@ przyszla z zegarkiem w reku bo moj cykl to zazwyczaj 27-28 dni.juz tego nawet nie komentuje...W tym mc zamiast 40 e na testy stracilam tylko 15 bo kupowalam owulacyjne...
Jutro ide do endokrynologa.Ciekawa jestem jakie sa wyniki po miesiacy ud tych robionych w pl.Chcialabym uslyszec cos konkretnego ale po ostatniej wizycie nie sadze...Jeszcze sie "doksztalce" dzis na ten temat.Jesli bedzie to niewypal to sprobuje do innego a jak nie to na poczatku listopada pojade do polski i tam znow prywatnie...
dorkaa-fajnego masz gina widze.a jednak mozna i w nl.ja troche miesiecy sobie dolozylam i moja kolezanka tez bedzie klamac bo sie wybiera.ja te wszysteki badania(chlamydie tez bo znajoma poronila przez to w 6 mc) robilam w polsce.u gina bylam ale on tam nic zlego nie widzial i kazal spokojnie sie starac.Jesli ten edno jutro nie wypali(ide tam przez podwyzszone przeciwciala tarczycy) to umowie sie do gina ale trafia mnie ze to tak dlugo trwa.Jesli nie masz powaznego(dla nich powodu) to kilka tyg.warto byloby mojego tez sprawdzic ale on na sama mysl sie boi.a tymi punktami nie zawracaj sobie glowy.one naprawde wielkiego znaczenia nie maja.kiedys jeszcze wiecej mialam...
martilla-rzeczywiscie dziwna ta temperatura...pojecia nie mam dlaczego.ja mierze tak bardziej z boku i z tylu.no ale jesli caly czas mierzysz w tym samym miejscu to powinno byc ok i skok powinno byc widac.a moze zmierzysz jednak w pochwie?nie potrzeba zadnych akrobacji.wiem ze to malo wygodne ale tyle juz znosimy wiec i to przezyjesz.pamietam tylko o jakis wacikach by od razu przemyc termometr
emma-ja tez dowiedzialam sie dzis ze dwom kolezankom wyszlo dopiero po roku staran.o tym sie nie mowi,slyszymy dopiero jak ktos jest w ciazy.ja dzieki bogu zdecydowalam sie na podjecie staran o rok wczesniej niz zamierzalam.
no i widze ze jedziemy na tym samym wozku.ja tez dzis dostalam @.wprawdzie ty plamienia masz.u mnie to zazwyczaj oznacza @...
co do
zielonej i mazi to pewnie sa zajete.zielona praca i moze nie chce sie za bardzo nakrecac wiec sobie ukrocila forum?a mazia moze czesciej pisze z ciezrnymi o swoich przezyciach.nie dziwie sie jej bo ile mozna sluchac o owulacji?poza tym gdzies mi smignela informacja ze ona znalazala prace.
kiciaq-ja co chwile ogladam zdjecia bobasow na nk...mam ochote krzyczec i pytac wszystkie jak to zrobily.chyba jedna z ostatnich jestem.no i co to do cholery jakis przymus z tymi szczepionkami?moze sklamiesz ze bylas juz szczepiona w pl?ale ze nie wiedzialas jak to sie nazywalo.
wlasnie mialam wtracic informacje o lekarzach w pl i za granica.wyreczyla mnie emma.ja w polsce chodze prywatnie wiec wszystko jest super i szybko(choc nie zawsze super bo tez czasem za 5 min wizyty placilam 50 zl).pewnie inaczej to wygl;ada w panstwowej przychodni.no a prywatnie ceny sa ogromne.za zeba place w nl 100 e.no i nawet nie chodzi o kase bo moj chlopak twierdzi ze skoro placimy ubezpieczenie to maja sie nami zajac.tez chcetnie wybralabym sie do polski ale nawet tam nie jest to wale tak malo.ostatnio za badanie krwi tylko zaplacilam 600zl.plus wizyta u gina.i to poczatek bo w sumie zadnych konsultacji po wynikach nie mialam.no a poza tym jak sie pracuje to nie ma czasu na jezdzenie do polski.