reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dziekuje bardzo:tak::tak::tak:
No bylam odwazna ale mi lekarka kazala wszystko po kolei i po trochu jesc a ja nie moglam po trochu:-D:-D:-D

Mam bialego chomiczka dzungalskiego:-)ma na imie Pysia:tak:Kiedys zrobie jej fotke i wstawie:-);-)

reklama
też bym reklamację zrobiła.

widać,że już Cię wycisza nieco.

A ja mam doła chyba zwariuję.Dzisiejszy dzień mnie wykończył.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do 3 w nocy siedziałam i kropelkowałam rybki.
wstałam o 7 ,potem szkoła.Zaraz przyszła bratowa z chrześniakiemi poszli dopiero jak ja po małego do szkoły szłam.
Odebrałam małego,po drodze zakupy,w domu obiad,w między czasie sprzątanie.
Na 17 byłam z kowalem umówiona na stajni jak wychodziłam z domu to teść dostał krwotoku z nosa.Oczywiście wróciłam i udzieliłam pomocy,podałam calcium itp.
Na stajnię się spóźniłam,ale jakoś poszło.Za konia jestem lżejsza o 120 zł .:wściekła/y::wściekła/y:
Na szczęście Darek odebrał mnie ze stajni ,więc 1 spacerek 2 km mniej.:-)
W domu znów obiad Darkowi,potem z małym posiedziałam,bo tatuś coś innego w sypialni oglądał i teraz właśnie młody się kąpie.
Zaraz kolacja i do spania go wyekspediuję.;-):-)
Aha.Z teściową gorzej :wściekła/y::wściekła/y:
nie dośc ,że woreczek i trzustka to teraz "coś" na nerce wykryli...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Właśnie pożarłam się z Klaudią...ona płacze....ja ..piszę z wściekłością...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mam dość...za dużo tego jak na 1 dzień
trzymam mocne kciuki za teściową oby wszystko sie ułozyło kochana głowa do góry :tak::tak::tak::tak:

nie strasz kobieto:szok: :-D:-Dja bojażliwa z natury jestem:tak:
As ,rzeczywiście ,nie do pozazdroszczenia intensywny dzień,jutro będzie lepiej:tak:
jak to moja mam mówi i babcia żywych trzeba sie bać a nie duchów :tak::tak::tak::tak:

A ja dzis juz nie mam sil dosyc ze S wkoncu sie wybral do UP by sie zaatrudnic to baba mu powiedziala ze skoro kuleje to jest NIE ZDOLNY DO PRACY i ze jak rozwiazanie umowy bylo za porozumieniem stron to na kuronia czekałby ok 3 miesiecy i go nie zarejestrowal.

I mały dzisiaj płaczek niesamowity juz nie wiedzialam co znim zrobic,spal jedynie od 12:15 godzinke a jak chcialam go polozyc potem by polezal troszke odpoczal to za hiny nie chcial--chya juz sie przestawil na 1 drzemke. A i dzisiaj sobie rozwalił dziąsełko ale sie krew lała,w domu szedl poprostu i sie potknął,a S oczywiscie siedzi i gra jak wzial sie za pomoc mi w domu troszke czasem to małym sie nie zajmie.
ja tez czarka na jedna drzemke przestawiam a teraz jak poszlam do pracy to ciocia mi go spowrotem na dwie uczy :crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
tłumaczenie nie pomaga :no::no::no:
Witam wieczorową porą!

Nie będę nadrabiać bo ja tylko wpadłam się przywitać, Dzisiaj Kubek dał mi popalić w nocy. Jak się obudził o 1.30 tak zasnął koło 4.00 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i nie to żeby sobie leżał tylko coś mu było nie wiem co i się darł cały czas :wściekła/y: myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok :wściekła/y: no ale rano odsypiał do 9.00 prawie :tak: teraz M go usypia i mam nadzieję że on pierwszy nie zaśnie bo zabiję :no:
Ale jestem jakaś do d*** dzisiaj, może przez tą pogodę bo jakaś dziwna była, niby na padanie się zanosiło a tu nic, ani kropli :eek: ale duszno było. Poszłam na spacer z Kubkiem chodziliśmy chyba ze 3 godziny i nogi mi odpadają :tak: ale za to Kubek dzisiaj spróbował czegoś nowego - piasku :-D:-D siedział w piasku i sypał na siebie ja patrzę a on do gęby pcha ręce no pięknie :tak: cały w piasku był hehe ale jaki zadowolony uuu miodzio :-D
moj braciszek tez ostatnio piasku probował :-D:-D:-D
i nawet mojego czarka czestował :-D:-D:-D
Hej, ja spakowana na wyjazd do szpitala. Kurcze, martwie sie teraz bo najpierw mi powiedzieli że kontrast może byc podawany z miesięcznym min. odstepem a tu dopiero 2 tyg minęło:no:. Mam nadzieje że w sobotę wyjdziemy. Bo ostatnio 2 dni mocz do badania pobierali i nie udało sie pigułom-a teraz kupiłam swoje woreczki i sama będę kleic;-)

