reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czas dla mamy

Kilolek ja uzywam teraz na uda i tylek oprocz noscaru, NIVEA good bye cellulite. Taki niebieski zel. Jest do cellulitu ale przedewszystkim ujedrnia skore. Stosuje go od ponad tygodnia i jestem narazie bardzo zadowolona z efektu. Skora jest naprawde ladna jedrna i napieta... cellulitu jeszcze sie nie wyzbylam i mysle ze z tym pewnie poczekam troszke tzn po porodzie dopiero zacznie znikac jezeli wogole, ale juz czuje sie o niebo lepiej

Wiec mysle ze bede uzywac go na brzuch po porodzie tez no chyba ze dziewczyny zaproponuja cos innego :-)
a ja myslałam, że takich kremów w ciąży nie można stosować bo dużo kofeiny zawierają!!!
co do pielęgnacji po to na tych wszystkich kremach, które stosuję dla kobiet w ciąży jest też napisane, że dla kobiet po ciąży.

Kilolek, a coś ekstra - to polecam z firmy atw kremy fast xxl

reklama
aha... dziękuję bardzo:cool2: ja będę używać jedynie na piersi...więc 2 razy dziennie myślę wystarczy:tak: rano na suchą skórę a wieczoriem po kąpieli:-D

a dużą wrstwę nakładacie tego kremmu czy tak lekko tylko??

napewno wystarczy, ja nakladam cienka warstwe, krem tak szybko sie wchlania ze nie warto dawac wiecej. ale ja tez z oszczednosci troszke bo krem stosuje na brzuchu, posladkach i prawie calych udach no i na boczkach brzusia nad biodrami, bo zaczely mi sie tam ostatnio pojawiac...wiec mi schodzi go o wiele wiecej

a ja myslałam, że takich kremów w ciąży nie można stosować bo dużo kofeiny zawierają!!!
co do pielęgnacji po to na tych wszystkich kremach, które stosuję dla kobiet w ciąży jest też napisane, że dla kobiet po ciąży.

Kilolek, a coś ekstra - to polecam z firmy atw kremy fast xxl

czytalam sklad i nie zawiera kofeiny dlatego tez go zabralam, zreszta wczesniej szukalam jakis przeciwskazan do uzywania go w ciazy i zandych nie znalazlam, tylko dlatego sie na niego zdecydowalam ;-)

A ja sobie myślę, że po porodzie żadne mazidła nie pomogą jeśli ostro nie weźmiemy się za trening mięśni :tak:Stawiam na gimnastykę :ninja2:

odpowiednia gimnastyka jest jak najbardziej OK. a w szczególności na biuścik...

no ale walka z rozstępami to niestety przegrana jest na starcie. Niestety można je zmniejszyć, ale nie zlikwidować:crazy:
Póki co ja jeszcze nie mam (możliwe, że to dlatego, że od początku ciąży używam kremów)... ale obawiam się, że mogę coś tam dostać na tyłeczku i biuście... :/

ostatnio czytałam gdzieś artykuł, że w stanach usuwają rozstępy i cellulit operacyjnie! drogie koszmarnie jest to cholerstwo! ale może jak spowrzednieje to cena będzie mniej zaporowa...

reklama
tak wiadomo że na ujędrnienie zawsze coś pomoże...
ja nawet nie zamierzałam nic stosować na rozstępy ponieważ u mnie śa od kilku lat... jeszcze z czasów dojrzewania...
więc wiedziałam że i tak będę musiała coś z nimi zrobić i tak...:sorry2:

Do góry