reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
a macie jakis plan na zrzucenie pozniej?
ja juz sobie kombinuje pilates (na osiedlu jest taki fajny, pan w rajtuzkach prowadzi), moze aqua aerobic lub taniec brzucha :rofl2:
plany sa ambitne .....
a podobno jak sie cycem karmi to tak 2 kg miesiecznie samo ladnie schodzi
Ja mam orbitreka to na pewno z niego skorzystam:tak: A tak to jeszcze nie wiem.

mi w szpitalu powiedzieli, ze pierwsze dni zdarzaja sie klopoty z pokarmem, ale ze malec potrzebuje wtedy doslownie kropelki pokarmu i ze czasem go podkarmiaja sonda nie pamietam jakos to nazwali tak po ichszemu

A ja tylko 3.6 kg na plusie:-) My to jesteśmy anorektyczki w ciąży:shocked2:

Jak tego dokonałyście???;-);-);-) super!!!

Co do butelek i smoczków- Lasencje nie martwcie sie tym na zapas!!! Antos cały czas na ccycu był, nie tolerował ani smoczków, ani butelek, nic. Próbowałam wszystkiego.
A keidy po macierzyńskim poszłam do pracy oprócz cyca zaczełam mu wprowadzac kaszki, deserki, obiadki itd. Więc jadł je łyżeczką:tak: Popijał też z łyżeczki bo o butli nie było mowy.
Różnie z dziećmi bywa, jedne toleruja butelki, inne nie, niektóre jak dostają cos z butli nei chca juz cyca. Ale spokojnie, pierwsze miesiące nie musimy się o to martwić. Warto zaopatrzyć sie w jedna butelkę, tak w razie czego. A poza tym zawsze mozna w aptece kupić!!!

mi w szpitalu powiedzieli, ze pierwsze dni zdarzaja sie klopoty z pokarmem, ale ze malec potrzebuje wtedy doslownie kropelki pokarmu i ze czasem go podkarmiaja sonda nie pamietam jakos to nazwali tak po ichszemu

Tak, bo na początku jest siara, jest bardzo treściwa. A dzidzi niewiele tzreba. Nawet jak dokarmiaja dzieci w szpitalach glukozą to wystarcza, że podadzą dosłownie 2 łyżeczki i dziecko nakarmione jest:tak:
Pokarm sam się unormuje, matka natura o wszystko zadbała:tak:

tak i wogole nie karmili ani z cyca bo pokarmu nie mialas ani z butli ??? niewiedzialam ze tak sie da ze maly pokarm w sobie ma dzieki za oswiecenie :-)
Z tego co wiem, noworodek moze sie obejsc bez pokarmu 3-4 dni ale podejrzewam, ze jakas glukoze dawali po cichu... Po cesarce przynosza dzidzie na drugi dzien i mozna przystawiac do piersi ale to ma znaczenie jedynie edukacyjne. Pamietam straszne to bylo, ze kolejny dzian a nic ze mnie nie lecialo... no a potem lecialo za duzo. Dlatego wolalabym tym razem urodzic naturalnie, wtedy i pokarm szybciej sie pokazuje. Co niektore z nas maja juz od dawna tzw siare... ale ja nie wiem jak to wyglada...

reklama
Z tego co wiem, noworodek moze sie obejsc bez pokarmu 3-4 dni ale podejrzewam, ze jakas glukoze dawali po cichu... Po cesarce przynosza dzidzie na drugi dzien i mozna przystawiac do piersi ale to ma znaczenie jedynie edukacyjne. Pamietam straszne to bylo, ze kolejny dzian a nic ze mnie nie lecialo... no a potem lecialo za duzo. Dlatego wolalabym tym razem urodzic naturalnie, wtedy i pokarm szybciej sie pokazuje. Co niektore z nas maja juz od dawna tzw siare... ale ja nie wiem jak to wyglada...

HMMM a ja po cesrace od razu Małego do cyca dostałam:tak: co prawda na poczatku pokarmu nie było ale ciagle mi go położna przystawiała, masowała piersi i pokarm się pojawił. Widać, co szpital to inna praktyka.

Do góry