reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

a ja miałam dziasj firanki prać:tak:
ale wolę w domku niż w szpitalu leżeć:tak:

co do glukozy to ja też dostałam w plastikowym kubku i nie mogłam się ruszać bo z tego co mówiły panie to podczas chodzenia i popijania wody obniża się poziom cukru i wynik jest trochę oszukany:tak:
Hmm co za dziwna kobieta a jeszcze jej pytalam czy oby spacer nie obnizy cukru a ona sie dziwnie na mnie spojrzala i zaprzeczyla ;/ NO nic oby az tak tego wyniku to nie zmieni :) Po mnie byla druga babka w ciazy ktora jej mowila ze idzie na jakies cwiczenia w miedzyczasie a ta tez nie zareagowala...

reklama
ja też jestem alergiczką w ciąży objawy mam nasilone, biorę flonidan lekarz pozwolił i jest w miarę ok, choć żeby było dobrze musiałabym wziąźć podwójna dawkę leku.

a mi zabronił brać jakichkolwiek, nie wiem dlaczego...:( ale jaktak dalej pojdzie to płuca wypluje i odwodnie się prze ten katar i łzawienie z oczu :p nie pozostaje mi chyba nic innego jak tylko czekac az ta alergia sama przejdzie..

MOze dlatego ze mi ginka nie kazala robic 50 tylko od razu 75 no i ledwo to wypilam:) Tez wzielam ksiazke bo myslalam ze bede tam siedziec ale ona do mnie zebym sobie gdzies polsza to w pierwsza godzinke przeszlam sie tylko kawaleczek i poczytalam sobie ksiazke na lawce na dworzu a pozniej znow lazilam bo nie mialam co ze soba zrobic a babka mi wrecz kazala zwiedzic cala okolice ale nie mialam az takiej weny:)

ale ja też miałam 75 i chodzenie nie wchodziło w grę:no:
siedziałam ponad dwie godziny w samochodzie z mężem i czekałam
pobierały mi krew przed godzinę po wypiciu (po godzinie też mocz) i po dwóch
myślałam,że zwymiotuję tak mnie muliło
cytryna mi życie uratowała:tak:

allitka-xenea błonnik 17 zł w aptece:tak:DZIAŁA!!!

ja na szczęście nie mam problemów z wypróżnianiem... raczej w odwrotną stronę, bo mogę i 3 posiedzenia mieć w ciągu dnia :eek:

ja na szczęście nie mam problemów z wypróżnianiem... raczej w odwrotną stronę, bo mogę i 3 posiedzenia mieć w ciągu dnia :eek:
ja też-problemy miałam na początku a teraz ganiam jak szalona a już w ogóle jak wypiję mleko:tak:

Po obciążeniu, w trakcie badania (czyli 2 godziny) badany pozostaje w spoczynku, w pozycji siedzącej.
to z wikipedii-mój lekarz też kazał siedzieć i się nie ruszać!!!

łaaaaa, teściu był na grzybach!:szok:
wrócił z dwoma koszami rydzów, pięcioma kaniami i dwoma workami podpieńków :shocked2::shocked2::shocked2: ale mam smaka na takie smażone, z cebulką...:confused2:

łaaaaa, teściu był na grzybach!:szok:
wrócił z dwoma koszami rydzów, pięcioma kaniami i dwoma workami podpieńków :shocked2::shocked2::shocked2: ale mam smaka na takie smażone, z cebulką...:confused2:
ah ta cebula...
:-D
ja se myslalam że mi juz przeszło z tą cebulą i wczoraj zjadłam pizze na której aż raziło po oczach od cebuli..
i co?
nie hafciłam :-D
a takich grzybków z cebulką to bym zjadła.. mniam..

ja też-problemy miałam na początku a teraz ganiam jak szalona a już w ogóle jak wypiję mleko:tak:

Po obciążeniu, w trakcie badania (czyli 2 godziny) badany pozostaje w spoczynku, w pozycji siedzącej.
to z wikipedii-mój lekarz też kazał siedzieć i się nie ruszać!!!

mój mówił to samo - "tylko siedź na pupie i nie łaź w te i wewte" (zawsze sie ze mnie śmieje, jak czekam na niego, mówi, że kiedyś wydepczę ścieżkę w dywaniku w przychodni)

hellol kobity!! ja tez dzisiaj leze, tak mnie zoladek boli, ze masakra!! chetni bym sie kokretnie wyproznila(bo z tym ostatnio problem) ale nic nie pomadga!! moze wy macie jakies dobre sposoby???

Na każdego działa co innego, ja stosuję co rano aktivię z musli na czczo, można też pić wodę w której gotowały się suszone śliwki, albo wodę w cytryną na czczo.No i dużo owoców i warzyw (pomidory na mnie działają), poza tym w razie czego gin przepisała mi duphalac.;-)

reklama
MOze dlatego ze mi ginka nie kazala robic 50 tylko od razu 75 no i ledwo to wypilam:) Tez wzielam ksiazke bo myslalam ze bede tam siedziec ale ona do mnie zebym sobie gdzies polsza to w pierwsza godzinke przeszlam sie tylko kawaleczek i poczytalam sobie ksiazke na lawce na dworzu a pozniej znow lazilam bo nie mialam co ze soba zrobic a babka mi wrecz kazala zwiedzic cala okolice ale nie mialam az takiej weny:)
ja mialam tez 75g i w normalnym platikowym kubeczku mialam i tez mialam siedziec na tylku i czekac

Ostatnia edycja:
Do góry