reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czas dla mamy

co do wloskow zawsze mialam dlugie i wiadomo kiedys tam malowalam wiec jak doprowadzilam do naturalnego to i tak farba jest na wlosach i ciezko bylo odchodowac w pelni swoje no ale ciaza mnie zmobilizowala w polowie scielam woski bo stasznie mi szybko rosly i znow sie wybieram i znow bede miala w pelni swoj kolorek :) i chyba cos trzeba bedzie zrobic :D zeby spowazniec heheh w koncu bede mama :cool:
tylko nie zaszalej za bardzo heheheh
na pocz roku kolezanka zostala mama, wiec po kilku miesiacach doszla do wniosku, ze jej nie przystoi miec dlugich wlosow(a w sumie miala je tak jakos ponizej ramion) no i obciela sie na chlopaka! do dzis uwaza, ze to oznaka doroslosci, i ze matkom nie pasuje miec dluzszych wloskow bo to zbyt dziecinne(nawet ja uslyszalam od niej takie sugestie co do mojej osoby ale to ignoruje). z tego co wiem, to taki wplyw ma na nia sasiadka, ktora sama ma dzidzie o miesiac starsza. z tym, ze tamta jest chudzinka, i ta meska fryzurka fajnie jej podkresla rysy, a ta moja kolezanka... no powiedzmy ze troche ma okraglejsza buzke, i teraz to juz wogole taka okraglutka na twarzy ;-) a z tymi dluzszymi tak fajnie wygladala...

reklama
ja obiecałam sobie że po porodzie zrobie sobie balejaż. Jeszcze nigdy w życiu nie miałam i już dawno chciałam ale nie wiem z jakich kolorów i boje się spróbować.

z włąsnego doświadczenia doradzam - najpierw odczekaj trochę, sprawdź jak bardzo będa Ci po porodzie włosy wyłazić i jak bardzo się osłabią..

Kochane a ja tak z innej beczki... Chcialam sobie szampon koloryzujacy polozyc na wlosy. Ale gdzies cos slyszalam ze nie powinno sie farbowac ani robic jakichs koloryzacji wlosow podczas ciazy. Ale ile z tego prawdy to nie wiem. Macie jakies informacje na ten temat?

Kingula jako fryzjerka powiem Ci ze nie ma ZADNYCH! przeciwskazac do farbowania wlosow w czasie ciazy! Tymbardziej szamponami koloryzujacymi ktore nie wnikaja w łuski wlosow, a tylko siadaja na zewnetrznej czesci (dlatego tez szybciej sie zmywaja) jezeli chodzi o normalne farby to tez nie ma przeciwskazan, farby nie maja juz tak duzej ilosci amoniaku i innych chemikali, niektore wrecz poprawiaja kondycje wlosa. Jezeli chcesz zrobic sama w domku to polecam Garniera, slicznie pachnie i napewno nie beda ci przeszkadzal ;-)

Z tego co wiem to nie wolno farbować głównie w pierwszym trymestrze... Chociaż ja i tak jakoś nie potrafię się przemóc i tego zrobić mimo wszystko.
A kiedy próbowałam nałożyc szampon koloryzujący w 6m-cu to chociaż trzymałam na włosach dosyć długo to i tak absolutnie nic nie złapało.

szampony koloryzujace czesto nie reaguja na ciemniejszych wlosach a z tego co widzialam to masz dosc ciemne???? jedynie dodadza polysku... :happy:

ja obiecałam sobie że po porodzie zrobie sobie balejaż. Jeszcze nigdy w życiu nie miałam i już dawno chciałam ale nie wiem z jakich kolorów i boje się spróbować.

Niunians balejaz mozesz sobie zrobic bez problemu juz teraz. Tymbardziej ze balejaz jest robiony na folii i farba nie jest kladziona bezposrednio na glowe tylko na same wlosy. I polecalabym zaczac juz teraz jezeli chcesz miec jasniejsze pasemka, poki wlosy sa w bardzo dobrej kondycji, tak jak pisala IZA po ciazy wlosy juz nie sa tak mocne, moga zaczac wypadac i rozne rzeczy moga sie z nimi dziac :tak:
a co do kolorkow to wszystkie sa teraz modne wiec nie masz zadnych ograniczen!

