reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

A ja się jakoś martwić zaczęłam. Koleżanka odebrała wyniki obciążenia glukozą i ma ponad 160. Jest załamana i mówi, że jej dzieci mogą umrzeć przy porodzie lub w trakcie. Myślę, że to tu trochę dramatyzmu dodała bo wiadomo, że będzie dobrze! Ja mam jutro badanie, więc lekkiego stracha mam. Z czego ma się tak wysoki wynik?

nie martw się na zapas, na pewno będzie wszystko dobrze a wyniki wyjdą rewelacyjne :tak:

reklama
A ja się jakoś martwić zaczęłam. Koleżanka odebrała wyniki obciążenia glukozą i ma ponad 160. Jest załamana i mówi, że jej dzieci mogą umrzeć przy porodzie lub w trakcie. Myślę, że to tu trochę dramatyzmu dodała bo wiadomo, że będzie dobrze! Ja mam jutro badanie, więc lekkiego stracha mam. Z czego ma się tak wysoki wynik?

nie strasz mnie bo w środę idę na test OG
tak w ogóle to wszystkie kupowałyście glukozę?? bo ja nic na ten temat nie wiem:zawstydzona/y:
lekarz nic nie mówił:happy:

U mnie na kartce od ginki jest napisane:

- pierwsze oznaczenie na czczo
- drugie oznaczenie w 1 godz po doustnym obciążeniu 50.0g glukozy.

Więc mniemam, że mam tam iść do lab, pobierze mi krew, wypiję to cudo i po jakimś czasie znów pobierze mi krew.

U mnie na kartce od ginki jest napisane:

- pierwsze oznaczenie na czczo
- drugie oznaczenie w 1 godz po doustnym obciążeniu 50.0g glukozy.

Więc mniemam, że mam tam iść do lab, pobierze mi krew, wypiję to cudo i po jakimś czasie znów pobierze mi krew.

szwagierka ma dzisiaj dyżur w szpitalu i na moją prośbę zaszła do labolatorium-już wiem co mnie czeka:no:

mam być o 7:30 wejść bez kolejki i powiedzieć że na krzywą
dostanę glukozę której nie muszę kupować:tak:
wypiję
mogę mieć cytrynę
no i ponad 2 i pół h czekania
więc giter-cieszę się bardzo,że mój gin nie ma dla mnie litości
aż mi się płakać chce na samą myśl

szwagierka ma dzisiaj dyżur w szpitalu i na moją prośbę zaszła do labolatorium-już wiem co mnie czeka:no:

mam być o 7:30 wejść bez kolejki i powiedzieć że na krzywą
dostanę glukozę której nie muszę kupować:tak:
wypiję
mogę mieć cytrynę
no i ponad 2 i pół h czekania
więc giter-cieszę się bardzo,że mój gin nie ma dla mnie litości
aż mi się płakać chce na samą myśl

glukoza nie jest taka zła , czekaja Nas gorsze sprawy np. poród ?

reklama
Do góry