Siostrze lekarka powiedziała że może kolki bo teoretycznie przy karmieniu piersia ich nie ma ale... Wogóle nie spi jej ani w dzień ani w nocy. Dzisiaj spała pare godzin w nocy to siorka w 7 niebie. Powiedziała jej że do 3 miesiecy tak może być. Ja tam bym się juz martwiła bo naprawdę tak ulewa że 6-7 razy dziennie ja przebiera :-(

Poprozę kiełbaskę spieczona i sałatkę:-):-):-) a DO TEGO PIWKO ZIMNE na stresa:-)

Kurcze to nieciekawie z Teściową -współczuję. I zdrówka dla Teściowej życzę;-):tak:

Mam nadzieje że w sobote nas wypiszą. Rano Zuzia ma byc na czczo bez jedzenia wytrzyma ale bez picia:no::no::no:I po badaniu też trzeba odczekać z piciem :eek::shocked2:
trzymam kciuki koniutka za małą
daj znac jak wrócisz:tak: :tak::tak::tak:

Mamita to co to za badanie kontrastowe? Na co? Biedna mała tak bez jedzenia strach przecież :no: siły życzę :tak:
A siostry ile ma miesięcy? Mój Kubek też miał kolki a odstawiłam go od cyca jak miał 7 tygodni ale on miał kolki przez mój pokarm. Nie wiem co z nim było nie tak, ale jak go odstawiłam to mu przeszło. Też mu się ulewało ale nie pamiętam ile razy, chyba po każdym jedzeniu i to nawet sporo :tak: na szczęście przeszło :tak:
a może cos jadłas cieżkostrawnego???
lub jak as mowi laktoza za duza

Internet jaki masz, radiowy czy przez telefon, kablówkę? To może coś z nk jest nie tak. Ja bym zostawiła to na kilka dni i spróbowała tak za 2-3 dni jak nie ruszy to nie wiem :eek:
nk mi dziala wiec tam u nich wszystko ok
myle ze to moze byc cos z serwerem :sorry::sorry::sorry:
ale co ja sie znam :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D

Natalineczka dzielić się trzeba nawet piaskiem :tak::tak::-D:-D

Dowikla no to samo nie zdrowe piłaś i jadłaś :-D:-D:-D ja leciałam na wodzie gazowanej nic innego, po tym mi przynajmniej nie dobrze nie było. No i lody jadłam ale tylko te mleczne, nic innego z mlecznych rzeczy nie jadłam :-D ach to były czasy hehe :-):-)

Milosz mial kolki przez 2 miesiace codziennie gdzies ok 20-stej.
I procz srodkow famakologicznych pomagała mu....głosna muzyka i kolysanie sie.W moment sie uspokajał a w domu az huczało.

Oj ja tlumaczyc co niektorym tez moge i jak grochem o sciane.

Ale nas cos mało dzisiaj :tak: wszystkie już pewnie w łóżeczkach leżą, jutro następny dzień szkoły ach :tak:

Milosz mial kolki przez 2 miesiace codziennie gdzies ok 20-stej.
I procz srodkow famakologicznych pomagała mu....głosna muzyka i kolysanie sie.W moment sie uspokajał a w domu az huczało.

Oj ja tlumaczyc co niektorym tez moge i jak grochem o sciane.

No takiego sposobu z muzyką jeszcze nie słyszałam :-D:-D:-D Kubie nic nie pomagało, dopiero jak od cyca odstawiłam to jak ręką odjął, i przeszło :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moje dzieci nie mialy nigdy kolek:no:A od samego poru jadlam doslownie wszystko i popijalam cola:szok:;-)
Wlasnie zmienilam chomikowi trociny i teraz wpierniczam sobie galarcik
mój czarek tez nie mial kolek :no::no::no::no::no:
No to Dowikla odważna byłaś :tak::tak::tak: moje gratulację :-D:-D smacznego :-) ooo masz chomiczka, mogę prosić o zdjęcie tam kiedyś? Ja nie mam żadnego zwierzaka od roku. Miałam kota, jedyny w swoim rodzaju, jeszcze trochę a zaczął by szczekać. Zachowywał się jak pies :tak::tak: zaje***sty był dosłownie :-D ale musieliśmy go uśpić bo już stary był i nie chciał jeść :-( tak mi go brakuje. Czasami nawet mi się wydaje że coś mi czarnego przemyka przed nogami :tak:
ja na samym poczatku tylko bardzo sie pilnowalam pozniej po woli zaczynalam wprowadzac inne rzeczy do diety
nawet frytki jadlam :tak::tak::tak::tak:
niestety karmilam tylko do 4 miesciaca:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zasrana grypa jelitowa

Jak ja Wam zazdroszczę że Wasze pociechy nie miały kolki, to dosłownie koszmar jest :no:
Dobre i do 4 miesiąca a nie tylko 7 tygodni jak ja :no:

reklama
Do góry