reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

O jej to rzeczywiscie przykro ale na twoim miejscu probowalabym dalej bo nie wiadomo czy sie nie myli.U mnie raz sie "rozmyslil" i przesunal.Kiedys mial jednak racje ze owu byla w 11 dc bo potwierdzil to gin.No ale nic nie zauwazylas np.jesli chodzi o sluz?
I daletgo warto zaczynac starania wczesniej a nie ograniczac sie do dni w ktorych najczesciej pojawia sie owu.Ja zaczynam tak pare dni po @ przewaznie.Powiedzmy 8,9 dc

Wiem Eijfi tylko mnie tak juz meczy te odliczanie:sorry: zreszta jak nas tu wszystkie:sorry: i myslalam sobie poczekac do 15dc i wtedy podzialac, zeby spontanicznie bylo:sorry: od 3 miesiecy mam owu wlasnie 15 dc i wczesniej te przytulania przed tez nic nie daly no ale ze przeocze to nie myslalam:szok: no nic jak tylko ten glupi FF wyznaczyl mi ta owu zaraz przytulania byly ale pewnie musztarda po obiedzie:no: nie nakrecam sie bo moze i po skoku jest owu:sorry: chodzi mi tylko o to ze zadnych przytulanek wtedy nie bylo:-( a wlasciwy sluz ja mam ok 5 dni:sorry:

martilla przeciez dobrze jest!mysle ze za pare dni mozesz skusic sie na test:)

Tez tak mysle:tak:

Hej. Jestem u rodziców i tylko na chwilę do Was zaglądam.
emilchen nie martw się:) Jeszcze nie wszystko stracone. Poczekaj na jutrzejszą tempkę.
martilla przecież tempka ładnie skoczyła. Dlaczego sie martwisz?

Ja przed chwilą mierzyłam tempke tak z ciekawości...na elektronicznym w ustach pokazało 37,23 a na rtęciowym pod pacha 36,6... Już sama nie wiem co myśleć.

W każdym razie przez ten katar i ból gardła nie czuję sie najlepiej:( Mam nadzieję, ze top szybko minie...

mierzyć trzeba zawsze tym samym termometrem i w tym samym miejscu, inaczej pomiar nie ma sensu, mnie też jakiś wirus łapie i wielu moich pacjentów, chyba coś jest w powietrzu

Wisienko, Mmm zdrowka:-)

Eijf a powiedz mi na Efteling wystraczy jeden dzien?

reklama
mierzyć trzeba zawsze tym samym termometrem i w tym samym miejscu, inaczej pomiar nie ma sensu, mnie też jakiś wirus łapie i wielu moich pacjentów, chyba coś jest w powietrzu

Ja iwm, ze trzeba mierzyć zawsze tym samym termometrem, w tym samym miejscu i o tej samej godzinie. Chodzi mi o to, że gdybym nie mierzyła sobie tempki codziennie tylko zmierzyłam bym sobie dzisiaj bo jestem przeziębiona i chciałabym wiedzieć czy mam gorączkę lub chociaż stan podgorączkowy to okazałoby sie, ze nie bo termometr pokazał 36,6. Zastanawiam sie poprostu czy ta wysoka temperatura rana ma coś wspólnego z przeziębieniem czy poprostu może oznaczać fasolkę. Nie chcę sie nakręcać ale jak mierzyłam tempkę o 4:30 to nie czułam, ze łapie mnie przeziębienie. Dopiero jak sie obudziła ok. 10:30 to miałam katar i ból gardła. Rano ta wysoka temperatura bardzo mnie zaskoczyła bo odkąd mierze temki nigdy tak wysokiej nie miałam....

Boję sie jednak, ze to tylko przez to przeziębienie... Cóż poczać...Czas pokaże... Może jutro rano skuszę sie na test... A jak myślicie dzis jest 11dpo, mam test o czułości 10 czy jakbym go zrobiła dziś może wyjść pozytywny ( jeśli oczywiście to fasolka a nie przeziębienie)?

Właśnie wyczytałam w necie, ze temperatura w ustach jest o 1 stopień wyzsza niż po pachą. Czyli według tej teorii temperatura nie wzrosła z powodu przeziebienia bo pod pachą mam normalną temperaturę czyli 36,6... Może jutro jednak zrobię test... Nigdy nie miałam tak dużego skoku tempki pod koniec cyklu. W ogóle nigdy nie miałąm tak wysokiej tempki. Najwyższa jaką małam to 36,4 a teraz jest 37,1... Zobaczę co będzie jutro, jeśli tempka utrzyma się tak wysoko zrobie test.

ee no to działaj moja droga :-) i życzę dwóch pięknych kresek!!! trzymam kciuki !!!!:-D u stóp też ;-)

chciałam tak jak suwaczek pokazuje, ale nie wiem czy nie wyjdzie szybciej;-)

Ostatnia edycja:
wisienka-temperatura w ustach a pod pacha to co innego.gdybys miala podwyzszona bo jestes chora to nie wynosilaby ona pod pacha tylko 36,6.Natomiast ta w ustach nie ma absolutnie zadnego znaczenia w ciagu dnia bo ja mam taka wysoka nawet w okresie @ (po poludniu).Liczy sie tylko ta poranna ,po spoczynku.Zobacz wiec jutro i nie poznostaje ci nic innego jak czekac.jutro jak najbardziej mozesz testowac bo to 12dpo

Noukie-jeden dzien(ale caly) absolutnie wystarczy.Najfajniej jest oczywiscie latem bo mozesz kozystac z wszystkich atrakcji.No ale zima tez moze byc fajnie (nie wiem bo bylam latem).Jest nawet jakis specjalny winter efteling.Oczywiscie jak chcesz to mozesz tam spac bo maja fajny hotel,ale ogolnie jeden dzien jest ok.Az tak wielkie to nie jest,zreszta jak bylam w disneyland to jeden dzien tez wystarczyl.

dziewczyny jak się w polsce nazywają te testy o czułości 10?? jeszcze na taki nie trafiłam , a jak pytam w aptece to zawsze mają tylko ten 25

reklama
Noukie-jeden dzien(ale caly) absolutnie wystarczy.Najfajniej jest oczywiscie latem bo mozesz kozystac z wszystkich atrakcji.No ale zima tez moze byc fajnie (nie wiem bo bylam latem).Jest nawet jakis specjalny winter efteling.Oczywiscie jak chcesz to mozesz tam spac bo maja fajny hotel,ale ogolnie jeden dzien jest ok.Az tak wielkie to nie jest,zreszta jak bylam w disneyland to jeden dzien tez wystarczyl.

No wlasnie sie pytam bo w disneyland tez bylam i dla mnie jeden dzien to zdecydowanie za malo bylo:sorry: a my wlasnie na ten winter Efteling chcemy jechac na jeden dzien bo wtedy podobno nawet snieg maja:tak:

Dziewczyny robcie te testy bo by sie nam tu jakies fluidki przydaly:-D no i trzeba zaczac o czyms innym pisac niz te tempki:sorry:

Do góry