ja przez całą ciąże nie farbowałam, jedynie na wesele koleżanki użyłam szamponu koloryzującego który zeszedł po 4 myciach. Tylko końcówki jeszcze mogą pamiętać farbę. Ale przez to ciągłe farbowanie i tak mam ciemniejsze włoski niż miałam naturalne. Chciałabym je rozjaśnić troszkę ale nie żeby były blond. :))

Przez farbowanie wlosy ci nie pociemnialy, jedynie przez to ze sie starzejemy, z wiekiem wlosy sa coraz ciemniejsze. a jak rozjasnisz sobie wloski (np w balejazu) to bedziesz miec wrazenie ze naturalne masz jeszcze ciemniejsze przez kotrast miedzy blondem a odrostami. :tak:

Dziewczyny naprawde nie ma sie co bac z farbowaniem. Ja swoje wlosy maltretuje srednio co miesiac i nie zaszkodzily mi w zaden sposob ;-)

(...)
szampony koloryzujace czesto nie reaguja na ciemniejszych wlosach a z tego co widzialam to masz dosc ciemne???? jedynie dodadza polysku... :happy:
(...)
No mam ciemne ale to taki ciemny brąz a chciałam podfarbowac na czarny. Już nie raz tak robiłam wczesniej (tzn przed ciążą) i chwytało bez problemu a tym razem nawet tego połysku nie było.. tylko czarne slady na paznokciach zostały bo rękawiczki się przedarły :-D

No mam ciemne ale to taki ciemny brąz a chciałam podfarbowac na czarny. Już nie raz tak robiłam wczesniej (tzn przed ciążą) i chwytało bez problemu a tym razem nawet tego połysku nie było.. tylko czarne slady na paznokciach zostały bo rękawiczki się przedarły :-D

a to dziwne... moze jakis szampon felerny? moze byl otwrty wczesniej albo cosik? albo nalozylas na suche, nie wymyte wlosy (sorki ze tak to okreslilam)? Do szamopnetek wlosy musza byc wymyte i wilgotne (odzywke mozna nakladac dopiero po farbowaniu, bron Boze przed)

Ostatnia edycja:
a to dziwne... moze jakis szampon felerny? moze byl otwrty wczesniej albo cosik? albo nalozylas na suche, nie wymyte wlosy (sorki ze tak to okreslilam)? Do szamopnetek wlosy musza byc wymyte i wilgotne (odzywke mozna nakladac dopiero po farbowaniu, bron Boze przed)
klaudzia
Zrobiłam jak zawsze - tak jak należy, a szamponetka nie może być przecież otwara :-D Farbuję włosy od 16 roku życia (z przerwami) różnymi metodami i środkami i wiem jak reagują, a raczej jak reagowały..
Widać tak miało byc i juz ;-)

Farbuję włosy od 16 roku życia (z przerwami) różnymi metodami i środkami i wiem jak reagują, a raczej jak reagowały..

Przed pierwszym porodem miałam falujące włosy. Takie wijące się kosmyki. Po porodzie umyłam głowę i po wysuszeniu okazało się, że włosy mam proste :szok: Musiałam nauczyć się je układać itd.... Włosy na prawdę potrafią się zmienić w kilka chwil... U mnie na trwałe niestety..

klaudzia
Zrobiłam jak zawsze - tak jak należy, a szamponetka nie może być przecież otwara :-D Farbuję włosy od 16 roku życia (z przerwami) różnymi metodami i środkami i wiem jak reagują, a raczej jak reagowały..

hehe no to widocznie tak mialo juz byc :-):-)

Przed pierwszym porodem miałam falujące włosy. Takie wijące się kosmyki. Po porodzie umyłam głowę i po wysuszeniu okazało się, że włosy mam proste :szok: Musiałam nauczyć się je układać itd.... Włosy na prawdę potrafią się zmienić w kilka chwil... U mnie na trwałe niestety..

Dokladnie :tak: kilka razy spotkalam sie z czyms takim u klientek :tak:

reklama
Chciałaby się dowiedziec jak radzicie sobie z dobiorem ubrań na tą pogode.

Nic na mnie nie pasuje:confused2:, wszystko za małe.Może 1 sweterek i 2 bluzy są w miare dobre i 1 para spodni .. :-( o płaszykach czy kurtce mogę zapomnieć.:sorry:

Do góry