reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Georgina - nakręciłaś mnie tą cukrzycą i poprosiłam ojca żeby mi zmierzył accu checkiem. I wyszło 143 k... mać. Na obciążenie mam jechać w przyszły piątek i to na 75 więc pewnie nie za ciekawie będzie.

reklama
Karolak no ja na razie mam chyba z 3kg na plusie (nawet nie wiem, ostatnio było 2 z groszami), jak będę na diecie to nawet do ciężarówki nie będę podobna:p A ile Ty miałaś wpierw, że na dietę musiałaś iść??

A POWIEDZCIE MI, GDZIE CZUJECIE KOPNIAKI??
Bardziej na dole? po bokach czy pod żebrami??

Bo ja cały czas czuje u góry, przy żebrach.. coś mi się wydaje że mała dalej ustawiona główkowo :oo2:

Kochana, wszędzie! moja tak się wierci, że masakra... na wczorajszym usg to się z dwa razy obróciła, gin nie mógł za nią nadążyć. :sorry:

Od dwóch dni zauważyłam, że coraz gorzej się czuję. Tzn nic niepokojącego, po prostu gorzej mi się chodzi, szybciej się męczę, coraz bardziej niewygodnie kiedy siedzę.
MOge cie pocieszyc ! NIE JESTES SAMA !!! ja odczuwam takie oto uroki ciazy juz dobrych kilka tygodniiii
Co do glukozy georginia KONIECZNIE ODSTAW cole ....wiem ze lubisz - ja tez uwielbiam i na czas kiedy mialam wielka niewiadoma z moja krzywa cukrowa odstawilam wsiooo co slodkie.
Napewno ginka skieruje cie na 75 glukozy ,tak byla ze mna ,ja po 50 miala 150 wynik a do 140 jest norma po godzinie ! Mi po 75 wyszla glukoza 182 po 1godzinie i tez lekko przekroczylam normy bo sa do 180.
Moj gin kazal mi lekko ograniczyc dietke ,bez slodyczy i owockow bo owoce tez moja bardzo duzo cukru.polecialam do apteki kupilam glukometr i tak sobie mierze cukier i jest rewelacyjny haaaa ,moj gin jak poznije zobaczyl moje wyniki powiedzial ze jesc moge wszystko ale z umierem - ja tam umiaru i tak mimo wszystko nie mam a cukier mam dobry.Nie martw sie ,moj gin powiedzial ze cukrzycy nie mam a to jest jedynie nietolerancja glukozy ot co ....bede sie martwic za 15-20 lat gdyz bardziej jest prawdopodobne ze pozniej nabede cukrzyce niz teraz :)

Karolak no ja na razie mam chyba z 3kg na plusie (nawet nie wiem, ostatnio było 2 z groszami), jak będę na diecie to nawet do ciężarówki nie będę podobna:p A ile Ty miałaś wpierw, że na dietę musiałaś iść??
Ja mialam bardzo duzo po 50 bo az 197 i dlatego mi juz nie kazali powtarzac ale pewnie tobie beda kazali zrobic 75 gdzie norma jest 180 po 1h i 140 po 2h.

Ja to lubiłam zjeść batonika dziennie, jeszcze mamusia mi kupowała i wiecie.. ah te grzeszki.. w dodatku słodziłam kawę i herbatę.... Muszę przestać. Myślicie, że to poprawi?

ja wole nie myslec jak mi wyjda wyniki ... ale narazie mi lekarz nie kazal glukozy robic wiec czekam ... powiedzial ze na oddziale zrobimy ...

reklama
MOge cie pocieszyc ! NIE JESTES SAMA !!! ja odczuwam takie oto uroki ciazy juz dobrych kilka tygodniiii
Co do glukozy georginia KONIECZNIE ODSTAW cole ....wiem ze lubisz - ja tez uwielbiam i na czas kiedy mialam wielka niewiadoma z moja krzywa cukrowa odstawilam wsiooo co slodkie.
Napewno ginka skieruje cie na 75 glukozy ,tak byla ze mna ,ja po 50 miala 150 wynik a do 140 jest norma po godzinie ! Mi po 75 wyszla glukoza 182 po 1godzinie i tez lekko przekroczylam normy bo sa do 180.
Moj gin kazal mi lekko ograniczyc dietke ,bez slodyczy i owockow bo owoce tez moja bardzo duzo cukru.polecialam do apteki kupilam glukometr i tak sobie mierze cukier i jest rewelacyjny haaaa ,moj gin jak poznije zobaczyl moje wyniki powiedzial ze jesc moge wszystko ale z umierem - ja tam umiaru i tak mimo wszystko nie mam a cukier mam dobry.Nie martw sie ,moj gin powiedzial ze cukrzycy nie mam a to jest jedynie nietolerancja glukozy ot co ....bede sie martwic za 15-20 lat gdyz bardziej jest prawdopodobne ze pozniej nabede cukrzyce niz teraz :)

NO DOKLADNIE TO JEST NIETOLERANCJA NA GLUKOZE A NIE CUKRZYCA mi tez tak gin powiedzial

Do góry