reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
czesc dziewczyny

ja dzis znowu czuje sie byle jak:confused2: glowa boli i do tego ten moj paskudny stan przed @:crazy: dzizas...
wczoraj burza byla ale to chyba wszedzie...
dzis chlodno z małymi przejasnieniami, bylam z synkiem na dworze chwile. pojezdzil na rowerze:)
Popoludniu idziemy wybrac kolory farb w koncu.

nie mam jakos nawet weny aby pisac...
poczytam co u was....

Czesc babeczki!
Ja na chwilke, zaraz poczytam co naskrobalyscie.
Mam kaca moralnego, bo dzis Macius w przedszkolu tak plakal, ze ja w koncu wyszlam, pani go miala rozebrac, a ja plakalam po wyjsciu...Ale wiedzialam ze wczesniej czy pozniej kryzys nastapi...

(...) Udało mi się zaplanowac dziewczynkę, ale po mnie były nastepne i mam nadzieje że bedą jeszcze następne. Życze powodzenia i mam nadzieję że i Tobie sie uda. A Anisia to teraz już duża pannica. Jutro kończy 9 miesięcy.
Sliczne coreczka:tak:

no i kolejny dzień do bani bo wyników nie ma :-( trzeba uzbroić się w cierpliwośc ale mnie już powoli jej brakuje. Jedna lekarka mówi, ze beda w poniedziałek drugi chirurg, ze jutro, nie wiadomo kogo słuchać, nastawiam się na pon., zeby znowu nie być rozczarowana.
No to uzbraiamy sie w cierpliwosc i czekamy razem z Toba:-)

(...)
Ja dzisiaj tylko do 11 w pracy, bo jade na wizyte do tego lekarza od tokso...ciekawe co mi powie :confused:(...)
Royanna a jak tam Maciuś w przedszkolu? nadal chetnie chodzi? :-)
Daj znac jak po wizycie, mam nadzieje, ze dostaniesz juz zielone swiatelko dla staranek:tak:

Co do przedszkola pisalam post wczesniej. Dzis byl kryzys i histeria: mamusia ja nie chce do przedszkola, nie zostawiaj mnie, ja chce z Toba do pracy...:-:)-:)-( Wlasnie odreagowuje to zjadajac cala tabliczke czekolady z orzechami:szok:

Co do przedszkola pisalam post wczesniej. Dzis byl kryzys i histeria: mamusia ja nie chce do przedszkola, nie zostawiaj mnie, ja chce z Toba do pracy...:-:)-:)-( Wlasnie odreagowuje to zjadajac cala tabliczke czekolady z orzechami:szok:

No niestety tak czasem jest :-(. Moja Zośka to chyba tak przez tydzień histerię urządzała, a pani zamiast ją zabrać i zamknąć drzwi to patrzyła na tę walkę. Mój M poszedł w pierwszy dzień i wymiękł i po godzinie spacerowania wokół przedszkola zabrał ją do domu ;-) Ja musiałam być twardsza, serce mi się kroiło jak ją zostawiałam, ale jakoś potem się przyzwyczaiła, a miała 2,5 roku jak zaczęła chodzić i teraz to bardzo lubi i już nie pamięta (mam nadzieję) że ją mama zostawiała :-)

No niestety tak czasem jest :-(. Moja Zośka to chyba tak przez tydzień histerię urządzała, a pani zamiast ją zabrać i zamknąć drzwi to patrzyła na tę walkę. Mój M poszedł w pierwszy dzień i wymiękł i po godzinie spacerowania wokół przedszkola zabrał ją do domu ;-) Ja musiałam być twardsza, serce mi się kroiło jak ją zostawiałam, ale jakoś potem się przyzwyczaiła, a miała 2,5 roku jak zaczęła chodzić i teraz to bardzo lubi i już nie pamięta (mam nadzieję) że ją mama zostawiała :-)
Panie mowia, ze takie zachowanie moze byc nawet 2-3tyg:-(. Pierwsze 3 dni bylo ok, dzis cos mu nie pasowalo. Ale pani dobrze zareagowala, mowiac, ze ja moge isc, a ona sie nim zajmnie-przebierze itd, bo im dluzej bym tam siedziala, tym gorzej dla nas obojga. Zobaczymy co powie jak wroci, juz slysze te wyrzuty: ja Cie wolalem i wolalem a Ty nie przyszlas... Mam nadzieje, ze sie myle;-)

Royanna kryzys przechodzi prawie każdy mały przedszkolak...widzę że Maciuś tak samo jak Kacperek rok temu po 3 dniach zaczął płakać, ale dobrze zachowała się wychowawczyni że zabrała od razu Maciusia, napewno zaraz przestał płakać i poszedł się bawić :tak: napewno niedługo się przyzwyczai, będzie dobrze! :tak: Napisz jak tam było jak odbierałaś Maciusia.

Dziękuję Wam dziewczynki za trzymanie kciuków :-)
Pokazałam lekarzowi moje ostatnie wyniki i powiedział, że nie ma już żadnego zagrożenia dla następnej ciąży :-) mam wysokie przeciwciała czyli IGG a IGM może się jeszcze utrzymywać jako minimalnie dodatnie nawet przez 5 lat, ale nie jest to zagrożeniem dla ciąży. Wyjaśnił mi że zagrożenie by było jesli IGM byłoby ujemne i w ciąży stało się dodatnie, a jak mam dodatnie to nic nie grozi. Bardzo się cieszę :-) teraz muszę iść do mojej ginki i będziemy planować staranka :tak:

Pozdrawiam Was bardzo gorąco i życzę miłego wieczorku :-)

Witajcie Dziewczyny :-)

Poczytałam Was na szybko co się działo przez te dni, my tak jak pisałyście zagrzewamy z M miejsce w nowym mieszkanku. Dzisiaj np. porządkowaliśmy piwnicę, M skręcał regały itd. Zostało jeszcze trochę drobiazgów do zrobienia, plus nie doszła nam jeszcze jedna witryna do salonu, więc jak już wszystko będzie gotowe na tę chwilę to zrobię dla Was zdjęcia. Jeszcze telewizor kupujemy nowy ale to w połowie miesiąca. Mój M kochany wszystko sam skręcał, montował, pomagał w sprzątaniu :-) Wczoraj i dzisiaj byliśmy z M na pierwszych dzieciowych zakupach :-D Wczoraj byłam zmęczona, nogi mnie bolały tak że nie mogłam ustać w sklepie, więc nie bardzo to wyszło. Ale dzisiaj już było super i kupiliśmy kosmetyki, pieluchy, wanienkę, ubranka, wybraliśmy łóżeczko (teraz tylko zamówić na allegro).
Aha, dzisiaj spędziliśmy 2 godziny w hurtowni z wózkami :-D
I mojemu M totalnie nie spodobal się Mutsy :szok: Mówi że to wielki, ciężki klamot i w ogóle kolos :szok::-D Za to Pan sprzedawca przekonał nas do Peg Perego gondola, fotelik, spacerówka. Dużo lżejszy, super łatwo się składa, no i dobra jakość. Co myślicie o tym Peg Perego?
Zrobię zdjęcia zakupów to też wkleję.

Buziaki dla wszystkich Was, wybaczcie że nie napisze do każdej z osobna, ale wkrótce się poprawię :tak:

reklama
Paula bardzo się cieszę że wyniki tokso się poprawiły! :tak::-) Staranka tuż tuż :-)

Bershka trzymam kciuki za pomyślny wynik biopsji ;-)

Do góry