reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Ale ja od czasu krzywej cukrowej nie miałam ŻADNYCH badań:-(
2 razy krew mi pobierali, raz cytologię miałam, 2 razy mocz i na wr też mialam raz.
Grupy krwi nie muszę badać, bo honorowym dawcą krwi jestem:-)
Ja też nie musze bo też jestem.. :-D
ja miałam 3 razy mocz 3 razy krew .. WR krzywą.. i nic więcej.. o_O

reklama
To ja tez sie podziele moimi doswiadczeniami:) Mialam 3 razy mocz i 3 razy krew, cytologie, toxoplazmoze, wr, cytomegalie, glukoze no i teraz mam zrobi hbs i znow toxo powtorzyc. Wizyty mam co 4 tyg poki co:)

Chociaż jedno mamy z głowy:-D
A kiedy można znów spokojnie oddwać krew? po porodzie czy po karmieniu dopiero?

to ja i tak mam najmniej badan z was wszystkich ... bo tylko 2 razu morfologie i mocz, 3 razy cukier i na poczatku cyto i grupe /wyrobilam sobie krewkarte bo sie moze przydac na przyszlosc/ ale skoro lekarz mi nie zleca badan to nie robie ... acha i hbsu nie robie bo mam aktualne badania z przed ciazy i szczepienia tez mam jeszcze aktualne ...

Chociaż jedno mamy z głowy:-D
A kiedy można znów spokojnie oddwać krew? po porodzie czy po karmieniu dopiero?
Właśnie nie wiem..
na pewno nie po porodzie od razu..

znalazłam takie coś
w okresie ciąży i karmienia piersią-krew można oddać 6 miesięcy po porodzie lub zakończeniu ciąży poza sytuacjami wyjątkowymi po uzyskaniu zgody lekarza ,

a gdzieś indziej znalazłam do tego to
nie wolno oddawać krwi po porodzie przez tyle miesięcy, ile trwała ciąża i okres laktacji (po poronieniu można oddać krew po 6 tygodniach)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ehh, już mam dośc oglądania wiadomości, klasa polityczna w PL to dno ot co- jak przyjdą wybory to znowu nie bedzie na kogo głosowac :/

Właśnie nie wiem..
na pewno nie po porodzie od razu..

znalazłam takie coś
w okresie ciąży i karmienia piersią-krew można oddać 6 miesięcy po porodzie lub zakończeniu ciąży poza sytuacjami wyjątkowymi po uzyskaniu zgody lekarza ,

Czyli po karmieniu (zaleca się przecież przez 6 miesięcy tylko karmić piersią). Jak mówię, że będę długo karmić tylko piersią, to uważaja mnie za wariatkę (bo dziecko będzie głodne:eek:). Niektóre ciotki mówią o dokarmianiu 2 mieisęcznego bobaska...niech się nawet mama z teściową obrażą, ale ja będę twardo się upierać przy piersi i TYLKO piersi na początku

reklama
Do góry