reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

witajcie
a powiedzcie ja sie staram nie dlugi czas bo dopiero 2 miesiac (wczesniej bylo bardziej na przerywanca):crazy: i drugi raz nic.. nie wiem testy nie pomagaja, mam cykl 26 dniowy

jak wogole wklejac wykresik z FF? moze cos pomozecie..
moja dobra rada
tulcie się najczesciej w dniach tuż po @ a nawet w trakcie@,... wiem że to brzmi niezbyt (chociaż niektórym to nie przeszkadza) ale jeżeli masz tak krótkie cykle to nawet jak masz @ możesz być płodna. Moja koleżanka tak miała.. :tak: Ja to bym od razu po @ lub przed@ starała się;-):-)
Powodzenia
mam nadzieje że pomogłam...
pozdr!:happy:

reklama
Kinga no z tymi staraniami przed @ to już nie przesadzaj, aż takich cudów w naturze nie ma :-)
przy krótkim cyklu owu może być i wcześniej i poźno, zalezy od lutealnej. ale że raczej mało prawdopodobna jest normalna lutealna dłuższa niż 16 dni to wychodzi że owu najwcześniej w 10dc. zresztą uważa się że z owu przed 10dc ciąża jest mało prawdopodobna bo jajeczko jest niedojrzałe.

ja tylko opowiadam jak było z moją koleżanką. Ona też miała tak krótkie cykla i ginekolog powiedział jej aby starali się własnie tak jak napisałam wyżej. I zaszła w ciążę.
Nie przesadzam tylko stwierdzam sprawdzone juz fakty :tak:

Pozdrawiam was
Pa!

Kinga na pewno można zajśc w czasie @ bo u niektórych kobiet trwa ona np do 7 dni. ale tez na pewno nie można zajść przed @ (po potwierdzonej owulacji), bo to jest czas niepłodności bezwzględnej.

moja dobra rada
tulcie się najczesciej w dniach tuż po @ a nawet w trakcie@,... wiem że to brzmi niezbyt (chociaż niektórym to nie przeszkadza) ale jeżeli masz tak krótkie cykle to nawet jak masz @ możesz być płodna. Moja koleżanka tak miała.. :tak: Ja to bym od razu po @ lub przed@ starała się;-):-)
Powodzenia
mam nadzieje że pomogłam...
pozdr!:happy:

no nie wiem zobaczymy ale ciekawe, no ja to jeszcze nie w temacie, po pierwszym testowaniu cyklu i wykryciu owulacji ciezko mi bylo stwierdzic kiedy ja mialam... przytulalismy sie 4 dni z rzedu jak mi spadla temperatura w 10 dniu cyklu i co...NIC

troche tez mam problem iz moj maz chce strasznie miec dzidzie ale jego zdaniem to jak wogole sie sex uprawia to powinien byc szkrabek...mam nadzieje ze zmieni szybciutko myslenie po kilku nieudanych probach, tym razem juz byl bardziej zalamany heheh

i oczywiście przy dobrych plemnikach przy owu w 10dc może być ciąża z seksu w 6-7dc.

Emma no wlasnie i w tym rzecz powiedziec mojemu mezowi ze moze jego plemniki sa nie tak hehehe...jest starszy odemnie 15 lat moze dlatego ciezko jest nam??? sama juz neiw wiem... narazie sie nie zalamuje bo to poczatki prob.. mysle ze jak nie uda nam sie byc w ciazy na 2010 to juz w 2010 zaczne jakies badania ;-))) narazie musze wybadac swoja owulke bo jestem jeszcze zielona w tym.... mam 27 lat i tyle wiem ze nic nei wiem
:baffled:

dobrze ze mamy to forum dzieki dziewczyny:happy2:

reklama

Bo wlasnie sie dowiedzialam w pracy, ze musze miec jeszcze jedna dawke szczepionki MMR zrobic, nie mozna tej szczepionki robic w ciazy, ani w nia zachodzic przez trzy miesiace po niej bo to jest zywy wirus i moglo by sie to zle skonczyc dla dziecka, takze teraz czekam na testowanie i jesli w tym miesiacu sie nie udalo to bede musiala zrobic ta szczepionke niestety albo stety bo jak w koncu w ta ciaze zajde to bede calkowicie zabezpieczona (pracuje w przychodni zdrowia) a jesli dajmy na to zaszlam teraz to bede musiala w pracy bardzo uwazac. Takze z jednej strony dobrze z drugiej przeraza mnie trzymiesieczna przerwa w starnkach, no ale ze ten cykl sie jeszcze nie skonczyl zobaczymy co bedzie :tak: dzis mam dola wiec sie troche uzalam nad soba tez :-(

Do góry