reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Gratuluje wszystkim dziewczynką co znają już płeć swoich pociech :-)
nie wiem ale mam wrażenie, że będzie więcej dziewczynek niż chłopaków więc kobiety górą jak zawsze :-)

jeżeli nie były by to problem to też poprosiła bym o książeczkę joanna_remiszewska@wp.pl

pozdrawiam serdecznie

reklama
aha, ale chyba nie powinno się tak czesto tzn 2 razy w ciągu 3 dni dzidzie promieniami denerwować :eek:

ja miałam wizyte 21 sierpnia u swojego, stwierdziłam że też nie zbadał czego chciałam, i poszłam 1 września na 4d, a swojego lekarza mam 22 września - i mam wyrzuty sumienia że za często usg robie..
No właśnie nie wiem... to pogadam z tym lekarzem i będę wiedzieć

Witajcie Kochane!!
Jestem juz po wizycie u kardio..uff..nie ma wady..
Ispotin dalej mam brać w większej dawce..
Na spięty i twardy brzuszke musiałam brac nospę i duuuuzo magnezy (aż 4 tabletki)
No-spy juz nie biore..magneizk owszem..( z tymi 4 tabletami mam magnez na granicy normy..)

Wczoraj byłam na badaniach: mocz, morfologia, glukoza...ble, magnez, żelazo..
Dzisiaj odebrałam wyniki i wow!!
Jak sie cieszę!
Wyniki ma jeszcze lepsze niż w I trymestrze:-)
Żelazo się podniosło do 70, cukier dalej utrzymuje się na czczo 78 (a przed ciążą miewałam 98) i po 1h po glukozie mam...104!!! (a wcześniej miałam 170 nawet..).Kurcze tylko norm nie mam dla ciężarnych, macie może?
Mocz wyniki super, hemoglobina też itd..tylko hematokryt dalej spada..czy tak może być?Krew chyba robi się rzadsza i jest jest więcej?
Za tydzień zobaczę znów mojego dzidziulka na USG..jak ten miesiąc szybko minął!!!

Nowamagdak.
.dziękuję Kochana!!!Doszło!Ale bede mieć czytania:-)
Georgino..tak nieśmiało się zapytam..czy udało sie może tę płytkę i próbeczki wysłać?:-)

Właśnie lilijka mi przypomniała, że zapomniałam się pochwalić swoimi wynikami. Mocz dobry, hemoglobina i erytrocyty nawet trochę się podniosły (łykanie magnezu i wyciągu z buraka przyniosło efekt). Ciekawa jestem co ten kardiolog powie na moje ekg.

Ja tam siary nie miałam ani w pierwszej ciąży ani teraz!:-)
A potem mleczka na długo wystarczyło:-)

Co do tych naszych chłopów to u nas ... wstyd się przyznać ale to zawszw mój M pierwszy przychodzi z przeprosinami nawet jak kłótnia jest z mojej winy:zawstydzona/y:
Bo ja taki uparciuszek jestem:zawstydzona/y:

!;-)
To tak jak jaaaa !!!! Tez uparta i zawzieta ahhahah !! Ja ciche dni moge ciagnac ojjj dlugo ,on nie wytrzymuje i godzi sie ze mna nawet jak to ja przegielam :zawstydzona/y:

To samo mam, spać po nocach nie mogę, niby wyspana jestem ale mam wory pod oczami:-(
Co do siary to tez jeszcze nie mam, w poprzedniej ciąży dopiero się pod koneic pojawiła.

Co do guzków to bym się nie przejmowała, zdażają się w ciązy. Dla pewności można spytać lekarza.
Ja tez spac nie moge !!! Wogole niewygodnie mi !! Miejsca znalezc sobie nie moge .Jak juz zasne to budze sie po kilka razy ! Masakra!

Ja nawet dobrze śpię, oczywiście z dwukrotną przerwą na siusiu. Mam tak od początku ciąży, ale idę do łazienki na autopolocie, więc już się przyzwyczaiłam. Mam tylko problem z zatkanym nosem, no tak się zatyka jakby mi ktoś korek włożył, oddychać nie można. Ale jakoś daję radę:)

Ja nawet dobrze śpię, oczywiście z dwukrotną przerwą na siusiu. Mam tak od początku ciąży, ale idę do łazienki na autopolocie, więc już się przyzwyczaiłam. Mam tylko problem z zatkanym nosem, no tak się zatyka jakby mi ktoś korek włożył, oddychać nie można. Ale jakoś daję radę:)
Z nosem mam ten sam, problem - co dziwne - cały dzień nic, dopiero jak się kładę to się zaczna i ciężko zasnąć, wkurzające.. :wściekła/y:
A ze spaniem ciężko mi, bo zwykle nad ranem kiedy się budzę dostaję skurcza i nie mogę się przełożyć na bok i jęczę... Ale cóż, taki los ciężarówki.. Sama chciałam.

Hej dziewczyny,
Tak ciezko mi Was nadrobic ze zamiast pisac to caly czas czytam zaleglosci:-)

Dagmara tak mi przykro ze musialas taki stres przezyc faceci jednak sa nie normalni jak mozna tak stresowac kobiete w ciazy.
Asiu co z twoimi krwotokami bo nie moglam przeczytac bylas u lekarza?
Paula gratuluje SYNA!!!!!!!!! A co do czestego USG to ja mialam bardzo czesto robione i pytalam lekarza czy to szkodzi dzidzi i powiedzial zeby sie nie martwic teraz to juz jest taki sprzet ze nie ma prawie w ogole wplywu.

Ja mialam miec wizyte za tydzien w srode ale gina nie ma i zadzwonil czy mozna przelozyc wizyte no i ide w poniedzialek choc jest jeden problem bo moj maz akurat wyjezdza do Wroclawia:( i tak mi smutno bez niego tym bardziej ze tak sie denerwuje waga malego(ostatnio cos malo kopie albo poprostu tak sie dziwnie ulozyly ze czuje dwoch w jednym miejscu) no i ta szyjka troszke sie skraca:( I w sumie wolalabym ze moj M byl ze mna ale z drugiej strony bede sie mniej stresowala bo mniej czekania

reklama
Do góry