reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Szczerze Ashera to ja też nie muszę brać z soba jakiś dodatkowych badań... co mnie zdziwiło. Też położna mi mówiła, że karta ciąży, dowód, grupę krwi i ostatnie wyniki z moczu-ze względu na E.coli i chyba morfoligia.
Ja tam biorę całą moją dokumentację, która mi się uzbierała przez cały okres ciąży;-) w przyszłym tygodniu porobie badania i mam nadzieję, że to będą już ostatnie...

reklama
Nie muszę Wam pisać jaka jestem szczęśliwa :-D:-D:-D

Super wieści :-) kciuki pomogły

Kopę lat babeczko :-):-)
super że u Was prawie wszystko dobrze:tak::tak: ja też walczę z przeziębieniem - czosnek, syrop z cebuli, wapno, wit C - trzeci dzień leczenia dzisiaj i jest o niebo lepiej :tak::tak: ale gdybym urodziła do końca tygodnia to moje dziecko miałoby sos czosnkowy zamiast mleka :-D:-D:-D

ha, ha :-D:-D i dokupić tylko trzeba kebaba

U nas morfologię, mocz, HBS i GBS, no i ostatnie USG...

i pewnie grupa krwi ? :happy:

Ja wizytę miałam wczoraj i tak: wyniki słabe muszę poprawić i sprawdzić jak po nowym żelazie - ale to po ok. tyg. brania, czyli w poniedziałek znowu mocz i morfologia. Wymaz na GBS pobrany i tu może Was zaskoczę .... z dwóch dziurek :szok: Tętno Kluseczki było wysokie i dostałam skierowanie na KTG no i pojechaliśmy do szpitala .... (im.Orłowskiego) bardzo miła położna w IP podłączyła sprzeęt i tak ponad 20 min. przyszedł lekarz i pyta się czy bolące skurcze a ja ..."to ja mam skurcze???" aż się adziwilam nic a nic nie czułam :-) potem przyszła kolejna lekarka i zbadała podwozie - wszystko ok. KTG też ok. tętno skacze ale podobno to normalne, skyrcze na wypisie całkiem równomierne ale to też ok. Także wczoraj miałam pierwszy kontakt z IP w szpitalu, w którym chce rodzić :tak: cisza i spokój tam panujący tak mnie zdziwił, że aż sie spytałam, czy duże teraz oblężenie ciężarówek .... i okazało sie, że przyjęcia do czwartku wstrzymane (tylko nagłe przypadki) z powodu remontu :happy: no to mi się udało

Ostatnia edycja:
Kachurek miło, że zajrzałas do nas...

Kinguś:-)cieszę się razem z Tobą...

Kms u mnie też pobierali wymaz z nr1 i nr2;-)

Asheara myśle, ze lepiej zabrac ze sobą cała dokumentację z ciąży, czyli karta, wyniki badań, zdjęcia usg, wypisy ze szpitala (jak się lezało), dokument tożsamości i zaświadczenie o ubezpieczeniu...

Kinguś, to my też się bardzo cieszymy:):-):-):-)

Kinguś wieści bombowe :-);-)

Kinguś :-):-):-):-)

no to bardzo się cieszę:-)

Ale wiesz Kinguś jak to jest tak szczerze, nerka nie miała szans z nami, w końcu w kupie siła:-D:-D:-D:-D:-D

Kinguś - Super wieści :tak:
Kinguś:-)cieszę się razem z Tobą...
Dziewczyny kochane jesteście aż się popłakałam ach te hormony;-)

Super wieści :-) kciuki pomogły

Ja wizytę miałam wczoraj i tak: wyniki słabe muszę poprawić i sprawdzić jak po nowym żelazie - ale to po ok. tyg. brania, czyli w poniedziałek znowu mocz i morfologia. Wymaz na GBS pobrany i tu może Was zaskoczę .... z dwóch dziurek :szok:
Mam nadzieje, że wyniki się poprawią.
Już myślałam, że tylko mnie taki zaszczyt spotkał z tym wymazem;-);-):confused2:

u mnie wymagają tylko karty ciąży, leg.ubezpieczeniowej (ważnej podbitej), dowodu osobistego i oryginału z gr.krwi, ale ja mam wszystko w jednej teczce poukładane, razem z wypisem z patologii z 5miesiąca także pewnie wezmę całą tą teczkę

Ja też mam to cholerstwo i mój ginek chce mnie leczyć - wizytę mam w najbliższy wtorek więc byłam u lekarza, który pracuje w szpitalu na konsultacji. On powiedział, że tego się w ciąży nie leczy, ale jak mnie zbadał od wewnątrz powiedział, że przeleczymy go bo coś tam z szyjką. Dostałam Dalacin krem dopochwowy i dziś zacznę sobie to aplikować. Napisz mi proszę co Tobie na ten temat lekarz powiedział. Będę bardzo wdzięczna.

Ps. Szczęśliwych rozwiązań dziewczynki.:tak:

Jasne nie ma sprawy..po jutrzejszej wizycie zdam relacje :tak:

Kinguś..SUUUUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kachurek..szczęśliwego rozwiązania!!

Asheara..paciorkowiec może byc bardzo niebzepieczny..:-(no ale skoro twój lekarz nie chce ci zrobic tego badania...
my musimy zabrac do szpitala karte ciąży, w której wpisane sa wyniki badań z morfologii, moczu, test obciążenia glukozą, HBs (tu w ogóle jestem zdziwiona, ze tego u Ciebie nie wymagają, bo ma to związek z żóltaczka..), wynik na paciorkowca, ponadto grupa krwi - ale koniecznie wynik na papierze a nie wystarczy ten wpisany do karty ciąży, aktualne wyniki morfologii oraz ukladu krzepniecia krwi..ponadto oczywiście dowód osobisty, karta ubezpieczenia zdrowotnego i adres poradni dziecięcej, do której zgłoszone zostanie dziecko

reklama
Jasne nie ma sprawy..po jutrzejszej wizycie zdam relacje :tak:

Kinguś..SUUUUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kachurek..szczęśliwego rozwiązania!!

Asheara..paciorkowiec może byc bardzo niebzepieczny..:-(no ale skoro twój lekarz nie chce ci zrobic tego badania...
my musimy zabrac do szpitala karte ciąży, w której wpisane sa wyniki badań z morfologii, moczu, test obciążenia glukozą, HBs (tu w ogóle jestem zdziwiona, ze tego u Ciebie nie wymagają, bo ma to związek z żóltaczka..), wynik na paciorkowca, ponadto grupa krwi - ale koniecznie wynik na papierze a nie wystarczy ten wpisany do karty ciąży, aktualne wyniki morfologii oraz ukladu krzepniecia krwi..

i dlatego ja biorę całą dokumentację, bo niby nie chcą, a nagle zachcą!

Do góry