reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

witam nowa kwietniowke ize813! szczesliwej i przyjemnej ciazy zycze:-)
a co do zelaza dziewczyny to ja tego wogole nie biore, biore tylko kwas foliowy i jod, a za tydzien bedzie juz 2 trymestr to mam sobie kupic jakies witaminy ktore sie bierze od 4 miesiaca, moja gin mowi ze sa rozne i moge sobie wybrac jakie, bo to w sumie od ceny zalezy, moze macie jakies co mozecie polecic?:-)
forget.me.not - ja mialam cos podobnego ostatnio, ale mi samo przeszlo, trwalo tak chyba z 3-4 dni, taki tepy bol ale tak nisko po prawej stronie, wlasnie jakby mnie cos szpilka kulo, az myslalam ze cos tam mam i jakos samo przeszlo, nie wiem co to bylo - nic nie mowilam mojej
karola322 - kurcze, wspolczuje ci tych wymiotow, ja tego wogole nie znam, nie mialam ani razu, ale i u ciebie to juz sie niedlugo skonczy! ponoc w drugim trymestrze sie odzywa i wszystkie dolegliwosci zanikaja:happy2: bedzie dobrze

reklama
a co do zelaza dziewczyny to ja tego wogole nie biore, biore tylko kwas foliowy i jod, a za tydzien bedzie juz 2 trymestr to mam sobie kupic jakies witaminy ktore sie bierze od 4 miesiaca, moja gin mowi ze sa rozne i moge sobie wybrac jakie, bo to w sumie od ceny zalezy, moze macie jakies co mozecie polecic?:-)
forget.me.not - ja mialam cos podobnego ostatnio, ale mi samo przeszlo, trwalo tak chyba z 3-4 dni, taki tepy bol ale tak nisko po prawej stronie, wlasnie jakby mnie cos szpilka kulo, az myslalam ze cos tam mam i jakos samo przeszlo, nie wiem co to bylo - nic nie mowilam mojej
karola322 - kurcze, wspolczuje ci tych wymiotow, ja tego wogole nie znam, nie mialam ani razu, ale i u ciebie to juz sie niedlugo skonczy! ponoc w drugim trymestrze sie odzywa i wszystkie dolegliwosci zanikaja:happy2: bedzie dobrze
JUSTA MUSI BYC DOBRZE I NIE MA INNEJ OPCJI U MNIE W BLOKU KTOŚ COŚ GOTUJE TAKI MAM ZAPACH ŻE MASAKRA ZARAZ PADNĘ POZAMYKAŁAM WSZYSTKIE OKNA ALE DALEJ JEST:wściekła/y::wściekła/y: U NAS SIĘ ZACZĄŁ 10 TYDZIEŃ JESZCZE TROCHĘ WIĘCEJ NIŻ 2TYGODNIE I TEŻ JUŻ BĘDZIE II TRYMESTR WIĘC MOŻE MI PRZEJDZIE. JA DALEJ LEŻE WCZORAJ WYSZŁAM CHWILKĘ NA SPACER DO PARKU I MYŚLAŁAM ŻE BRZUCH MI WYSIĄDZIE TAK MNIE BOLAŁ ŻE MASAKRA DZISIAJ TROCHĘ MNIEJ ALE TEŻ BOLI DLATEGO LEŻE TO JUŻ 6TYDZIEŃ MOJEGO LEŻENIA W DOMU. BUZIACZKI KOCHANE

karola - ja tez dlugo lezalam, dopiero w sumie od tamtego tygodnia sie troche ruszylam, ale tez nie za duzo, tak powoli wracam do zycia, mnie bardzo bolal brzuch wczesniej a szczegolnie jak sobie pochodzilam za duzo, ale wszystko jest ok, lepiej sie poswiecic i ten pierwszy trymestr przelezec, ja w poprzednich ciazach nie lezalam tylko pracowalam jak wariat i zle sie to skonczylo, dlatego teraz od razu na chorobowe i siedzenie w domku, od nastepnego tygodnia wracam do pracy powoli, ale nadal bede sie oszczedzac, w domu tez uwazam co robie, nie za duzo, powoli, czesto odpoczywam, i tak leci tydzien za tygodniem sobie wolniutko:-) najwazniejsze ze wszystko dobrze jest, ty jeszcze sie te dwa tygodnie tez pooszczedzaj i polez a zobaczysz ze sie poprawi i bole znikna:happy2:

Tu w sumie nie ma nic do polecania , idz do apteki i porównaj ceny , ja poprzednio brałam różne i kazde miały tak naprawdę bardzo zbliżony skład , ale cenowo bywa różnie centrum materna potrafiło kosztowac 80zł a pamiętam ze potem miałam jakies nasze za 25 zł za 60 tabsów a składowo to było praktycznie to samo . nazwy nie pamietam

Kiedy masz to USG? We wtorek? ja w środę, też nie mogę już wyrobić :-)
we wtorek...
pocieszam sie tym, ze weekend zleci, jak zawsze za szybko, a potem tylko poniedzialek, no i wtorek rano juz podgladanie :tak::tak:

Skusilam sie dzis... na chinskie zarelko.... caly czas za mna chodzilo, no i juz nie wytrzymalam. Myslalam, ze mezulka ozloce jak znajac moja zachcianke dzis po pracy bez zapowiedzi podjechal pod West House i "pozwolil" zamawiac ile chce :-D

