reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

Ja jeszcze dziś zadzwonię do mojej siostry (jutro wyjeżdża w podróż poślubną) i ją podpytam, ona w ośrodku rehabilitacyjnym prowadzi fitness i rehabilitację cięzarnych oraz ćwiczenia dla Pań po porodzie. No i na mięśniach trochę się zna.
Jak będę mieć odpowiedź to naklikam :-)

To czekamy na info a i Abejka zapytaj jakbyś mogła jak jest po cc- no bo przecież w tym wypadku rana z cięcia itd. Buziol!

reklama
hmm ja ten pas nosilam.podobno powinno sie tylko godzine a nie dluzej ale tak to jest jak ktos w instrukcje nie zajzy;-):zawstydzona/y::tak:nosilam po4-5h rewelacji nie ma.po porodzie mozna zaczac cwiczyj juz po 6 tyg jesli wsio jest oki i lekarz potwierdzi ze mozna.a po cc trzeba czekac jeszcze [rzynajmniej miesiac dluzej z tego co mi wiadomo.no i ja od czwartku zaczynam wprowadzac wiecej cwiczonek jakies rozciaganie delikatne i 30 min truchciku po parku z rana:tak:ale mi tego brakuje...na flaczka ze skory uzywam kremow i olejkow i d..a.bez cwiczen sie nie da:zawstydzona/y::-(

Ja przyznam ze o pasie poporodowym nie myslalam..a nawet wczesniej nie slyszalam;-)
Odnosnie torby do szpitala,poslucham waszej rady i zabiore dla maluszka ubranka "zdobyczne,uzywane" do szpitala. Juz sie susza. Moj M tez mowi ze to dobry pomysl-moze nie sa one w rewelacyjnej formie ale jak stwierdzil "w razie wiekszego problemu" moge je nawet wyrzucic bez zalu;-) Dopiero na wyjscie wystroje naszego synusia:tak::-D

Mayo ja tez tak robię z ciuszkami naszykowałam sobie do szpitala ciuszki zdobyczne bo gdyby miały nie wrócić to szkoda byłoby nowych...
a na wyjście mam nowiutkie :-) które przywiezie mi mąż razem z moimi ciuchami na wyjście:tak: żeby nie leżały w szpitalu i nie wchłaniały tego szpitalnego zapachu:-p
ja nawet nie wiem czy do mnie do szpitala potrzebne są ciuszki dla dzidzi ale na wszelki wypadek mam naszykowane w torbie jeden komplet a reszta w domu też naszykowana tylko do przywiezienia...

najlepiej jest jak ciuszki dla dziecka są szpitalne, szczególnie, że w większości szpitali kikut pępowiny pielęgnuje się gencjaną a ta ciężko schodzi z ubranek... w "naszym" szpitalu trzeba mieć niestety swoje i ja też planuje zabrać jakieś używki :-)

reklama
Do góry