reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czas dla mamy

niedawno na wątu głównym pisałam, że pojawiły się rozstępy u mnie na udach , piersiach . Stosowałam krem perfecta mama od 8 tc i nic to nie dało... dziś wzięłam sobie lusterko i obejrzałam brzuch od spodu a tam zebra....... oszustwo jedno wielkie

no niestety.... mysle ze te kremy to wszystkie badziewne sa... ja zamowilam sobie NO-SCAR z Polski, podobno jest bardzo dobry na usuwanie juz powstalych rozstepow.
Niektore pisaly ze nie mozna go uzywac, ale poprosilam szwagierke i kolezanke z polski o zapytanie ginekologa czy mozna je uzywac w czasie ciazy i ani jeden ani drugi nie mial zadnych przeciwskazan, a jedna forumowiczka uzywajac go juz po tyg. widziala efekty wiec moze warto sprobowac ;-)

reklama
Klaudzia dla pewności zapytam jeszcze mojego lekarza na wizycie i jeżeli nie będzie przeciwwskazań to nie zawacham się go użyć;-)

mi juz mama kupila ten krem i czekam na niego jak na zmilowanie....z rozstepami to mysle, ze to poprostu zalezy od skory i niestety kremy tu wiele nie pomoga...chociaz dalej sie smaruje dla czystego sumienia od poczatku ciazy to i tak rozstepy mam....

Ja wklepuje balsamy "Cztery pory roku" przerózne od samego poczatku są niedrogie i oliwke dzidziusiową na brzuch.Nic na razie nie widzę żeby coś wyskoczyło_Odpukać puk puk:-)

A ja mam pytanie odnośnie skóry na brzuchu już po porodzie. Czym by smarować żeby wróciła do swoich poprzednich rozmiarów? Chyba coś ujędrniającego? Znacie coś takiego?

ja nie mam pojęcia:szok::sorry:
napewno coś jest ...
i chyba tak jak mówisz te ujędrniające.... bo albo jakieś z peelingiem...
nie wiem... bo nigdy nic z takich nie używałam...

A ja mam pytanie odnośnie skóry na brzuchu już po porodzie. Czym by smarować żeby wróciła do swoich poprzednich rozmiarów? Chyba coś ujędrniającego? Znacie coś takiego?

Kilolek ja uzywam teraz na uda i tylek oprocz noscaru, NIVEA good bye cellulite. Taki niebieski zel. Jest do cellulitu ale przedewszystkim ujedrnia skore. Stosuje go od ponad tygodnia i jestem narazie bardzo zadowolona z efektu. Skora jest naprawde ladna jedrna i napieta... cellulitu jeszcze sie nie wyzbylam i mysle ze z tym pewnie poczekam troszke tzn po porodzie dopiero zacznie znikac jezeli wogole, ale juz czuje sie o niebo lepiej

Wiec mysle ze bede uzywac go na brzuch po porodzie tez no chyba ze dziewczyny zaproponuja cos innego :-)

kurcze ja poprrzednio używalam taki zwykły ujędrniający balsam z avonu a brzuch mi się niestety nei wchlonął do końca wyglądałam jak w 5 miesiącu ciąży (tyle, ze był mięciutki). Stosowałam tez pas poporodowy ale strasznie było to niewygodne no i dopiero po 6 tygodniach, bo wyczytałam ze nie wolno póki się macica nie obkurczy, bo mogą się zrobić mięśniaki na macicy. Może to juz za póxno było. Z drugiej strony mięśniaki to gorsza rzecz niż wiszący brzuch.
W każdym razie teraz potrzebuję czegoś naprawdę mocnego.

kurcze ja poprrzednio używalam taki zwykły ujędrniający balsam z avonu a brzuch mi się niestety nei wchlonął do końca wyglądałam jak w 5 miesiącu ciąży (tyle, ze był mięciutki). Stosowałam tez pas poporodowy ale strasznie było to niewygodne no i dopiero po 6 tygodniach, bo wyczytałam ze nie wolno póki się macica nie obkurczy, bo mogą się zrobić mięśniaki na macicy. Może to juz za póxno było. Z drugiej strony mięśniaki to gorsza rzecz niż wiszący brzuch.
W każdym razie teraz potrzebuję czegoś naprawdę mocnego.

Tez slyszalam o tych pasach i uzywac napewno bede no ale wlasnie po 6 tyg... troche mnie ten fakt denerwuje, ale ryzykowac nie bede. Licze na to ze brzuch sam sie wchlonie heh. Przed ciaza mialam idealny brzuch, mam nadzieje ze jeszcze jakies miesnie z niego zostaly :-)

reklama
Wtedy to już chyba można wszystkim bez obaw bo dzidzi nie będzie.Ja wklepuję balsamy non stop ( jak wczesniej pisalam).

Zamierzam kupic z AVONU balsam ujedrniający i na cellulit( opakowanie fioletowe) kiedys stosowalam i jest fajna napieta skóra po nim.W ciąży się bałam.

Do góry