reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja pewnie do końca będę chodziła co 4 tyg tak jak z Hanią:-)

A któraś dziś się chwaliła że szfagierka zaciążyła? Gratulacje:-)

Moja niestety dalej nic i jutro wybiera się na jakieś konsultacje do kliniki w Bielsku:no:
A potem na pewno udrażnianie jajowodów...boziu jak ja jej życzę tego dzieciaczka:-(

jak sie staralismy to duzo slyszalam o tej klinice w bielsku ... znajomi sie tam leczyli i juz maja maluszka ze soba :)

Dziewczyny, ale produkujecie tych stron :szok: Nie nadążam z czytaniem ;-)
Byłam u lekarza w zeszły czwartek (30tc) i nasz młody waży 1900g... wielkoludek a ma taki malutki domek :-D
Chociaż dzisiaj wkońcu postronne osoby zauważyły, że mam brzuszek ciążowy i mi się tak miło zrobiło ;-) Skorzystałam dzisiaj z tramwaju i byłam w szoku, bo mi jakaś pani ustąpiła miejsce a jak ja chciałam ustąpić jakiejś starszej pani to mi ta babcia powiedziała, żebym siedziała bo jestem uprzywilejowana :tak: Powiedziałam jej, że ona chyba bardziej, ale nie pozwoliła mi wstać :tak:
Na prawdę zrobiło mi się miło, że jednak ktoś obcy zwraca uwagę na mój komfort... :tak:

A ja dopiero włączyłam komputer:tak:
Lenka mnie okłada po szyjce jak szalona co nie jest zbyt przyjemne
byłam u fryzjera i jestem bardzo zadowolona:tak:
a tak poza tym to już jestem przygotowana do porodu w 99,9% bo do szczęścia potrzebna mi tylko frida-resztę kupiłam dzisiaj więc może zacznę spać w nocy:-D
spadam poczytać co u Was:-)

Dziewczyny, ale produkujecie tych stron :szok: Nie nadążam z czytaniem ;-)
Byłam u lekarza w zeszły czwartek (30tc) i nasz młody waży 1900g... wielkoludek a ma taki malutki domek :-D
Chociaż dzisiaj wkońcu postronne osoby zauważyły, że mam brzuszek ciążowy i mi się tak miło zrobiło ;-) Skorzystałam dzisiaj z tramwaju i byłam w szoku, bo mi jakaś pani ustąpiła miejsce a jak ja chciałam ustąpić jakiejś starszej pani to mi ta babcia powiedziała, żebym siedziała bo jestem uprzywilejowana :tak: Powiedziałam jej, że ona chyba bardziej, ale nie pozwoliła mi wstać :tak:
Na prawdę zrobiło mi się miło, że jednak ktoś obcy zwraca uwagę na mój komfort... :tak:
Wooow jaka super waga:-)

reklama
Ja wkoncu was nadrobilam a bylo tego niezle:tak:dopiero co wypilam mleczko z miodem,maslem i czosnkiem i normalnie stwierdzam ze bylo blleee:-(jestem juz wykapana,paznokietki pomalowane wiec juz troche mniej jutro zostalo:-)no i jutro w koncu wizyta ktorej sie boje niemilosiernie:tak:nie wiem czy jutro z rana zajrze,jesli nie to trzymajcie kciuki;-)i nie piszcie za duzo bo nie nadrobie.
A ja se wczoraj uswiadomilam z moim, ze jutka urodzila w tym tyg ciazy co ja bede w piatek:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

A tak wogole to mozecie byc ze mnie zadowolone wlasnie ugotowalam moja pierwsza w zyciu zupe!!!!!!!!!!!!!!!!i co njwazniejsze nie byla z torebki;-);-);-)

No i jak smakowala?

Podobno 6 tygodni przed planowanym terminem lepeij się ograniczać, a tuz przed porodem w ogóle (chyba, że chcesz przyspieszyć narodziny dzidziusia:-))
Tak słyszalam i czytałam....mnie w ogóle chyba hormony hamują:-(

A jak dziś (po długiej przerwie) znów spróbowaliśmy, to po była bardzo zaczerwnieniona i szczypało przy oddawaniu moczu:-(

Tak na 6 tygodni przed nie powinno sie juz seksowac:tak:mi gin w poprzedniej ciazy zabronil juz po 30 tygodniu:tak:

ja własnie nie miałam na toxo ..chyba jako jedyna.. o_O
a miałyście WR - to jest na kiłę? bo ja miałam na pierwszym badaniu..

Ja mialam 3 razy mocz,morfologie,2 razy odczyn Coombsa,WR,i glukoze.Tokso mialam robione przed ciaza.

Czyli po karmieniu (zaleca się przecież przez 6 miesięcy tylko karmić piersią). Jak mówię, że będę długo karmić tylko piersią, to uważaja mnie za wariatkę (bo dziecko będzie głodne:eek:). Niektóre ciotki mówią o dokarmianiu 2 mieisęcznego bobaska...niech się nawet mama z teściową obrażą, ale ja będę twardo się upierać przy piersi i TYLKO piersi na początku

Ja karmilam piersia do 9 miesiaca:tak:od 5 podawalam deserki i takie tam ale mleko zawsze dzidzia wypijala najchetniej:tak:po 9 miesiacu jej sie chyba juz znudzilo i sama nie chciala juz cyca:no:do dzisiaj pije mleko sztuczne:tak:

A ja dopiero włączyłam komputer:tak:
Lenka mnie okłada po szyjce jak szalona co nie jest zbyt przyjemne
byłam u fryzjera i jestem bardzo zadowolona:tak:
a tak poza tym to już jestem przygotowana do porodu w 99,9% bo do szczęścia potrzebna mi tylko frida-resztę kupiłam dzisiaj więc może zacznę spać w nocy:-D
spadam poczytać co u Was:-)

Ale masz fajnie:tak:ja dopiero zaczne od 15 po wyplacie:-)juz nie moge sie doczekac:tak:
A jaka fryzurka-pochwal sie.

Do góry