reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czas dla mamy

Z tego co wiem to nie wolno farbować głównie w pierwszym trymestrze... Chociaż ja i tak jakoś nie potrafię się przemóc i tego zrobić mimo wszystko.
A kiedy próbowałam nałożyc szampon koloryzujący w 6m-cu to chociaż trzymałam na włosach dosyć długo to i tak absolutnie nic nie złapało.

reklama
mi moj farbowal jakies 6 tyg temu tymi farbami 10min z loreal albo clairol, juz nie pamietam, wyszlo super i zajelo mu to jakies 20 min, a nie 4,5 godz, jak ostatnio u znajomej fryzjerki :confused2:

Kochane a ja tak z innej beczki... Chcialam sobie szampon koloryzujacy polozyc na wlosy. Ale gdzies cos slyszalam ze nie powinno sie farbowac ani robic jakichs koloryzacji wlosow podczas ciazy. Ale ile z tego prawdy to nie wiem. Macie jakies informacje na ten temat?

ja słyszałam, ze nie ma przeciwskazań. Tylko w pierwszym trymestrze zaleca się farby bez amoniaku, ze względu na drażliwy zapach. Ja już 2 razy w ciaży farbowałam.

ja niestety juz siwieję :-(w dodatku od słońca robia mi się jjasniejsze plamy na włosach jesli ich nie farbuję

A ja przed ciążą wymysliłam sobie,że będe blondyneczką i tak do połowy ciąży rozjaśniałam moje odrosty a pozniej niestety ale już mi się nie chciało 'cudować' i wróciłam do swojego koloru.

ja obiecałam sobie że po porodzie zrobie sobie balejaż. Jeszcze nigdy w życiu nie miałam i już dawno chciałam ale nie wiem z jakich kolorów i boje się spróbować.

co do wloskow zawsze mialam dlugie i wiadomo kiedys tam malowalam wiec jak doprowadzilam do naturalnego to i tak farba jest na wlosach i ciezko bylo odchodowac w pelni swoje no ale ciaza mnie zmobilizowala w polowie scielam woski bo stasznie mi szybko rosly i znow sie wybieram i znow bede miala w pelni swoj kolorek :) i chyba cos trzeba bedzie zrobic :D zeby spowazniec heheh w koncu bede mama :cool:

reklama
ja przez całą ciąże nie farbowałam, jedynie na wesele koleżanki użyłam szamponu koloryzującego który zeszedł po 4 myciach. Tylko końcówki jeszcze mogą pamiętać farbę. Ale przez to ciągłe farbowanie i tak mam ciemniejsze włoski niż miałam naturalne. Chciałabym je rozjaśnić troszkę ale nie żeby były blond. :))

Do góry