reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam ja wlasnie po pracy, dzieki za trzymanie kciuków:-)
U mnie 14 dc pęcherzyk 19 mm ładny jak to okreslila pani doktor, peknie za 2-3 dni, no i zalecila wstrzymac sie ze wspolżyciem do soboty i wtedy na calego
No zobaczymy na ile to poskutkuje, jeszcze dla upewnienia zrobie jutro i w piatek test owulacyjny:tak::tak::tak:, kurde jestem pelna nadzieji na ten cykl ze boje sie ze jak nie wyjdzie to bedzie zalamka

reklama
biedroneczka-fajnie ci ze masz monitorowany cykl.Nie jest to oczywiscie gwarancja sukcesu ale zawsze cos.przynajmniej wiesz kiedy i czy owu masz.
Ja lapie lekkiego dola.czytam sobie o anty tpo ale wiadomosci sa tak sprzeczne.Ogolenie ze nie utrudniaja zajscia w ciaze ale mogo powodowac poronienia.czy ja kurcze nie moglam byc zupelnie zdrowa,bez mankamentow i czy nie moge normalnie zajsc w koncu w ciaze?jeszcze rok temu nie pomyslalabym ze tak mi bedzie zalezalo.znacie to pewnie;dookola rodza sie dzieci a my probujemy i probujemy i mijaja kolejne miesiace.to mnie nejbardziej przeraza!Ze nie liczy sie w tygodniach ale miesiacach!

biedroneczko to trzymam kciuki za te starania "na całego":tak: oby okazały się owocne. Przynajmniej wiesz dokładnie, że nie przeoczysz owulki i że wstrzelicie się we właściwy czas.

eijf prezent bardzo fajny, sama chciałabym, żeby ktoś mi taki zrobił :-p moze już niedługo... i dalej z nadzieją...

emma dzięki za pocieszenie, taka jestem nijaka po tej pracy, teraz już się zabieram do spania, masz rację, pewnie rano świat będzie piękniejszy, szkoda tylko, że znowu trzeba wstać po 6...

DOBRANOC dziewczęta:)

biedroneczko to trzymam kciuki za te starania "na całego":tak: oby okazały się owocne. Przynajmniej wiesz dokładnie, że nie przeoczysz owulki i że wstrzelicie się we właściwy czas.

eijf prezent bardzo fajny, sama chciałabym, żeby ktoś mi taki zrobił :-p moze już niedługo... i dalej z nadzieją...

emma dzięki za pocieszenie, taka jestem nijaka po tej pracy, teraz już się zabieram do spania, masz rację, pewnie rano świat będzie piękniejszy, szkoda tylko, że znowu trzeba wstać po 6...

DOBRANOC dziewczęta:)
ah,nie musze ci pewnie tlumaczyc.jak zaczynalysmy to bylo tak fajnie.myslalam ze w najgorszym wypadku bede czekac 3 mc...plakac mi sie chce jak sobie pomysle ze znow sie nie udalo i ze mysle tylko o tym by kolejne tygodnie juz minely...

kurcze ja to mam pecha, jak wchodzę na BB to prawie żadnej z Was nie ma, a jak jestem w pracy to Wy piszecie a ja wtedy nie mam możliwości uczestniczyć w dyskusji... lepiej było w wakacje...ehhh.... doła mam dzisiaj :-(

hej emilchen ja tez czesto tak mam ze jak wchodze to nikogo nie ma:-(
nie smutaj sie każdą z nas dopada czasem taki dół ...ale zobaczysz jutro bedzie nowy dzień i napewno lepszy niz ten dzisiejszy... :-)
co do zachodzenia w pierwszym cyklu to ja mam takie dwie bliskie kuzynki które zaszły za pierwszym razem:szok: a ja ostatnio powiedziaąłm ze sie staramy i jak teraz znowu tam pojade to bedą sie pytać ehhhh po co ja im mówiłam...:-(

no i zadnej...:(
zapakowalam prezent tak sobie ale dodam zdjecie jak obiecalam.wole kupowac ubranka ale skoro chciala...(troche ciemno na zdjecia)

jaki wielki kosz:-) fajny, ja tez wole ubranka kupować na prezent,własnie w najbliższych dniach bede kupować ciuszki dla maleństwa mojej kuzynki :tak:

Witam ja wlasnie po pracy, dzieki za trzymanie kciuków:-)
U mnie 14 dc pęcherzyk 19 mm ładny jak to okreslila pani doktor, peknie za 2-3 dni, no i zalecila wstrzymac sie ze wspolżyciem do soboty i wtedy na calego
No zobaczymy na ile to poskutkuje, jeszcze dla upewnienia zrobie jutro i w piatek test owulacyjny:tak::tak::tak:, kurde jestem pelna nadzieji na ten cykl ze boje sie ze jak nie wyjdzie to bedzie zalamka

to super że pecherzyki ładnie rosną:-) oojjj co to sie bedzie działo w sobote...:-D

ah,nie musze ci pewnie tlumaczyc.jak zaczynalysmy to bylo tak fajnie.myslalam ze w najgorszym wypadku bede czekac 3 mc...plakac mi sie chce jak sobie pomysle ze znow sie nie udalo i ze mysle tylko o tym by kolejne tygodnie juz minely...
Eijf nie przejmuj sie bedzie dobrze, zobaczysz kazda z nas juz przez to czekanie zasluguje na fasolke. Wiem bywa ciezko. zA z tymi anty tpo idz do dobrego endo niech ci jeszcze usg tarczycy zrobi by sprawdzic czy sa jakies zmiany i ewentualnie wdrozy leczenie. U mnie udalo sie po kilku miesiacach leczenia obnizyc poziom tych anty tpo jak i Ft4. Wiec glowa do gory:tak:

eijf no własnie kto by przypuszczeł ze tak długo to bedzie trwać całe wakacje mineły a my nadal tkwimy na forum staraczek....

Eijf nie przejmuj sie bedzie dobrze, zobaczysz kazda z nas juz przez to czekanie zasluguje na fasolke. Wiem bywa ciezko. zA z tymi anty tpo idz do dobrego endo niech ci jeszcze usg tarczycy zrobi by sprawdzic czy sa jakies zmiany i ewentualnie wdrozy leczenie. U mnie udalo sie po kilku miesiacach leczenia obnizyc poziom tych anty tpo jak i Ft4. Wiec glowa do gory:tak:

po kilku mc mowisz...kolejne kilka mc....
najgorsze jest to ze ona twierdzi (i w sumie inni lekarze tez najczesciej) ze jesli tylko anty tpo jest podwyzszone a reszta w normie to leczyc nie trzeba.no ale nic,zobacze co bedzie jutro.padam i czasu mi brakuje.

melissa-wszystko byloby ok.moge tu tkwic ale nie chce po raz kolejny pisac o owu!!!i o tym co czuje az do czasu gdy dostaje kolejna @

reklama
po kilku mc mowisz...kolejne kilka mc....
najgorsze jest to ze ona twierdzi (i w sumie inni lekarze tez najczesciej) ze jesli tylko anty tpo jest podwyzszone a reszta w normie to leczyc nie trzeba.no ale nic,zobacze co bedzie jutro.padam i czasu mi brakuje.
Ja w sumie mialam podwyzszone ft4 tez, bo tez mowila ze gdyby nie to ze hormony taczycy sa podwyzszone to by mi nawet lekow nie zapisala no ale w trakcie leczenia tez mozna sie starac, moja kumpela tak miala i i juz w trakcie brania lekow na unormowanie tarczycy sie starali
No fakt staranka i cale myslenie i pisanie o owu tez czasami meczy

Do góry