Dziewczyny, czy Wasze brzuchy tez sa tak duze? Wczoraj mialam znow sesje zdjeciowa, i jak potem zobaczylam sie z boku to :baffled::baffled::baffled: Albo rosnie dziecko gigant albo tam ich 5 siedzi :rofl2::rofl2:

karola - ja tez dlugo lezalam, dopiero w sumie od tamtego tygodnia sie troche ruszylam, ale tez nie za duzo, tak powoli wracam do zycia, mnie bardzo bolal brzuch wczesniej a szczegolnie jak sobie pochodzilam za duzo, ale wszystko jest ok, lepiej sie poswiecic i ten pierwszy trymestr przelezec, ja w poprzednich ciazach nie lezalam tylko pracowalam jak wariat i zle sie to skonczylo, dlatego teraz od razu na chorobowe i siedzenie w domku, od nastepnego tygodnia wracam do pracy powoli, ale nadal bede sie oszczedzac, w domu tez uwazam co robie, nie za duzo, powoli, czesto odpoczywam, i tak leci tydzien za tygodniem sobie wolniutko:-) najwazniejsze ze wszystko dobrze jest, ty jeszcze sie te dwa tygodnie tez pooszczedzaj i polez a zobaczysz ze sie poprawi i bole znikna:happy2:
justa wiem że maluszek najważniejszy:-) i zrobię wszystko żeby było dobrze wczoraj poszłam na mały spacerek bo powoli mi wolno to myślałam że brzuch mi pęknie tak mnie bolał że musiałam wziąść nospę ale i tak od razu nie przeszło ja już do pracy niestety nie wrócę bo po tamtym poronieniu miałam zakażenie i doktorowa powiedziała że naprawdę muszę na siebie uważać bo ciąża może być cały czas zagrożona ale jeśli będzie trzeba to b ędę leżała bo dzidziuś najważniejszy:-) jest ciężko ale trzeba to przetrwać muszę tylko częściej wdychać świerze powietrze mam często zawroty głowy od tego leżenia ale musi byc dobrze nie ma innej opcji:-):-)
dobrznoc kochane

we wtorek...
Pocieszam sie tym, ze weekend zleci, jak zawsze za szybko, a potem tylko poniedzialek, no i wtorek rano juz podgladanie :tak::tak:

Skusilam sie dzis... Na chinskie zarelko.... Caly czas za mna chodzilo, no i juz nie wytrzymalam. Myslalam, ze mezulka ozloce jak znajac moja zachcianke dzis po pracy bez zapowiedzi podjechal pod west house i "pozwolil" zamawiac ile chce :-d

dziewczyny, czy wasze brzuchy tez sa tak duze? Wczoraj mialam znow sesje zdjeciowa, i jak potem zobaczylam sie z boku to :baffled::baffled::baffled: Albo rosnie dziecko gigant albo tam ich 5 siedzi :rofl2::rofl2:
katik ja mam zawsze wieczorem nabrzmiały bzruszek taki okrągły i widać że rośnie ale rano już jest mniejszy więc nie wiem od czego to jest zależne ale nie długo powolutku powinien robić się większy:-):-)

hej dziewczyny mój brzusio rano jest w miarę normalny ale wieczorem rośnie jak balon :) a jeszcze dzisiaj najadłam się kapuśniaczku i jest jak piłeczka. Spodnie już mi się nie dopinają ;-)
Wczoraj byłam u gina i mnie trochę uspokoiła powiedziała, że ten konflikt serologiczny który mam z M to nic groźnego i przy pierwszej ciąży nie ma obaw i napewno wszystko będzie ok.
W środę umówiła mnie na USG fałdu karkowego czy któraś z was miała już te USG??
Jeśli tak to proszę o opisanie jak to wygląda, w sumie trochę o tym czytałam ale nie ma to jak porady koleżanek z forum :)
pozdrawiam wszystkie okrąglutkie brzuszki!!!

W środę umówiła mnie na USG fałdu karkowego czy któraś z was miała już te USG??
Jeśli tak to proszę o opisanie jak to wygląda, w sumie trochę o tym czytałam ale nie ma to jak porady koleżanek z forum :)
pozdrawiam wszystkie okrąglutkie brzuszki!!!
wydaje mi sie, ze to normalne usg genetyczne, tylko inaczej nazwane. To wlasnie podczas tego genetycznego mierza dziecku min dlugosc karku i na podstawie tych pomiarow orzekaja, czy nie ma zadnych nieprawidlowosci genetycznych. Tak wiec nie ma sie co martwic na zapas....

reklama
Wlasnie zaczytywalam sie watkiem powitania, z tej prostej przyczyny, ze nigdy tam wczesniej nie zagladnelam. Jest tam sporo nickow, ktore nie pojawiaja sie na glownym - ciekawa jestem co z Wami dziewczyny. Sa tez aniolki...

Dzis rozmawialam z moja matka. Okazalo sie, ze gdy byla ze mna w drugim miesiacu ciazy przeszla toksoplazmoze. Szczesliwie tylko 15% ciaz w tak wczesnym stadium konczy sie tragicznie. Czy Wy, kochane babeczki, macie jakiekolwiek pojecie o tym czy moja Zeberka moze byc zagrozona, a moze dzieki temu, ze moja matka przeszla tokso bedac w ciazy - mam przeciwciala. Z lekarzem bede sie widziec dopiero za jakies 2 tygodnie, wiec do tego czasu zadnych badan nie moge przeprowadzic, bo sie nie da bez skierowania.

Do góry