reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Hej dziewczyny,
Tak ciezko mi Was nadrobic ze zamiast pisac to caly czas czytam zaleglosci:-)

Dagmara tak mi przykro ze musialas taki stres przezyc faceci jednak sa nie normalni jak mozna tak stresowac kobiete w ciazy.
Asiu co z twoimi krwotokami bo nie moglam przeczytac bylas u lekarza?
Paula gratuluje SYNA!!!!!!!!! A co do czestego USG to ja mialam bardzo czesto robione i pytalam lekarza czy to szkodzi dzidzi i powiedzial zeby sie nie martwic teraz to juz jest taki sprzet ze nie ma prawie w ogole wplywu.

Ja mialam miec wizyte za tydzien w srode ale gina nie ma i zadzwonil czy mozna przelozyc wizyte no i ide w poniedzialek choc jest jeden problem bo moj maz akurat wyjezdza do Wroclawia:( i tak mi smutno bez niego tym bardziej ze tak sie denerwuje waga malego(ostatnio cos malo kopie albo poprostu tak sie dziwnie ulozyly ze czuje dwoch w jednym miejscu) no i ta szyjka troszke sie skraca:( I w sumie wolalabym ze moj M byl ze mna ale z drugiej strony bede sie mniej stresowala bo mniej czekania
Dziękuje:-D co do tego USG to wolę wcześniej wiedzieć czy coś czasem nie tak nie będzie:-(

reklama
Hej dziewczyny,
Tak ciezko mi Was nadrobic ze zamiast pisac to caly czas czytam zaleglosci:-)

Dagmara tak mi przykro ze musialas taki stres przezyc faceci jednak sa nie normalni jak mozna tak stresowac kobiete w ciazy.
Asiu co z twoimi krwotokami bo nie moglam przeczytac bylas u lekarza?
Paula gratuluje SYNA!!!!!!!!! A co do czestego USG to ja mialam bardzo czesto robione i pytalam lekarza czy to szkodzi dzidzi i powiedzial zeby sie nie martwic teraz to juz jest taki sprzet ze nie ma prawie w ogole wplywu.

Ja mialam miec wizyte za tydzien w srode ale gina nie ma i zadzwonil czy mozna przelozyc wizyte no i ide w poniedzialek choc jest jeden problem bo moj maz akurat wyjezdza do Wroclawia:( i tak mi smutno bez niego tym bardziej ze tak sie denerwuje waga malego(ostatnio cos malo kopie albo poprostu tak sie dziwnie ulozyly ze czuje dwoch w jednym miejscu) no i ta szyjka troszke sie skraca:( I w sumie wolalabym ze moj M byl ze mna ale z drugiej strony bede sie mniej stresowala bo mniej czekania

nie martw sie na zapas ... maly napewno tak sie usadowil ze kopia sie nawzajem :) i z waga tez bedzie wszystko ok :D

Dziękuje:-D co do tego USG to wolę wcześniej wiedzieć czy coś czasem nie tak nie będzie:-(
Ja też wolę wiedzieć i prawde mówiąc krótkie usgmam robione na każdej wizycie, zawsze jakieś wymiary weźmie, żeby sprawdzić czy wsyztsko ok, a i ja wtedy mogę oko nacieszyć. Wkurza mnie jak mi ktoś mówi, że to szkodliwe, itd, bo lekarzami nie są a gdyby było to by się chyba tego unikało, tymbardziej przy tak krouchych istotkach . Rtg to to nie jest...

ale sobie obiad wykombinowałam... makaron z sosem serowo-szpinakowym (wiem wiem, wiele z Was nie lubi szpinaku :-p). a jak Niuni smakowało, obkopała mnie tymi swoimi maleńkimi nóżkami i rączkami.
mąż niech się zadowoli pizzą. mam dziś takiego lenia, że nie zamierzam się już ruszać spod kołdry (chyba że do wc). wreszcie mam czas na oglądnięcie sterty filmów :laugh2:

ale sobie obiad wykombinowałam... makaron z sosem serowo-szpinakowym (wiem wiem, wiele z Was nie lubi szpinaku :-p). a jak Niuni smakowało, obkopała mnie tymi swoimi maleńkimi nóżkami i rączkami.
mąż niech się zadowoli pizzą. mam dziś takiego lenia, że nie zamierzam się już ruszać spod kołdry (chyba że do wc). wreszcie mam czas na oglądnięcie sterty filmów :laugh2:
Ja uwielbiam zupę szpinakową! mniammmmm.. Szczególnie przesoloną... Ale mi aptytu narobiłaś.. :laugh2:

Witajcie Kochane!!
Jestem juz po wizycie u kardio..uff..nie ma wady..
Ispotin dalej mam brać w większej dawce..
Na spięty i twardy brzuszke musiałam brac nospę i duuuuzo magnezy (aż 4 tabletki)
No-spy juz nie biore..magneizk owszem..( z tymi 4 tabletami mam magnez na granicy normy..)

Wczoraj byłam na badaniach: mocz, morfologia, glukoza...ble, magnez, żelazo..
Dzisiaj odebrałam wyniki i wow!!
Jak sie cieszę!
Wyniki ma jeszcze lepsze niż w I trymestrze:-)
Żelazo się podniosło do 70, cukier dalej utrzymuje się na czczo 78 (a przed ciążą miewałam 98) i po 1h po glukozie mam...104!!! (a wcześniej miałam 170 nawet..).Kurcze tylko norm nie mam dla ciężarnych, macie może?
Mocz wyniki super, hemoglobina też itd..tylko hematokryt dalej spada..czy tak może być?Krew chyba robi się rzadsza i jest jest więcej?
Za tydzień zobaczę znów mojego dzidziulka na USG..jak ten miesiąc szybko minął!!!

Nowamagdak.
.dziękuję Kochana!!!Doszło!Ale bede mieć czytania:-)
Georgino..tak nieśmiało się zapytam..czy udało sie może tę płytkę i próbeczki wysłać?:-)
Ciesze sie ze u Ciebie dobrze, ja biore 6 tabletek magnezu na dobe.... 3x2tabl wec 4 to chyba nie tak zle ;P

Wyniki glukozy:
- 50g - po 1h mniej niz 140
- 75g - po 1 h mniej niz 180, po 2 h mniej niz 140
A jesli chodzi o Hematokryt to jestesm teraz na bierzaco wczoraj czytalam wyklad profesora z diagnostyki laboratoryjnej na temat wynikow w ciązy ;)
Wiec zwieksza sie objetosc plynow ustrojowych o 5-6l w ciazy, z czego z 4 l krwi robi sie nawet 6l, bo jest wieksza objetosc osocza czyli plynu w ktorym sa zawieszona wszytskie krwinki, a krwinki zerwone nie nadarzaja ze zwiekszona produkcja za ta objetoscia krwi i dlatego na badaniach moze nam wychodzic ze jest mniej erytrocytow, ale to tylko pozorne, jak by przez rozcienczenie.\
A hematokryt to stosunek miedzy objetoscia krwinek czerwonych a objetoscia calej krwi, wiec automatem jak wiecej krwi, a erytrocytow nie to hematokryt spada, zgodnie z matematyką. Wiec 32-35% to norma. nie wiem czy nie napisalam zbyt chaotycznie ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry