojącego?? Napisz koniecznie co powiedział lekarz:tak:
Niekat też mam wrażenie że to pechowy rok dla związków, niestety:baffled:, oby nie dotjnął żadnej z nas. Czekam na fotki z pokoju Oliwii:tak:
U nas ok, Zuzia przestaje spać w dzień, ledwo wytrzymuje do wieczora, muszę wymyślać różne atrakcje, na szczęście u mnie na ulicy mnóstwo dzieci, zawsze kogoś spotkamy czy odwiedzimy i tym sposobem wytrzymujemy do wieczora:tak: We wtorek zaczyna się szkoła a ja jeszcze wszystkich książek Milo nie kupiłam:zawstydzona/y:Ale wyrodna jestem:-:)zawstydzona/y:
Bardzo dziękuję za życzenia dla Milo:-):-), sama nie mogę uwierzyć, ze ma już 11 lat - pryszcze na czole mu zaczęły wychodzić - a co dalej:confused::confused::confused: strach się bać:-D

Beti jakoś sobie poradzisz z nową klasą na pewno. A czy w przyszłym roku już wszystkie 5-latki muszą iść do zerówki czy jeszcze mogą rodzice zdecydować?

PM nasza Basia niby lubi kąpiele w wannie czy w baseniku ale w jeziorze to nie chciała wejść głębiej niż do kostek, siadała sobie zawsze na brzegu w wodzie i grzebała w błotku:-)

Doris babcia była tydzień i już pojechała, tzn. zawiozłam ją do domu, ale już do mnie dzwoniła że tęskni za dziećmi.

Asze u nas Basia na szczęście 2 h w dzień śpi, wolałabym żeby nie przestawiło jej się na razie

Wczoraj byłam na usg, lekarz dokładnie zbadał maluszka i pomierzył, wszystko jest ok no a mój mąż pozostanie jedynym mężczyzną w naszej rodzinie:-p Teraz dałam mu zadanie wymyślić imię

Asze – u nas na osiedlu jedna kobieta już była z synkiem u lekarza i powiedział, że do 3-ech lat szpotawe lub koślawe kolana są normą i nie należy się tym przejmować. Ja idę do ortopedy we wtorek, to zobaczę co mi powie. Jeśli chodzi o starsze dzieci, to są specjalne ćwiczenia żeby wyprostować kolana, może przejdź się z Milo do ortopedy – a w szkole nie zwrócili na to uwagi?

Asia - super, że z malutką wszystko w porządku, a już na pewno jest potwierdzenie, że dziewczynka? Bardzo ładne zdjęcia dziewczynek masz na suwaczkach.

A ja miałam jechać jutro na Air-Show do Radomia, a tu zapowiadają deszcze...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry