reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

no wlansie ja sie tez zastanawiam czy aby nie myle skurczy z dzidziusiem ktory sie wypina i znowu mam brzuch twardy dzieki temu :eek: ,glupieje juz ! wkazdym badz razie jak nigdy wczoraj łyknełam 2 nospy ! co jest do mnie nie podobne ! i durna pol dnia mialam wyrzuty sumienia ze po ch tabletki lykam ( wiem ze mozna mi gin tez kazal wrazie czego ,ale jakies takie durne mysli mam ze truje dziecko czy cos)
jak sie wypina to twardnieje i widac np wypiet pupe;-)
a przy skurczu jest takie specyficzne uczucie ciagniecia w dol, jakby sila grawitacji chciala pociagnac macice...w zasadzie bardzo trudne do opisania..a przy mocnych skurczach jak juz zaczynaly byc bolesne to czulam klocie w podbrzuszu i parcie na pecherz....
a nospa dzidziusia nie boli nie ma co sie martwic;-)

reklama
Cześć laseczki;-)
Mieszkanko w miare ogarnęłam, obiad się robi, ziemniaczki obrane to mam chwile na kompa. A potem sru do książek i sie uczyc na wieczorne ćwiczenia;-) Ależ mi się chce.....:no:
Ja z laktatorem postanowiłam sie wstrzymać- jak będzie potrzebny to męzuś mi kupi, napaliłam się trochę na medelę ale droga jak cholera... Dlatego szkoda mi teraz wydać taka kasę jeśli może okazać się, ze to zbedny wydatek.

ogladam i ch:-Dyba bym sie przed nim nie rozkraczyla...

Hahaha wierz mi, jak zaczniesz rodzić to będzie Ci wszystko jedno i przed każdym się rozkaraczysz, oby sie tylko jak najszybciej skończyło:-D:-D:-D

Joanna jak masz wątpliwości to zapytaj gina:tak: Dzieciaczki sa już duże, brzuchol cięzki i każdy ruch jest odczuwalny:tak: Mój Mały na szczęście się uspokoił, nie szaleje jak wczesniej. Najgorsze, że największą aktywność w nocy wykazuje;-)

Ja z laktatorem postanowiłam sie wstrzymać- jak będzie potrzebny to męzuś mi kupi, napaliłam się trochę na medelę ale droga jak cholera... Dlatego szkoda mi teraz wydać taka kasę jeśli może okazać się, ze to zbedny wydatek.

Jasne, że lepiej się wstrzymac z kupnem, ja dawałam wczesniej link na dobry laktator medeli, ręczny ale u mnei super się sprawdzał bo miał bardzo dużą siłę ssania:tak: jak trąba powietrzna:-D no i kosztuje niecałe 70 zeta:tak: medela lactased.

Wy lepiej uwazajcie z tym seksem:tak:i nie przeginajcie zbyt czesto,skoro boli to moim zdaniem powinniscie troche przystpowac bo jak dla mnie nie jest to calkiem normalne:no:mnie np nic nie boli a i tak nie robimy tego czesto.Ja wole uwazac.
zgadzam sie z toba w 100 % .Mi wogole moj gin ,kazal lekko ograniczyc przytulanko z mezem ,bo powiedzial ze na tym etapie sex i orgazm moga przyspieszyc porod. Mimo ze szyjka u mnie twarda i dluga co potwierdzilo ostatnie usg !
Ale mnie pewnie tak ostrzega bo jeden porod przedwczesny juz mialam !
My z Jarkiem podjelismy decyzje ze bedziemy sie raczej wstrzymywac ,i nie seksimy sie zbyt czesto teraz !

zgadzam sie z toba w 100 % .Mi wogole moj gin ,kazal lekko ograniczyc przytulanko z mezem ,bo powiedzial ze na tym etapie sex i orgazm moga przyspieszyc porod. Mimo ze szyjka u mnie twarda i dluga co potwierdzilo ostatnie usg !
Ale mnie pewnie tak ostrzega bo jeden porod przedwczesny juz mialam !
My z Jarkiem podjelismy decyzje ze bedziemy sie raczej wstrzymywac ,i nie seksimy sie zbyt czesto teraz !
mialas porod przedwczesny? w ktorym tygodniu urodzilas?
ja sie zastanawiam bo mi z koncem 35 tyg chca odstawic leki a ja na fenoterolu mam kilka skurczy dziennie..jak sie urodzi np w 36 to lezy tez w inkubatorku?

mialas porod przedwczesny? w ktorym tygodniu urodzilas?
ja sie zastanawiam bo mi z koncem 35 tyg chca odstawic leki a ja na fenoterolu mam kilka skurczy dziennie..jak sie urodzi np w 36 to lezy tez w inkubatorku?

To zalezy, leżałam dużo w szpitalu i wiele porodów widziałam. Różnie bywało, czasami dzieci w 35 urodzone nie trafiały, było wszystko ok, a raz chłopczyk w 37 tyg urodzony musiał poleżeć w inkubatorze. Dlatego tak jak mówią- termin porodu to jest plus minus 2 tyg.
No ale to lekarz decyduje kiedy leki odstawić i on wie najlepiej.

Joanna my zakaz sexu od samegopoczatku ciąży mam, ciągle mam ryzyko przedwczesnego porodu, wcześniej poronienia.

Witam serdecznie wszystkich, od kąd jestem na zwolnieniu mam słaby dostep do neta, zadko udaje mi sie tu zagladać.Ale widze ze grupa prężnie działa:) Mam pytanie. Jestem chora, bardziej może mocno przeiebiona kaszel katar itd. Była któras z Was juz chora? mój lekarz zalecił mi rutinoskorbin i mleko z czosnkiem, macie jakieś własne doswiadczenie co jeszcze mogłabym zastosowac zeby ulrzyc sobie i Frankowi:) on chyba tez czuje sie niekonfortowo jak mama cały czas kicha i kaszle:) pozdrawiam serdecznie :)

Aparatka jej, naprawde długo Ciebie nie było. Kuruj się , zdrowiej!!! Niesttey co do leków nie pomoge, najlepiej zajśc do apteki i poprosić o jakies syropki na wzmocnienie, takie jak dla małych dzieci się daje.

reklama
Hahaha wierz mi, jak zaczniesz rodzić to będzie Ci wszystko jedno i przed każdym się rozkaraczysz, oby sie tylko jak najszybciej skończyło:-D:-D:-D

Joanna jak masz wątpliwości to zapytaj gina:tak: Dzieciaczki sa już duże, brzuchol cięzki i każdy ruch jest odczuwalny:tak: Mój Mały na szczęście się uspokoił, nie szaleje jak wczesniej. Najgorsze, że największą aktywność w nocy wykazuje;-)
No wlansie dzieki Bogu ze jutro mam wizyte to o wsio bede pytac.Ja powoli zaczynam panikowac moj termin przedwczesnego porodu z Patrykiem sie zbliza w tej ciazy wielkimi krokami a ja glupia shizuje ze historia moze sie powtorzyc ! ehhhh ,wspolczoje jutro mojemu ginowi bo bede marudzic jak ta lala :) ahahh

Do góry