reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czas dla mamy

No bo własnie przypomnialo mi się, ze mam takie bardzo dobre serum na brzuch i posladki Eveline bodajze, nawet w 2004 roku dostalo jakąś nagrodę a mam 1,5 opakowania i mogłabym zuzyć zaraz po porodzie ale ma właśnie kofeinę. Ale ile ttam tej kofeiny może być? Jak mozna pić w ciąży jedna kawę dziennie to w takim kremie jest więcej?

no wlasnie o tym myslalam... wiesz ludzie nie takie rzeczy robia a dzieci maja zdrowe :tak: ale moze sie myle i faktycznie to ma jakies bardziej szkodliwe dzialanie

reklama
mi się wydaje, że to trochę jak z tą herbatką z liści malin jest...

problem polega na tym, że żadna firma nie robi testów na kobietach w ciąży z przyczyn oczywistych....

ale myślę, że jak raz dziennie będziesz stosować to raczej nic nie powinno się stać złego...

Sprawa rozstepow zostala doglebnie omowiana wiec dodam tylko ze ja uzywam kremu przeciwko rozstepom Mama i Ja z serii AA - super, na sutki zamowilam i juz uzywam kremu z tej samej serii :) Sutki zrobiły sie mięciutkie, takie bardziej "rozciagliwe" a jeszcze tydzien temu były suche i bolesne przy nacisnieciu. Wiec mam nadzieje ze zapobiegne (choc czesciowo) pekaniu sutkow przy karminieu.

Sprawa rozstepow zostala doglebnie omowiana wiec dodam tylko ze ja uzywam kremu przeciwko rozstepom Mama i Ja z serii AA - super, na sutki zamowilam i juz uzywam kremu z tej samej serii :) Sutki zrobiły sie mięciutkie, takie bardziej "rozciagliwe" a jeszcze tydzien temu były suche i bolesne przy nacisnieciu. Wiec mam nadzieje ze zapobiegne (choc czesciowo) pekaniu sutkow przy karminieu.

napisz coś więcej o tym kremie na sutki, prosze

Ja jak narazie tez bez rozstepow (nowych) ale musze przyznac ze mialam po pierwszej ciazy na udach i po smarowaniu Perfekta Mama stały sie prawie niewidoczne:tak::-)

Dołączam sie do pytania Kikolka czy te wszystkie kremy z kofeiną po porodzie mozna?? Ja uważam ze mozna no bo jak niby z brzucha przenikną do mleka:sorry: A i ktos dawal kiedys link do takiej masci na blizny i rozstępy za 50 zł, można ją stosować zaraz po porodzie??

Ja kupilam kremik na sutki z aventa. zobaczymy co jest warty. Mysle ze zaczne go juz zapobiegawczo uzywac zaniedlugo :tak:;-)

Ja jak narazie tez bez rozstepow (nowych) ale musze przyznac ze mialam po pierwszej ciazy na udach i po smarowaniu Perfekta Mama stały sie prawie niewidoczne:tak::-)

Dołączam sie do pytania Kikolka czy te wszystkie kremy z kofeiną po porodzie mozna?? Ja uważam ze mozna no bo jak niby z brzucha przenikną do mleka:sorry: A i ktos dawal kiedys link do takiej masci na blizny i rozstępy za 50 zł, można ją stosować zaraz po porodzie??

Jezeli chodzi Ci o krem NO-SCAR to mozna go uzywac po ciazy jak i w trakcie :) ja uzywam, nie ma zadnych przeciwsakazan, a przegladnelam chyba wszystkie strony ktore zawieraly slowo NO-SCAR hehe :) Moja szwagierka i znajoma pytaly tez farmaceutow i ginekologow swoich i tez nie mowili nic przeciwko :tak:;-)

Ja od dziś stosuje NO-SCAR :-) Mam nadzieję, że coś pomoże bo rozstępy zrobiły mi się w pachwinach i na wewnętrznej stronie ud :-(
Co sutków to ja od już prawie 3 miesięcy smaruje je oliwką i jest super. Nic się nie dzieje (rada położnej:-)) i po porodzie tez tak będę robiła, chyba że zaczną pękać to mam zamiar kupić maść PURELAN 100.

Nie wiem tylko co z cellulitem po porodzie zrobię :-( Bo mam okropny :-( Myślę, że częściowo to ten wodny mi się zrobił bo mam takie dziwne nogi jakby opuchnięte. Ponoć po ciąży to przechodzi, ale reszta... :-( Będzie dużo roboty żeby się go pozbyć.

reklama
Do góry