reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

w zadnym wypadku nie zamierzam uzywac tetrowek !! nie jestem sadomasochistka /sorki ale tak to widze/ bo i ja sie bede przy tym meczyc i dziecko !!! bede zywac tetrowek do wycierania buzi, kapieli i w porywach jako druga pieluszke jesli bedzie trzeba na bioderka !! /u dziewczynek czesto sa z tym problemy wiec wiem ze warto dawac na poczatku dwie pieluszki zeby sie bioderka dobrze ksztaltowaly ale co pediatra to inne zdanie ... / dlatego mysle ze wypiore polowe ... 20 wystarczy
ja myśle tak samo.. ; )
tetrówke warto mieć bo przecież dziecko często ulewa a taką tetrówka fajnie można powycierać.. ; )

reklama
Ja zamierzam spróbować ale co z tego wyjdzie to jeszcze zobaczę:-) Najwyżej rzucę to po tygodniu a tak jak mówicie- tetrówki i tak się do czegoś przydadzą

No coś w ten deseń- zaczęliśmy właśnie planować maluszka. Tylko myśleliśmy że nam to trochę zajmie;-) Jak to moje Kochanie wtedy powiedziało- najwyżej będzie bobo:-) I za pierwszym razem- jest
My teoretycznie też wpadlismy chociaż nei do końca.. gdyby to się udało w marcu tak jak myslelismy.. to byłaby to faktyczna wpadka.. a tak udało się miesiąc później .. chociaż i tak zaskoczenie było.. :-D
a teraz jest wielkie szczęście w drodze ; )

Mea, przymierzasz się do uzywania tetrówek na pupcię- zamiast pampersów, czy tylko tak będziesz ich uzywać do wycierania buźki, kąpieli itp? Bo jak na razie to chyba tylko ja jedna zamierzam nie używać papmów- co przeraż większą część moich znajomych i rodziny:zawstydzona/y:

bardzo szlachetne podejscie;-)
taki pampers rozkłada sie pewnie miliony lat:eek:
mi chyba by brakowało zapału zycze wytrwałosci:tak:

Dziewczyny mam pytanie -czy wy tez odczuwacie skurcze braxtona – hicksa ?

Ja zaczelam sie niepokoic poraz pierwszy jakies 3 tygodnie temu ...Dzidzia wybrzuszyla sie z jednej strony i wrazenie bylo takie jakby robila fikolki...brzuch naprezyl sie z tej jednej strony i tak naprawde sama juz nie wiedzialam czy to skurcze czy dzieciatko sie tak rozpycha:confused:
Pytalam sie lekarza i stwierdzil,ze pare razy dziennie moze sie juz w tym okresie to zdarzac ,gdyz macica przygotowywuje sie do porodu:szok:...Kazal odpoczywac i brac nospe jak cos takiego sie dzieje i dopoki nie ma zadnych innych objawow (plamienia itd itp) to zeby sie nie martwic...ale jakos, szczerze mowiac nie jestem spokojna jak to sie dzieje:no: ..a dzieje sie juz codziennie...od paru dni przestalam cokolwiek robic w domu, odpoczywam, leze ....nosi mnie jak diabli ,ale jakos czuje niepokój...:-(
no ja mam te skurcze juz od ponad miesiaca ale szyjka trzyma sie
musiałam ograniczyc długie spacer i da sie wytrzymac :happy:

Nie Ty jedna, ja też :)

ale pamp będzie na wyjście z domu :)
Jakoś mi ulżyło że nie jestem sama;-) Nessi, a przymierzasz się do tradycyjnych tetrówek czy tej nowszej wersji- tzn z otulaczem, pieluszką formowaną czy też kieszonką? Jeśli wiesz o co mi chodzi. Bo ja na początku myślałam nad tradycyjną tetrówka- a właściwie myślałam że to jedyna alternatywa ale potem znalazłam w necie pieluszkarnię i chyba na to się zdecyduję

no ja mam te skurcze juz od ponad miesiaca ale szyjka trzyma sie
musiałam ograniczyc długie spacer i da sie wytrzymac :happy:

ufff to troszkę mi ulzyło...u mnie szyjka tez ok :tak: ...w straszna panike wpadlam :eek: Trzeba już troszke zaczac sie oszczedzac:tak:

Oprócz tego od paru dni czuje sie strasznie...nie moge spac, nie moge oddychac- jest mi duszno ...jakas masakra :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Zakupiłam 30 zwykłych + 10 takich grubych, cholera wie jak to się nazywa ,pierwszy raz mam z czymś takim do czynienia....... z tym co opisujesz równiez, jest na to jakaś nazwa, coś w necie do poczytania ?:) zobaczenia jak wyglada ?:)

Do góry