reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Hej mamuski,
W koncu udalo mi sie was nadgonic. Ze szpitala co prawda wyszlam juz w czwartek ale tak jakos bylam zmeczona ze dopiero w piatek zaczelam was podczytywac. Generalnie cukry mam dobre tylko musze sobie jedzonko dawkowac. Jednak zmartwilam sie bo moj jeden berbec malo przybral w ostatnich 3 tyg.Z 440 na 670 niby miesci sie nadal w normie i wagowo odpowiada terminowi OM ale trzeba to obserwowac bo za to drugi juz wazyl 820. Na szczescie sprawdzili ze nie ma jak syndromu podkradania.Ale trzeba to monitorowac. Co do szyjki to tez mi powiedzieli ze lekko sie skraca ma 3,75.Ale jak sie zmartwilam to mnie uspokoili ze tak juz moze byc.I lezec nie kazali ale ja i tak lerze a co mam caly dzien robic:-D

Asia gratuluje SYNKA

Zastanawiam sie co tam z naszą Karolak, cos ja dlugo w tym szpitalu trzymaja, juz tydzien... mam nadzieje ze wszytsko ok...
I co z monią? , ale ma zaleglosci

Helcia kuruj sie, kuruj bidulko, a nie do pracy

Martus dzieki za troske i pamiec bo juz myslalm ze zapomnialyscie o mnie

reklama
no ja nie wiem. pytałam kiedyś swojego gin o tę glukozę, to powiedział, że nie ma sensu robić tego badania, bo wyniki mam super, że lepszych nie widział.
Te badanie jest obowiazkowe w ciazy ,wykrywa cukrzycy ciazowa !!! Ktora znowu jest grozna jak i dla nas a co wazne dla dzidzi !! wiec nie kumam co maja wyniki do krzywej cukrowej ??? HYmmm kochana moze zle zrozumialas lekarza? Wydaje mi sie ze zrobi ci to badanie!

może będzie Ci ładnie przesypiać.

mam pytanie do Was - jakie macie nastawienie do elektronicznych niani? używała któraś? dla mnie ten zakup to niestety konieczny będzie (pokoik dla niuni na drugim piętrze a wszystko inne na pierwszym).
Ja uzywalam i dalej bede - tylko musze zakupic bo sprzedalam jak Patryk podrusl.Dla mnie rzecz niezastapiona !!!! A szczegolnie jak nie masz blisko pokoiku !!! My nawet jak grila robilismy na podworku to sie uzywaloooo !

Hej witam z rana:) widzę, że tu temat o glukozie i facetach.
Cherie nie denerwuj się mój czasem też ma fochy.
Anoola mój też niby taki rozrywkowy był i twardziel a się prawie popłakał jak ruchy poczuł też z niego kochane chłopaczysko:)
A co do glukozy to ja też nie miałam :/
penwie jeszcze bedziesz miala robione !

mamy drugi ,ale to juz bedzie problem dla malego ,bo inne dzieci do komuni ktorych znowu on nie zna i to bedzie juz pewnie stres dla niego itp !!!!!!!!!!

nieee no kbietko !! do komunii to ty mu tylko bedziesz musiala przywiezc papierek o tym ze byl w innym kosciele chrzczony nic poza tym :D

a tak btw to ja wlasnie mam pretekst zeby nasza misie chrzcic w kosciele ktory w przyszlosci bedzie naszym parafialnym :D ot zeby nie w tym co teraz jest ... albo druga opcja to chrzcic mala w kosciele moim bylym parafialnym gdzie bralismy slub i gdzie rodzice beda mieli msze na 40 lat po slubie i w tym samym dniu zrobic chrzciny :)

Cześć.:-D:-D:-D A ja zdycham:-:)-:)-( Mam temperaturę, katar, boli mnie gardło, zatoki, mam chrypkę i zaczynam kaszleć. Na 16:00 idę po L4. Obiecałam sobie, że w ciąży nie będę chodziła chora do pracy.
Na dodatek mąż z teściem kończą kłaść panele w sypialni. Całe mieszkanie wygląda jak pobojowisko. Nie wiem jak pomyję podłogi, bo wystarczy, że się schylę i leci mi ciurkiem z nosa. Porażka:-:)-:)-(
wspolczuje !!! Lez i wygrzewaj sie a podlogi odpusc sobie niech facet pozmywa !!!

okna umyte ... drugie danie nastawione /kurczak troche przypalony ale da sie zjesc bo sie zagapilam/ teraz bede miala chwile na odpoczynek :D no i zrobilam sobie salatki owocowej :D a wieczorem jak mezus pojedzie do pracy to ja smig do lidla :D

reklama
23marta co do usg 3d/4d to fajna sprawa ja robiłam mojej w 20 tyg mozna dzidzie poogladac juz sie nie moge doczekac 30 tyg bo ta gdzie chodze to kolejne zalecaja po tym własnie tygodniu wtedy niunia juz bedzie miala sporo sadełka i kobitki mowia ze dzidzia jest juz bardzo podobna jak to ujac do siebie tzn. wyglada tak jak bedzie po urodzeniu wygladac:-D
ja chodze na usg do profesora ktory jest szefem jednej z klinik w ICZMP w sumie od momentu komplikacji tylko on mi robi usg koszt 250 zł zwykłe tak jak u ciebie kosztuje 200zł
spory wydatek ale nie mogłabym sobie tego odmowic jak juz wiem jak to wygląda a ty na kedy masz termin mój suwaczek cos szfankuje o tydzien sie spieszy ale nie wiem jak to zmienic
i ile czasu trwa to badanie u Ciebie?
Ja palace 200 + 60 zl za 4D, ale za ciaze pojedyncza mniej sie placi i doktora na nikogo innego bym nie zamienila za nic w swiecie ;)
Ja jestem teraz w polowie 26 tyg, czyli jak bede robila to USG to bedzie gdzies 28/29, pozniej po 30 to i tak bede musiala zrobic jeszcze raz, bo przez to ze sa moje chlopaki jednokosmowkowe musze robic czesciej

Karolak sciagnelam Cie myslami. Dobrze ze z cukrami ok. Wynudzilas sie troche w szpitalu? Miedzy moimi facecikami tez jest roznica wagi , ostatnio 100g. A Twoi chlopcy tez sa jednokosmowkowi ze podejrzewaja zespol podkradania. Fajnie ze juz jestes z nami.

No a co do prezentow komunijnych to ja mialam w tym roku komunie chrzesniaka, ale dalam mu kasiorke, bo on wszytskoo ma i sobie na cos tam zbiera, a poza tym mam jeszcze 2 innych chrzesniakow, a wlasciwie chrzesniaka (6lat) i chrzesnice (2latka). Ah nie wiem co to bedzie jak zaczna sie wesela ;)

Do góry