reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ty a nie mialabys ochoty sie wybrac na ktors popoludnie do rybnika ?? tu jest wiecej sklepow gdzie by mozna pobuszowac za rzeczami dla maluszkow :D a moj mezus ma 2 zmiany w tym tyg wiec popoludnia mam wolne :D
no ja będę w czwartek w rybniku ale na egzaminie ;d i to z moim bo on nocki strzela ;p
chyba ze przyjade sama, to sie wybierzemy.. dam Ci znać jeszcze dzisiaj albo jutro ;p

reklama
Ja tam kawki nie pije bo nie lubie ale jakis fast food czy cos niedozwolonego to sie zje juz mam na sumieniu frytki, hot doga bulki wegetarianskie no i pizze ale na codzien staram sie unikac mysle ze jak raz na jakis czas sie cos niedozwolonegow szmaie to chyba nic sie zlego nie stanie:) Tak w ogole to ja mam ciagle ochote w tej ciazy na pizze no ale skusilam sie jak dotad tylko 2 razy to i tak jestem twarda:DDD
ja w całej ciązy to zjadłam chyba 5 już.. a ochte na pizze mam od 2 miesiecy chyba dopiero. ;D i to taka nie zbyt ostrą pizze ostatnio wsunelam pół dużej margharitty z Da grasso ;|;p

EEE no to luzik widze ze nie jestem sama taka niedobra hehe no ale staram sie nie za czesto a raz na jakis czas to mysle ma wplyw tylko na nasze tylki no przynajmniej na moj:D

wlasnie ogladam dzen dobry tvn i stuhr odda szpik malej dziewczynce...i wpadla mi do glowy mysl o pobraniu krwi pepowinowej...slyszalyscie cos o tym, ile kosztuje i jaki ma sens??
bo oczywiscie Ci co to robia to chwala...

Witam:-)
Ostatnio bez neta byłam:crazy:
Ale juz piszę co u mnie: tak więc cukrzycy ciążowej nie mam na szczęście, ale wyniki badań morfologii są okropne. Pani doktor przepisała mi podwójną dawkę żelaza i magnez, bo miewam codzienne skurcze w łydce:-(
Powinnam odpoczywać, nie martwic się itd., ale jak tu się nie stresować, jak wiszą nade mną 3 egzaminy na studiach:szok:
Myslę ciągle o tym...zwłaszcza,że rodzina strasznie naciska na te studia, a ja jestem lekko podłamana już tym wszystkim i normalnie brakuje mi sił...
Te wyniki morfologii też cudem odebrałam, bo miałam je niby dostać pod koniec września! Ale tak się okropnie czułam i dostałam ostry krwotok z nosa, że od razu pobiegłam do szpitala. Z trudem dostałam wyniki (położna powiedziała, że nie ma podstaw do niepokoju, ale skoro nalegam...) i z wynikami poszłam do mojej gin, która szczęściem miała dyżur na Izbie przyjęć.
Na Izbie 'przywitała' mnie arcyniemiła położna, która kompletnie nie rozumiała 'z czym ja mam problem', nie mówiąc o tym, że nie zauważyła, że jestem w ciąży!!!!:no::no:
Zmierzyła mi cisnienie, temp i posłuchała bicia serduszka dziecka, po czym łaskawie zawołała lekarza:no:, bo byłam upierdliwa chyba dla niej.
Moja gin była wyrozumiała i powiedziała, że dobrze zrobiłam przychodząc do niej. Zapisała mi biofer folic i kompleks witamin.

A kawę piję jak mam ochotę (ale Cappuccino tylko mi smakuje w ciąży:-D)

wlasnie ogladam dzen dobry tvn i stuhr odda szpik malej dziewczynce...i wpadla mi do glowy mysl o pobraniu krwi pepowinowej...slyszalyscie cos o tym, ile kosztuje i jaki ma sens??
bo oczywiscie Ci co to robia to chwala...
no ja słyszałam że to kasa nie z tej ziemii jest... a opinie są różne..
jedni mówią że to jest na jakieś rzadkie choroby dziecka i pomagają mu do 8 roku zycia.. jak się nie myle..
Krew Pępowinowa - Polski Bank Komórek Macierzystych SA.
a u strona o tym ;)

luuuzna nie da sie nie denerwowac, ja tez juz mialam przygody ze szpitalem 3 razy w ciazy za kazdym razem mowili mi ze zagrozenie poronieniem..ale jak jest stres to kalde sie w lozku i rozmawiam z brzuchem:-) i jakos zapominam o wszytskim...
niestety czesto jest tak ze poloznej trzeba sie bardziej bac niz lekarza...ale musimy byc twarde i przetrwac wszystko i chronic nasze maluchy;-)

Mi właśnie mówią, że wszystko ok jest, ale wydaje mi się, że praktycznie nic nie robią...żeby na krzywą cukrową miesiąc ponad czekać? To jest dziwne...zresztą powinni mi dać znać, że z wynikami nie jest za dobrze! A ja cały czas czułam się słabo i nie wiedziałam dlaczego...

reklama
I ja rozważam pobranie krwi pepowinowej:tak: Kosztuje to ale warto wszytsko przemysleć. Tak jak ze szczepieniami, opinie sa podzielone:tak: A my rodzice nie możemy popadać w paranoję.

Luzna witaj, nie martw się, ja tez leżaca i z przebojami ciążowymi, tzrymaj sie i się nie denerwuj!! Bedzie dobrze!!!!

Co do pizzy i innych smakołyków;-) jezeli macie ochote to lepiej teraz sobie zjeśc, pamietajcie, ze jak będziecie karmić piersia nawet nie wiem jakby Wam się chciało to bedziecie sobie wiele rzeczy odmawiać:tak: Lepiej teraz zaspokoic głód:tak:

Do góry